Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η Συγκρότηση της ΕΕ της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ



Την  Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:00, έγινε η συγκρότηση σε σώμα της Εκτελεστικής Επιτροπής που πρόεκυψε απ' το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2014 (Διαβάστε εδώ). Η νέα συγκρότηση της ΕΕ που προέκυψε μετά από ψηφοφορία των μελών είναι:

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αντίδραση για τα Σεμινάρια Διευθυντών στην Ανατ. Αττική

Με μήνυμα που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σχολείων σήμερα το 
απόγευμα στις 4:45 , ο Δ/ντής εκπαίδευσης ανακοίνωσε σεμινάρια επιμόρφωσης
των δ/ντών σχολικών μονάδων για την αξιολόγηση, αύριο Τρίτη 24/6 και
μεθαύριο Τετάρτη 25/6 το πρωί
.

Σφοδρή αντιπαράθεση της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας: "Δε θα δεχτούμε αξιολόγηση από τους Συμβούλους της κυρίας Διαμαντοπούλου"




Σε άσχημο κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με το νέο Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



                Ε  ΕΛΜΕ ΑΝ ΑΤΤΙΚΗΣ                                      Παλλήνη 18.6.2014

                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
        Το  Δ.Σ της Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής σας καλεί στη  τακτική μετασυνεδριακή  Γ.Σ
    της ΕΛΜΕ  τη Τρίτη 24.6.2014,ώρα 12.00 στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης
με θέματα:

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κλοπές και διαρρήξεις στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η Ασφάλεια Μαρκοπούλου, επιθυμεί να ενημερώσει του Δημότες Μαρκοπούλου, σχετικά με κρούσματα Απάτης σε ηλικιωμένους και Κλοπές από Ι. Χ.,  στις παραλίες του Πόρτο Ράφτη.

Σας γνωστοποιούμε, την ανακοίνωση του Τμήματος Ασφαλείας Μαρκοπούλου.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Ε' ΕΛΜΕ με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                         Παλλήνη  16.6.2014

                                                   
                                  
                                          EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ των Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής με το Δ/ντη Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής κ. Καπέλλα. Τα θέματα της συνάντησης ήταν:

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Α. Λοβέρδος: Τα σχολεία θα ανοίξουν 11 Σεπτεμβρίου.

Τα σχολεία θα ανοίξουν όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος και σημείωσε τα εξής:

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

"Αγρυπνούμε σε τούτη τη γωνιά" - Αξίζουν την ψήφο μας! (Video)



alt
Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) «Απόστολος Παύλος» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και οικονομική ενίσχυση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου. Λειτουργεί από το σχολικό έτος 2006 - 2007, με σχετική Άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Αλβανίας, σε οικοδομικό συγκρότημα ιδιοκτησία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στο χωριό Μεσοπόταμος, κέντρο της ομώνυμης Επαρχίας, πλησίον των Αγ. Σαράντα της Βορείου Ήπείρου.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΟΛΜΕ: Σύσκεψη για την Ειδική Αγωγή στις 10 Ιουνίου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί σε σύσκεψη τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ειδικά σχολεία της Αττικής για ανταλλαγή απόψεων και επικαιροποίηση των θέσεων μας για την Ειδική Αγωγή με αφορμή το σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου 2, Σύνταγμα (6ος όροφος), την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 6 μ.μ.


Γιατί δεν έγιναν μαθήματα κ. Υπουργέ;



Κατά τη διάρκεια  των διακοπών του Πάσχα , το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε  να φέρει νωρίτερα στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς για να αναπληρώσουν τις χαμένες, λόγω καταλήψεων, διδακτικές  ημέρες.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Σοκ με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για χρόνια ένα κόμμα του 3,5% αποτελούσε κόμμα εκτόνωσης των ψηφοφόρων . Σήμερα όμως, αποτελεί κυβερνητική πρόταση και έχει το καθήκον να έχει σχέδιο για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν σαν πολίτες  αυτής της χώρας. Έτσι και στην Παιδεία πρέπει να έχει ένα σχέδιο ρεαλιστικό , λειτουργικό , προσεγμένο και φυσικά να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα γιατί μαθητές, γονείς, καθηγητές δεν είναι πειραματόζωα.