Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Καπετάν Άγρας: Ο αγώνας του για τη Μακεδονία (ομιλίες και video)



Το παρακάτω κείμενο, φιλοξενείται στο προσωπικό ιστολόγιο ( δείτε εδώ )  του μαθηματικού και στελέχους της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Ανατ. Αττικής, Σπύρου Κανελλόπουλου.
 --------------------------------------------------------------------------------
Σε αυτή την ανάρτηση, θα διαβάστε μια εμπνευσμένη ομιλία τού Προέδρου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης κ. Δημητρίου Γάκη, στην επετειακή εκδήλωση για την συμπλήρωση 106 χρόνων από τον προδοτικό θάνατο του Μακεδονομάχου Τέλλου Άγρα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης την 1η Ιουνίου 2013.

Μετά το τέλος της ανάγνωσης, μπορείτε να διαβάσετε και εκτυπώσετε την ομιλία μου για τον καπετάν Άγρα, που εκφώνησα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας στις 8 Ιουλίου του 2012. Μπορείτε επίσης, να την παρακολουθήσετε και σε video.

Ευχαριστώ τον κ. Γιάννη Μπουγά, που μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μου γνωστοποίησε την ομιλία τού κ. Δημ. Γάκη.

Με τιμή
Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στις 20 Ιουνίου ψηφίζουμε ΔΑΚΕ, για το 16ο συνέδριο τής ΟΛΜΕ !



Πατήστε με το ποντίκι σας στο ψηφοδέλτιο, για να το κατεβάσετε.





Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, καλούμαστε να πάρουμε μέρος στην εκλογική διαδικασία τής Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής, για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο συνέδριο τής Ο.Λ.Μ.Ε. Είναι αυτονόητο ότι η συμμετοχή ΟΛΩΝ είναι απαραίτητη, σε μια εποχή που η πατρίδα και ο κλάδος μας δοκιμάζονται σκληρά. 

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Όλοι σήμερα στην ΕΡΤ!


Το συλλαλητήριο που είχε εξαγγείλει η Ο.Λ.Μ.Ε. (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=5237) και ήταν προγραμματισμένο για το Υπουργείο Παιδείας μεταφέρεται την ίδια ώρα στην Ε.Ρ.Τ.  στην Αγ. Παρασκευή.

Από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Η Δ.Α.Κ.Ε. και οι... πλεονάζοντες στην Ανατολική Αττική


Η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και των μαθητών ανά τμήμα, οι συγχωνεύσεις τμημάτων, το κλείσιμο σχολικών μονάδων, είναι σίγουρο ότι θα επιφέρει κατάργηση οργανικών θέσεων για πολλούς καθηγητές. Στην Ανατολική Αττική, περίπου 700 καθηγητές κινδυνεύουν να μετατεθούν υποχρεωτικά ή να απολυθούν. Αυτός ο ορατός κίνδυνος, έκανε το Δ.Σ. της Ε’ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής με πλήθος συναδέλφων, να παρευρεθούν στις δύο συνεδριάσεις του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. την περασμένη εβδομάδα για να εκφράσουν την αγωνία τους.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα Δράσεων και Κινητοποιήσεων: Να καταργηθεί τώρα η επιστράτευση, όχι στις υποχρεωτικές μεταθέσεις, όχι στις απολύσεις


ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΔΑΚΕ Θεσ/νίκης: Στηρίζουμε τις ενέργειες των αιρετών μας


Την Τετάρτη 29 Μαΐου η έκτακτη Γενική συνέλευση της Γ΄Ε.Λ.Μ.Ε. εξέδωσε ψήφισμα όπου καταγγέλλονταν ονομαστικά οι αιρετοί της Αν. και Δυτ. Θεσ/νίκης Δαρδαμανέλης και Βαϊτσίδης ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ της Δ.Α.Κ.Ε, για αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά επειδή δεν αποχώρησαν από τις συνεδριάσεις των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. κατά τη διάρκεια της συζήτησης των οργάνων για τα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικών. Το εν λόγω ψήφισμα κατατέθηκε από τις Παρεμβάσεις και περιλάμβανε πλήθος απαξιωτικών σχολίων για την Ο.Λ.Μ.Ε. και την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και ζητούσε την παραίτηση και τη διαγραφή όλων όσων έχουν την… ατυχία να εκφράζουν άποψη διαφορετική από τη δική τους!

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΟΛΜΕ: Κατασκευάζουν δεκάδες χιλιάδες υπεραρίθμους! Δεν θα το επιτρέψουμε! Αντιστεκόμαστε όλοι μαζί στον εκφοβισμό και την τρομοκρατία!



Το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τώρα  δεν έδωσε επίσημα στην ομοσπονδία το σχέδιο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Από αυτά που έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο σε τύπο και διαδίκτυο (εδώ και ένα μήνα περίπου) αποδεικνύεται πώς το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο επιχειρεί να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και να τους μετατρέψει σε περιπλανώμενους φαντάρους, αλλά επιχειρεί για ακόμη φορά μετά το μισθολόγιο να διασπάσει τον κλάδο σε «παλιούς» και «νέους».

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η στάση της ΔΑΚΕ Ανατολικής Αττικής για τα κενά και πλεονάσματα, κατά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ






Συνάδελφοι,

Το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, συνεδρίασε για τα κενά και πλεονάσματα την Πέμπτη 30-5-2013 και την Παρασκευή 31-5-2013.

Σας ενημερώνουμε ότι η αιρετή εκπρόσωπος που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε, Κατερίνα Σκανδάλη, παρέδωσε το παρακάτω κείμενο και καταγγέλλοντας τη διαδικασία, αποχώρησε κατά το τέλος της. Το ίδιο έκανε και ο αιρετός Δημ. Παπαθεοδώρου.