Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ε.Ε. Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών: Δεν μένουμε απαθείς! Απεργούμε!



Αθήνα 29/04/2013

Πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών Δ.Ε.  στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Η Ε.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. συνεδρίασε και εξέτασε την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης, ύστερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την προώθηση Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτική μετάθεση των καθηγητών ανά την Ελλάδα.
Η ΔΑΚΕ με συνέπεια στάθηκε πάντοτε στο πλευρό των συναδέλφων. Με τη αύξηση του διδακτικού ωραρίου χάνονται χιλιάδες οργανικές θέσεις και 11.000 αναπληρωτές που κάλυπταν εκπαιδευτικές ανάγκες απολύονται! Χιλιάδες μόνιμοι συνάδελφοι θα υποχρεωθούν σε αναγκαστική μετάθεση!!!!
Οι οικογένειες αυτών των καθηγητών θα διαλυθούν εξαιτίας των τεχνητών πλεονασμάτων.
Επιπλέον προωθείται περαιτέρω και επιλεκτικά, η οικονομική υποβάθμιση των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νίκος Παπαχρήστος στην ΕΤ 3: Μας εμπαίζει το υπουργείο, μας εξωθούν σε κινητοποιήσεις την περίοδο των εξετάσεων!


Ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. και στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Νίκος Παπαχρήστος, παρενέβη στην εκπομπή "Λαβύρινθος" της ΕΤ 3, το βράδυ τής 26ης Απριλίου. 

Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Δράμας: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Κ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!



Κύριε υπουργέ,
Με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που ευελπιστείτε να γίνει Νόμος του Κράτους (μέσα σε 48 ώρες) οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι:

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΟΛΜΕ: Η κυβέρνηση πυροδότησε τη σκανδάλη!




Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

ΔΑΚΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας για την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών



Κύριε υπουργέ, 

Με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που ευελπιστείτε να γίνει Νόμος του Κράτους (μέσα σε 48 ώρες) οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι:

ΔΑΚΕ: Με την αύξηση του ωραρίου και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, το Υπουργείο έσπειρε ανέμους! ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ!




Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση του Υπ. Παιδείας στο ζήτημα της αύξησης του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών. Μετά τη μισθολογική εξόντωση του κλάδου από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την κατάργηση των υπερωριών μας (επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης), έρχεται η τρικομματική κυβέρνηση να αποτελειώσει τους εκπαιδευτικούς, με την αύξηση του ωραρίου και το πειθαρχικό δίκαιο, επιβάλλοντας καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Επιστολή - κραυγή προς τη Βουλή: Διεκδικήστε όσα μας χρωστούν οι Γερμανοί!


Έλαβα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, την παρακάτω επιστολή προς τη Βουλή των Ελλήνων. Συγγραφέας είναι η καθηγήτρια Ιατρικής κ. Ελένη Σαββάκη, που με την ανάλυσή της, υπαγορεύει τη στάση που πρέπει να κρατήσει η χώρα μας, απέναντι στη Γερμανία.
21 Απριλίου 2013
Προς τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων 

Το Ευρωπαϊκό Αδιέξοδο

Δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι (το ένα πέμπτο του ελληνικού πληθυσμού) απευθύνθηκαν στην Αρχιεπισκοπή για να τους παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίζει στοιχειώδεις συνθήκες για την επιβίωση των πολιτών και τη δημόσια υγεία. Και αυτό οφείλει να επιτυγχάνεται κατά προτεραιότητα, δηλαδή πριν από την ικανοποίηση όποιων πιστωτών και όποιου χρέους. Αντ' αυτού, τα δισεκατομμύρια της «βοήθειας» που εισρέουν τα χρόνια της κρίσης έχουν στόχο να αναχρηματοδοτηθούν τα δάνεια της Ελλάδας και να αποτραπεί η κατάρρευση των τραπεζών, και όχι της ελληνικής οικονομίας. Εξού και το χρέος (%ΑΕΠ) της Ελλάδας το 2009 ήταν 116%, και το 2013 είναι 157% με ενδιάμεσο κούρεμα. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συνέλευση και εκλογές για το 16ο Συνέδριο τής Ο.Λ.Μ.Ε.


Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής                                        Παλλήνη 24/4/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  1. Τρίτη 18 Ιουνίου, ώρα 10.00, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης
    θα γίνει τακτική Γ.Σ, για την εκλογή αντιπροσώπων
    που θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ της ΟΛΜΕ.
    Η Γ.Σ θα πραγματοποιηθεί με συνδικαλιστική άδεια.

  2. Οι εκλογές θα γίνουν στον ίδιο χώρο την   Πέμπτη 20 Ιουνίου, από 08.00 π.μ έως 20.00.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, κινητοποίηση τής Ο.Λ.Μ.Ε. για την Ειδική Αγωγή



O χώρος της ειδικής αγωγής βιώνει την σκληρή πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν αρκετά κενά σε εκπαιδευτικούς (σε τμήματα ένταξης και σε παράλληλες στηρίξεις),  σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Εδώ και πολλά χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης καλύπτουν πάγιες και διαρκείς λειτουργικές ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Εργάζονται κάθε χρόνο στα ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ, στα Τμήματα Ένταξης, στις δομές της Ειδικής Αγωγής μόνο ως συμβασιούχοι / αναπληρωτές (ΠΕ 02.50 – ΠΕ 03.50, κ.ο.κ.) καθότι ποτέ δε διορίστηκαν είτε μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής  είτε μέσω της πολύχρονης προϋπηρεσίας τους (εκατοντάδες έχουν συμπληρώσει 24μηνο& ΑΣΕΠ, 30μηνο).
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ο Νίκος Παπαχρήστος στην Καρδίτσα και την Κοζάνη

Στην Καρδίτσα και την Κοζάνη βρέθηκε το στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών  και πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. κ. Νίκος Παπαχρήστος.
Παρακολουθήστε δύο video με τις δηλώσεις του.

Η Ο.Λ.Μ.Ε. σχετικά με το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  

Η Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αποδέκτης έντονων ανησυχιών εκ μέρους πολλών ΕΛΜΕ της χώρας, αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων για το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.
Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση την παρ 8 του άρθρου 13 του Νόμου 1566/85:

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η μισθολογική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου παιδείας.


Στοιχεία σχετικά με το ύψος της μισθοδοσίας των μονίμων, αναπληρωτών και ωρομισθίων  εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , ανά οικονομικό έτος από το 2010 έως και το 2013 κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ύστερα από σχετική ερώτηση της Βουλευτού Μ. Κόλλια-Τσαρουχά.

Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σας γνωρίζουμε ότι στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, έχουν εγγραφεί πιστώσεις για την ανωτέρω δαπάνη όπως ανά οικονομικό έτος και κατηγορία εκπαιδευτικών αναφέρεται παρακάτω:

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

16ο Συνέδριο Ο.Λ.Μ.Ε. - Οι θέσεις τις Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.



16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Ο κλάδος βαδίζει προς το 16ο συνέδριο σε μία δύσκολη συγκυρία. Οι διεθνείς δανειστές μας έχουν επιβάλλει σκληρότατους δημοσιονομικούς περιορισμούς, οι οποίοι θίγουν κυρίως τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Ιδιαίτερα, ο χώρος της εκπαίδευσης έχει πληγεί βαρύτατα από τις περικοπές. Οι μισθοί των εκπαιδευτικών, που και προ της κρίσης ήταν οι χαμηλότεροι του δημοσίου τομέα, έχουν κατέβει σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο. Οι περικοπές στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέρχονται σε 40%, γεγονός που δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Η υγειονομική περίθαλψη έχει υποβαθμιστεί σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο. Αποδεικνύεται περίτρανα η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησε το 2010 στα νύχια του Δ.Ν.Τ. Θυμίζουμε ότι το Φεβρουάριο του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πήρε από την αγορά 65 δις ευρώ που του προσφέρθηκαν και ένα μήνα αργότερα παρέδωσε τη χώρα στους διεθνείς κερδοσκόπους. Γιατί άραγε;

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Απολογισμός του φετινού εορτασμού της 25ης Μαρτίου στη Β. Ήπειρο




Σας γνωστοποιώ ανακοίνωση τής Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), σχετικά με τον εορτασμό τής εθνεγερσίας του 1821, στη Βόρειο Ήπειρο.
Ακολουθούν video και φωτογραφίες από τις σχολικές γιορτές στη Βόρειο Ήπειρο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.