Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Σαν σήμερα "έφυγε", σαν αύριο κηδεύθηκε. Ηχήστε οι σάλπιγγες!!!



"Χτες βράδυ μια είδηση ακατανόητη μας ήρθε. Μια είδηση ασύλληπτη. Ο Γέρο-Παλαμάς πέθανε. Είχαμε ξεχάσει πως ήταν θνητός" - γράφει στο προσωπικό της ημερολόγιο η Ιωάννα Τσάτσου...

Συνέχεια ΕΔΩ.

Ο.Λ.Μ.Ε. - Δ.Ο.Ε.: Θα αναπτυχθεί δράση εναντίον της αξιολόγησης και του νέου πειθαρχικού δικαίου!


Συναντήθηκαν σήμερα 27/2/2013 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. στην Αθήνα, τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε.

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δημήτρης Πεππές: Επικρατεί οργή και αγανάκτηση!

Στις 2 Φεβρουαρίου 3013, ο πρώην προέδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. (σήμερα μέλος τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.) και στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών, Δημήτρη Πεππές, περιέγραψε με εύστοχο και ουσιαστικό τρόπο, τις επιπτώσεις τής αυτοδίκαιης αργίας που νομοθετήθηκε με την ψήφιση του νόμου 4093/2012.

ΔΑΚΕ ΠΕ: ΟΧΙ στην Αύξηση Ωραρίου των Εκπαιδευτικών!

2dake PE 1

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210 3312793-4  &  6974 750407
Αθήνα, 19 - 02 - 2013
ΟΧΙ στην Αύξηση Ωραρίου Εκπαιδευτικών
ΟΧΙ στην Ανεργία
«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…»
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
διαψεύδεται για πολλοστή φορά!!!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, για το σχέδιο Π.Δ για την Αξιολόγηση



Σημείωση ιστολογίου: Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε χρήσιμους σχετικούς συνδέσμους.


 
Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, για το σχέδιο Π.Δ για την Αξιολόγηση   

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μία προσεκτική ανάλυση του προτεινόμενου σχεδίου υποχρεώνει τον πιο καλόπιστο να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα κείμενο, που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Γιορτάστηκε στην Αθήνα, η 99η Επέτειος Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου!


Σήμερα, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, στην Αθήνα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση, γιορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η 99η επέτειος  Ανακηρύξεως της Αυτονόμου Πολιτείας της Βορείου Ηπείρου. Εκατοντάδες Βορειοηπειρώτες παραβρέθηκαν για άλλη μια χρονιά για να τιμήσουν την 17η Φεβρουαρίου 1914. Ως γνωστόν, τον Φεβρουάριο του 1914 οι Βορειοηπειρώτες επαναστάτησαν, ανακήρυξαν στο Αργυρόκαστρο την Αυτόνομο Πολιτεία της Βορείου Ηπείρου και σχημάτισαν κυβέρνηση με πρόεδρο τον Γεώργιο Ζωγράφο. Ακολούθησαν επικοί αγώνες, οι οποίοι οδήγησαν στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας [17 Φεβρουαρίου 1914], από τις Μεγάλες Δυνάμεις και της Αλβανίας συμπεριλαμβανομένης, όπου αναγνώριζαν την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ της Βορείου Ηπείρου.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

Υπόθεση Πιστόριους: «Πείτε στα παιδιά σας να θαυμάζουν τον οδοντίατρο, το δάσκαλο, το δικηγόρο, αλλά όχι αθλητές»


Είναι πρότυπα οι αθλητές στην εποχή μας; Ο Philip Hensher γράφει στον Independent  γιατί θα πρέπει να θαυμάζουμε «τον οδοντίατρο, το δάσκαλο, το δικηγόρο, ακόμα και τον τραπεζίτη, αλλά όχι αθλητές».

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΟΛΜΕ: Η εκπαίδευση στα χρόνια της... ασιτίας

Συνέντευξη του συναγωνιστή μας και ταμία της Ο.Λ.Μ.Ε. Νικηφόρου Κωνσταντίνου. Το χρονικό της σύγχρονης μάστιγας του υποσιτισμού. Η λιποθυμία στο διπλανό θρανίο που κινητοποίησε οργανώσεις.


Η θέση της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση (απόσπασμα απ' τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου το 1997)

8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ: AΞIOΛOΓHΣH TOY EKΠAIΔEYTIKOY EPΓOY 
 

H αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, όπως και κάθε εκπαιδευτικό ζήτημα, έχει πολιτικο-ιδεολογική αναφορά. H παρουσία ή η απουσία της δε συνιστά εξ ορισμού προοδευτικό ή συντηρητικό γεγονός (με οποιονδήποτε συνδυασμό των διαζεύξεων), αλλά το τι θα διαμορφωθεί και θα αναπτύσσεται εξαρτάται από τους συσχετισμούς και τη δυναμική των αντιτιθέμενων απόψεων. 

Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου


Ε'ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                        ΠΑΛΛΗΝΗ 14.2.2013
  1. Την Πέμπτη, 21/2 και ΩΡΑ 12.30, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, θα γίνει έκτακτη Γ.Σ της ΕΛΜΕ με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας

Δείτε πρώτα εδώ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το προτεινόμενο Π.Δ για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.
Στη συνάντηση αυτή κατατέθηκε με απόλυτη σαφήνεια η αντίθεση του κλάδου στο προτεινόμενο Π.Δ που στηρίζεται στο νόμο 4024/11.
Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση ΟΛΜΕ-Υπ. Παιδείας για την Αξιολόγηση

1olme 
Το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. αποφάσισε κατά πλειοψηφία (Δ.Α.Κ.Ε. και Π.Α.Σ.Κ. ) να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του υπουργού Παιδείας για συνάντηση για την τελική διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση.
Οι παρατάξεις ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΜΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ζήτησαν να καταγγελθεί το Π.Δ. για την αξιολόγηση και να μην γίνει καμία συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.
Η συνάντηση μετά αρκετών αναβολών ορίστηκε για την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.

Υπόμνημα σχετικά με το σχέδιο νόμου “Οργάνωση και λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελμάτων Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις” και ειδικά άρθρο 39, “θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

Πάγια θέση της ΟΛΜΕ είναι ότι οποιαδήποτε πολιτική για την ΕΑΕ προϋποθέτει μια πολυδιάστατη και επιστημονικά τεκμηριωμένη κατανόηση του όλου προβλήματος των ατόμων με αναπηρία  ή/και  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ο πολιτικός σχεδιασμός και σχετικός προγραμματισμός πρέπει να βασίζονται:

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου τιμάμε την Αυτόνομη Βόρειο Ήπειρο

 Περισσότερα εδώ.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!


Με το 3ο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή το Νοέμβριο του 2012 και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ν.4093/12 και τις μετέπειτα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου δόθηκε ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στις εργασιακές μας σχέσεις, στους μισθούς μας, τις συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα στο σύνολό του, στην παιδεία και σε όλα τα δημόσια αγαθά. Έγινε ένα ακόμη βήμα που οδηγεί στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και στη βαθειά  υποβάθμιση της ζωής μας. Η δραματική μείωση των αποδοχών μας που στους νέους εκπαιδευτικούς έφτασε το 45% του μισθού, οδηγεί στην εξαθλίωση του κλάδου.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε., ΠΡΟΣ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ Ε.Λ.Μ.Ε. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Με το 3ο Μνημόνιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή το Νοέμβριο του 2012 περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό. Χτυπούν όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Μας  οδηγούν πίσω ολοταχώς, στον εργασιακό μεσαίωνα.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση της Ο.Λ.Μ.Ε. με την GEW (Ομοσπονδία καθηγητών της Γερμανίας)



Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με αντιπροσωπεία της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών της Γερμανίας, της GEW, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ulrich Thöne και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων Manfred Brinkmann. Από την πλευρά της Ο.Λ.Μ.Ε. συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και του Κ.Ε.ΜΕ.ΤΕ. (Κέντρο Εκπαιδευτικών Μελετών και Τεκμηρίωσης).

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το νέο Δ.Σ. της Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής

Μετά την τρίτη ψηφοφορία συγκροτήθηκε στις 6-2-2013 το νέο Δ.Σ. της Ε'  ΕΛΜΕ Αν. Αττικής.
Η σύνθεση είναι η εξής:

Ισπανοί μαθητές για την Ελλάδα: «Gracias Grecia» (Video)

Οι μαθητές από τη Μούρθια, έφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο ευχαριστούν την χώρα μας, μιλώντας μάλιστα και στα ελληνικά.
Το βίντεο για την ακρίβεια, έχει τίτλο "Gracias Grecia Nuestra herencia", που σημαίνει: Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Α' ΑΧΑΪΑΣ: Η αξιολόγηση αποτελεί απλά και μόνο, το μέσο για τη στήριξη του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζεται.



Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε.  Α΄ ΑΧΑΪΑΣ                                                    Πάτρα, 5/2/2013       

 Σχετικά με το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
  
1. μερικές παραδοχές
  • Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την αξιολόγηση: «Είναι εμφανής μια βαθμιαία ενίσχυση της επόπτευσης της διδακτικής δραστηριότητας τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αυτή η αυξανόμενη λογοδοσία έχει τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά: Πρώτα συμβαίνει σε ποικίλες μορφές και κυμαίνεται από συμβατική εξωτερική εξατομικευμένη επιθεώρηση των διαδικασιών μέχρι εσωτερική αξιολόγηση του σχολείου…Έπειτα αυτές οι μορφές αξιολόγησης χαρακτηρίζονται από την ανάλυση αποτελεσμάτων μαζί με παρατηρήσεις και περιγραφές διαδικασιών. Ένα τρίτο χαρακτηριστικό είναι ότι η αξιολόγηση σήμερα φαίνεται να παλινδρομεί ανάμεσα στη συλλογική και την εξατομικευμένη διάστασή της…Τέλος, η επέκταση του εύρους των ευθυνών που ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς και η ανάπτυξη μέτρων λογοδοσίας στην πλειονότητα των χωρών δεν συνδέθηκαν με την αντίστοιχη ανάπτυξη κινήτρων» (Επίπεδα αυτονομίας και ευθύνες των εκπαιδευτικών στην Ευρώπη, Ευρυδίκη, 2008). Παντού υπάρχει κάποια διαδικασία είτε λογοδοσίας, είτε αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου ή εκπαιδευτικού ή και τα δύο. Η παραδοχή αυτή χρειάζεται προκειμένου να γίνει κατανοητό ότι είναι δύσκολο με βάση τη διεθνή εμπειρία να απορρίπτεται κάθε μορφή αξιολόγησης.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜ.ΠΕΡΡΙΚΟΣ (4 Φεβ.1943) - ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ ΥΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ

Η ομιλία της κας Ανθής Πάγκα - Περρίκου, η οποία αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τη δράση του Κώστα Περρίκου,κατά τον εορτασμό της ημέρας της ΠΕΑΝ Καλλιθέας,τον Μάρτιο του 2009.

http://egolpio.files.wordpress.com/2012/10/nosurrender-8.jpg?w=260&h=349

Τα αδέλφια μου κι εγώ μεγαλώσαμε ακούγοντας για τον ηρωισμό του πατέρα μας και την αγάπη του στην πατρίδα μας. Προσπαθήσαμε στην ζωή μας να μην παρεκκλίνουμε από τις υποθήκες που μας άφησε στο τελευταίο του γράμμα. Πάντα όμως αναρωτιόμουνα ποιος ήταν αυτός ο άνδρας, που σε τόσο νεαρή ηλικία οραματίστηκε την ενωμένη Ευρώπη, τη διεθνή συνεργασία και έκανε αυτές τις σκέψεις και αυτές τις πράξεις κατά του εχθρού.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το σχολείο της Κορυτσάς


Με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λύθηκε το προσωρινό πρόβλημα, το οποίο είχε προκύψει ως προς τη χρηματοδότηση του ελληνικού σχολείου στην Κορυτσά.

Δ. Πεππές: Η αυτοδίκαιη αργία, θίγει το τεκμήριο αθωότητος!

  
Δημοσιεύουμε μία επιστολή του πρώην προέδρου της Ο.Λ.Μ.Ε. και στελέχους της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών, Δημήτρη Πεππέ. Περιγράφονται με εύστοχο και ουσιαστικό τρόπο, οι επιπτώσεις τής αυτοδίκαιης αργίας που νομοθετήθηκε με την ψήφιση του νόμου 4093/2012. 

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Για ένα μέτρο γη, κύριε Στουρνάρα…




Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Το σπίτι του Έλληνα, η γη του, είναι το κάστρο του. Συνήθως έχει αγωνιστεί μια ζωή γι' αυτό, με δάνεια, γραμμάτια, ιδρώτα και πόνο. Είναι η ασφάλεια των παιδιών του, η ζωντανή απόδειξη της νοικοκυροσύνης του, ό,τι δεν πάνε χαμένοι οι κόποι του. Κι αν έχει λίγες ρίζες ελιές ή αμπέλι και το πατρικό του σε καμμιά ράχη, ας είναι σε χωριό με κλειστό σχολειό, και κρήνες - κληροδοτήματα, όπου πια πίνουν νερό μόνο τα πουλιά και τ' αγρίμια, αυτά δεν είναι απλά το κάστρο του αλλά το άδυτο των αδύτων της ψυχής του, ναοί - μνημεία του ιδρώτα των γονιών και των παππούδων του.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Άγνωστα παρασκήνια από τα μεγάλα γεγονότα των Ιμίων

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Ήταν πριν 17 χρόνια.  Η  υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα.