Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Σχετικά με την αίτηση ακύρωσης της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

24/9/2013: Η απόφαση (;) της ΓΣ της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

Στη χθεσινή (24/9/2013) συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής, μετά την ψήφιση των προτάσεων που κατατέθηκαν, τέθηκαν σε αντιπαράθεση οι δύο πλειοψηφούσες προτάσεις.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι εισηγήσεις των παρατάξεων για τις γενικές συνελεύσεις (24/9/2013)


Χωρίς κοινή απόφαση «πηγαίνει» για μια ακόμη φορά το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις τοπικές γενικές συνελεύσεις των καθηγητών, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Όλοι στην έκτακτη ΓΣ Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής - Όλοι στην απεργία - Όλοι στα συλλαλητήρια


Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στο 1ο Λύκειο Παλλήνης, συμμετέχουμε όλοι στη συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

Ενημέρωση για τη ΓΣ προέδρων της Παρασκευής (20/9/2013)

 
 Από την αρχή φάνηκε ότι επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν περνούσε η 5θήμερη (τέτοια απόφαση είχαν μόνο 37 ΕΛΜΕ), θα έκαναν οτιδήποτε οι ΣΥΝΕΚ - Παρεμβάσεις, για να περάσει κάποιας μορφής απεργία.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Η Γ.Σ  των προέδρων των ΕΛΜΕ που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, σχετικά με τo ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής


Απάντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με τo δημοσίευμα του 902.gr όπου αναφέρει ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε διάφορες σχολές ψήφισε λευκό σε ψήφισμα καταδίκης των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

 Τις τελευταίες ώρες, διακινούνται μέσω διαδικτύου ψευδείς διαδόσεις σχετικά με τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάνω στην καταδίκη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, το βράδυ της Τρίτης.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Η στάση της Δ.Α.Κ.Ε. στη Γ.Σ. στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (19/9/2013)




Σήμερα (19 Σεπτεμβρίου 2013), στο 1ο Λύκειο Παλλήνης διεξήχθη η
Γ. Σ της  Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής. Το κλίμα ήταν συγκρατημένα αγωνιστικό. Όλοι σχεδόν οι ομιλητές υποστήριξαν ότι δώσαμε το μήνυμα της αποφασιστικότητάς μας ως κλάδος. Παρουσιάστηκε όμως μια ισχυρή τάση, να βλέπει με επιφύλαξη τη συνέχιση του αγώνα με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Χαρακτηριστικό είναι, ότι μίλησαν και εξέφρασαν τις αγωνίες τους καθηγητές που δεν είχαν ξαναμιλήσει σε συνέλευση.

Εισηγητές της ΔΑΚΕ ήταν ο Κυριάκος Κοτσολάκος και ο Σπύρος Κανελλόπουλος. 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΛΜΕ (19/9/2013)


Η ΔΑΚΕ εξακολουθεί και εκτιμά ότι η αρχική της πρόταση για μια 48ωρη 18-19/9 και μία 3ήμερη απεργία 25-27/9, ήταν μια ρεαλιστική πρόταση που θα διασφάλιζε την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου με βάση την βήμα προς βήμα κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Άγριος ξυλοδαρμός εκπαιδευτικού από κουκουλοφόρους


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κουκουλοφόροι είχαν αρπάξει ελληνικές σημαίες από κατάστημα στην οδό Βενιζέλου. Όταν η πορεία περνούσε από την οδό Εγνατία τέσσερις από αυτούς βγήκαν στην άκρη του δρόμου και κρέμασαν στην περίφραξη του μετρό μία ελληνική σημαία με σκοπό να την κάψουν.

ΔΑΚΕ Ανατ.Αττικής: Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 19/9/2013. Η συμμετοχή σου είναι η δύναμή σου!


Όλοι στη Γ.Σ. της Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής, την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 στο 1ο Λύκειο Παλλήνης.

Νέα σχολική χρονιά στη Β. Ήπειρο, χωρίς βιβλία οι ελληνικές τάξεις!


Άρχισε η νέα σχολική χρονιά 2013-2014 για τα εννιάχρονα  και λύκεια της Αλβανίας. Εξακόσιες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες θα καθίσουν στα θρανία, τη σχολική αυτή χρονιά, σε όλη την επικράτεια, ένα μέρος των οποίων στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέβη σήμερα το πρωί (17/9/2013), έξω απ' το ΕΠΑΛ Κορωπίου!

Αν βρίσκεσαι σήμερα το πρωί έξω απ' το σχολείο σου ως απεργός, προετοιμάζοντας μια συγκεντρωση και στη συνέχεια πορεία προς το δημαρχείο και έρθει ένα περιπολικό, κατέβει ένας ανθυπασπιστής, ρωτήσει αν κάνεις απεργία, ζητήσει απ' τον διευθυντή το τηλέφωνό του μήπως... υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τότε τι κάνεις;

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η Συγκρότηση Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής της ΟΛΜΕ




Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 14/09/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τη συγκρότηση Κεντρικής Απεργιακής Επιτροπής της ΟΛΜΕ

            Συγκροτήθηκε χθες (13/9) η Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή υπό την αιγίδα της ΟΛΜΕ.
            Στην Επιτροπή συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του ΚΕΜΕΤΕ και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ της Αττικής. Έγινε αναλυτική συζήτηση για τις αγωνιστικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες της απεργίας. Η απεργιακή επιτροπή θα βρίσκεται σε καθημερινή διαρκή λειτουργία, για όσο διάστημα χρειαστεί.
            Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων για την επόμενη εβδομάδα.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο.Λ.Μ.Ε: Αίτηση ακύρωσης της διαπιστωτικής πράξης διαθεσιμότητας


Κατατέθηκε στις 11/9/2013, στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αίτηση ακύρωσης της υπ’ αρ. πρωτ. 106520/Δ2/31-7-2013 απόφασης (διαπιστωτικής πράξης) του Υπουργού Παιδείας με θέμα: "Διαπίστωση κατάργησης θέσεων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και διαθεσιμότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού των καταργούμενων ειδικοτήτων, από την 22α Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του νόμου 4172/2013".

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΑΣΟΥ ΟΡΘΟΣ!



ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΑΣΟΥ ΟΡΘΟΣ!

Είναι άλλο πράγμα να διδάσκεις στην ιστορία, το πώς απάντησαν σε διλήμματα ζωής, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, που μετά τους έντυσαν με τις δάφνες των ηρώων, κι άλλο να πρέπει εσύ να απαντήσεις, για τη δική σου ζωή! Έρχεται όμως στη ζωή του καθένα μας, μια τέτοια στιγμή!

Όλοι μαζί τη Δευτέρα στα Προπύλαια


Κοινή απεργιακή συγκέντρωση οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ), ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), τη Δευτέρα, 16/9 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Απάντηση σε άρθρο του κ. Ι.Κ. Πρετεντέρη

Κύριε διευθυντή,
Ιταμή πρόκληση για την αγωνιζόμενη και αγωνιούσα εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί το άρθρο του συντάκτη της εφημερίδας σας κ. Ι.Κ. Πρετεντέρη με τον τίτλο «Ημίμετρα» (Τα Νέα, 11-9).

Απάντηση σε άρθρο του κ. Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου

Κύριε Διευθυντή,
«Ιδιοτελή συνδικαλισμό» καταλογίζει στην ΟΛΜΕ με περισσή ευκολία ο συντάκτης σας κ. Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος από τη στήλη «Διαφωνίες» (Έθνος, 11-9). Παρακαλούμε επ’ αυτού να δημοσιεύσετε και τη δική μας άποψη.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινάμε!


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στις 9/9/13, η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας.
Η συντριπτική πλειοψηφία υπερψήφισε την πρόταση για απεργία διάρκειας από τις 16/9 με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.

ΑΔΕΔΥ : Κάλεσμα στην κινητοποίηση της ΟΛΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην Πανελλαδική Συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή που οργανώνει η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2) ενάντια στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο.

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Αθήνα, 9/9/2013

Αγαπητή μας μαθήτρια, αγαπητέ μας μαθητή

ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ



Αθήνα, 9/9/2013

Αγαπητοί Γονείς,  
Ο φετινός Σεπτέμβρης με το άνοιγμα των σχολείων μας βρίσκει όλους, εργαζόμενους και νεολαία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης από τη συνέχιση της πιο βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης και Τρόικα.
Ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης δέχεται ολομέτωπη επίθεση.
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κύριε Αρβανιτόπουλε, φτάνει πια με τους καθηγητές!!!

 Η αιρετή στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε, Κατερίνα Σκανδάλη, σε ανοιχτή της επιστολή προς τον Υπουργό 
 Παιδείας (το Εθνικής ακόμα το ξεχνούν στην κυβέρνηση), εκφράζει την αγωνία της για τη Δημόσια Παιδεία.
Ακολουθεί η επιστολή. 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο (Video)

Πολίτης: Ήμουν νοικοκύρης και με κάνατε ζητιάνο!

Γεωργιάδης: Αδερφέ, έλα στον πραγματικό κόσμο!

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ και ο Σαράντος Καργάκος για τις δηλώσεις Ρεπούση (Video)



Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφάσισε απεργία διαρκείας η Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Ατττικής

Στη γενική συνέλευση περίπου 180 καθηγητών της Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής που έγινε χθες 5/9/2013, υπερψηφίστηκε η πρόταση, που πρότεινε η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, για απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτεμβρίου με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ Ανατ.Αττικής: Όλοι στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε!


Όλοι στη Γ.Σ. της Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 στο 1ο Λύκειο Παλλήνης.

ΟΛΜΕ: Δράσεις των επομένων ημερών



Τετάρτη και Πέμπτη, 4 και 5 Σεπτεμβρίου
Όλοι στις ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ των ΕΛΜΕ