Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΟΛΜΕ

Τελικά η «ξευτίλα» ξεχειλίζει. «Αιδώς ΣΥΝΕΚίτες». Δε φτάνει που μας χρώσταγαν μας κλέψαν και το βόδι. Μας κατηγορούσαν για κομματικό συνδικαλισμό, όταν η παράταξή μας, πήγε κόντρα στη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις και για το κούρεμα των ομολόγων.

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 η συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, κ. Κουράκη. Κύριο ζήτημα της συνάντησης ήταν η κατάθεση των τριών τροπολογιών του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν ζητήματα του Λυκείου, ο τρόπος επιλογής των Στελεχών της Εκπαίδευσης, η αξιολόγηση και τα Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δηλώσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μετά τη σημερινή συνάντηση με τον κύριο Κουράκη

Οι Διευθυντές των σχολείων διατηρούν το ρόλο του αξιολογητή των δασκάλων και καθηγητών, καθώς δεν καταργείται το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης.

ΔΑΚΕ ΔΕ: OI MAΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!


Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Το κυβερνόν κόμμα στήριζε όλες τις οικονομικές διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών-και ορθώς- όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Δυστυχώς η ευαισθησία του στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών εξαντλήθηκε την 25η Ιανουαρίου 2015, ημέρα που κατέλαβε την εξουσία.

Οι προτάσεις της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. για την Παιδεία, εν όψει του 17ου Συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε.


Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή pdf από εδώ.


Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

H ΔΑΚΕ Δ.Ε κατέρχεται στις διαδικασίες για εκλογή αντιπροσώπων για το 17ο Συνέδριο έχοντας επεξεργαστεί ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Οι θέσεις μας εν συντομία είναι οι εξής:

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΟΛΜΕ: Ανακοίνωση για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημόσιων οργανισμών


Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει “χέρι” σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΗΜΩΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σιγά –σιγά αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο. Όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Δεν πέρασαν περισσότερες από 90 μέρες και η νέα κυβέρνηση αρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων και όλων των Οργανισμών του Δημοσίου και τα εγκλωβίζει στην Τράπεζα της Ελλάδας.

ΔΑΚΕ Καθηγητών. ΔΕ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ! ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!



ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη 15 ημερών!!!

Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη , ως υποστηρικτικός θεσμός της Εκπαίδευσης απευθύνεται σε μαθητές όλων των Τάξεων , όλων των τύπων Λυκείων που είτε παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις στη διδακτέα ύλη κάποιων μαθημάτων και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κατανόηση και εμπέδωση των γνώσεων , είτε επιζητούν επιπλέον βοήθεια , ώστε να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Επιλογές Στελεχών Εκπαίδευσης: Θρίαμβος της ημετεροκρατίας...



Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Η επιλογή των στελεχών εκπαίδευσης απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα τουλάχιστον τις τελευταίες δεκαετίες, αφού η εκάστοτε κυβέρνηση επιδίωκε τον απόλυτο έλεγχο της διοικητικής πυραμίδας αδιαφορώντας, για τις επιπτώσεις στην εκπαίδευση.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ! Η Ελπίδα ξεθωριάζει - Η αφίσα της ΔΑΚΕ για το 17ο Συνέδριο ΟΛΜΕ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ: ΑΡΘΡΟ-ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ……
Αν σήμερα ζούσε ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης έτσι θα χαρακτήριζε την κατάσταση και την πορεία της εκπαίδευσης της χώρας μας και για παλιότερα, δυστυχώς, αλλά και για τη ρότα που χάραξε η σημερινή κυβέρνηση.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Σπ. Κανελλόπουλος: Κύριε Υπουργέ! Η Ελληνική Επανάσταση εγκαινίασε την ύπαρξη του Έθνους μας;

Την παρακάτω επιστολή μπορείτε να την κατεβάσετε σε μορφή pdf από εδώ.



Μεγάλη Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Κύριε Υπουργέ Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
Αξιότιμε, κύριε Αριστείδη Μπαλτά
Λαμβάνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτή την ανοικτή επιστολή, διότι με ξένισε το μήνυμά σας με αριθμό πρωτοκόλλου 2560, που έλαβαν όλα τα σχολεία της χώρας και τιτλοφορείται: «Προς τις μαθήτριες και μαθητές των σχολείων της χώρας», με αφορμή την επέτειο της Εθνεγερσίας του 1821.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



                                                           Πάτρα, 26/3/2015


Με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την Τ.Ε.Ε. την Πέμπτη 19/3/2015, καταθέτουμε και τις εξής προτάσεις:
Θέση μας  είναι ότι η Τεχνική- Επαγγελματική Εκπαίδευση αποτελεί τον ένα από τους δύο ισότιμους πυλώνες της λυκειακής βαθμίδας.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η πρόταση για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων


Την αναλυτική πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επιλογή των διευθυντών των σχολείων κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου η τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα: