Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Δεν συμμετέχουμε στο παιχνίδι "ροκανίσματος" του χρόνου. Απαιτούμε επιτέλους, από το Υπουργείο, κατάθεση πρότασης για προσλήψεις και διορισμούς.




Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

   Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Μαρτίου συνάντηση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη. Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν το σύστημα μονίμων διορισμών στην Εκπαίδευση καθώς και το ζήτημα της πρόσληψης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΟΛΜΕ: Συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Υπ. Παιδείας την Παρασκευή 18/3 – Διευκολυντική 3ωρη στάση



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/3 ΣΤΗ 1 μ.μ  ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
(διευκολυντική τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 – 14.00 και από τις 14.00 – 17.00)


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Τι ανακοίνωσαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ μετά την συνάντηση με τον κ. Φίλη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (11/03/2016)

Θόδωρος Τσούχλος: Εθνικός διάλογος μετ’ εμποδίων



Με γοργούς φαινομενικά ρυθμούς και σε ένα τοπίο που δεν έχει ξεκαθαρίσει, συνεχίζεται ο «Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία» που στη φάση αυτή έχει ως βασικούς πυλώνες την ομώνυμη Επιτροπή και αυτή των «Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής». Στις 9/2 το προεδρείο της Ο.Λ.Μ.Ε. παρέστη σε συνεδρίαση της δεύτερης και κατέθεσε σχετικό πολυσέλιδο υπόμνημα. Ενώ όμως η πρώτη και πλέον προβεβλημένη επιτροπή λειτουργεί από τα τέλη Δεκεμβρίου, μέχρι και σήμερα δεν έχει προσκληθεί σ’ αυτή καμία Εκπαιδευτική Ομοσπονδία.

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ): Ο κ. Φίλης απειλεί (εν γνώσει ή εν αγνοία του;), ότι θα καταργήσει το Σύνταγμα;



Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ), απαντώντας σε δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Νικόλαου Φίλη, τονίζει ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες. Ενώ το θέμα  του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι πολύ σοβαρό, αφού πρόκειται για την ανάπτυξη της θρησκευτικής πνευματικής ταυτότητας και φυσιογνωμίας των μαθητών, ο Υπουργός φαίνεται να το αντιμετωπίζει με πολιτικά κριτήρια, με αντιφατικές δηλώσεις, με ιδεολογικό φανατισμό και χωρίς τη δέουσα παιδαγωγική τεκμηρίωση. Συγκεκριμένα:

Oι πρώτες παρατηρήσεις για την πρόταση που κατέθεσε για την ΤΕΕ o Υπ. Παιδείας.


        ΡΕΠΟΡΤΑΖ: dictyo.gr

-          Αυτή είναι πρόταση Υποεπιτροπής για την ΤΕΕ, προς την επιτροπή Διαλόγου. Στη συνέχεια, θα υπάρξουν συναντήσεις της επιτροπής στο ΙΕΠ κατά κλάδους, επιστημονικές ενώσεις, συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους και θα σταλούν και στα σχολεία.


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΚΥΣΔΕ: Ενημέρωση του Δημήτρη Πεππέ για την τελευταία συνεδρίαση (4/3/2016)


Αθήνα, 7 Μαρτίου 2016

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ την Παρασκευή (4/3/2016) το συμβούλιο εξέτασε 12 αιτήσεις  παραίτησης εκπαιδευτικών για σοβαρούς λόγους υγείας και 1 αίτηση ανάκλησης παραίτησης (μη δημοσιευμένη σε ΦΕΚ) για τις οποίες και εισηγήθηκε θετικά ομόφωνα.

Ν. Παπαχρήστος: Την επόμενη χρονιά, πάλι θα μιλάμε για κενά, υποχρηματοδότηση και για απαρχαιωμένα αναλυτικά προγράμματα!




Του Νίκου Παπαχρήστου*

Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ κύλησε κάτω από αντίξοες συνθήκες και ολοκληρώ­νεται χάρη στην αυταπάρνηση του εκπαιδευτικού.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΟΛΜΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

   

  Το Δ.Σ της Ο.Λ.Μ.Ε, και προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωστοποιεί στους συναδέλφους ότι στη συνέλευση των Προέδρων των τοπικών Ε.Λ.Μ.Ε, του Σαββάτου, 27-02-2016 τέθηκε από ορισμένους Προέδρους  ΕΛΜΕ το ζήτημα της αποχώρησης της Ο.Λ.Μ.Ε. από τον Εθνικό Διάλογο, στον οποίο έχει προσφάτως αποφασίσει να συμμετάσχει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τι κατέθεσε η ΔΑΚΕ ΔΕ Ν. Λάρισας στον τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλο



ΛΑΡΙΣΑ 27-2-2016

Καταρχήν παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της ΔΑΚΕ καθηγητών ν.Λάρισας η πορεία της συνδικαλιστικής παράταξης τα τελευταία χρόνια και τονίστηκε η σταθερότητα που καταγράφει καθώς και η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός που εισπράττει από τους καθηγητές του νομού.

Εξώδικη Διαμαρτυρία Αναπληρωτών προς τον Φίλη


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

Προς: Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων 
Yπ' όψιν: Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κου Ν. Φίλη

 Κοινοποίηση: Διευθυντή Γραφείου Υπουργού κο Κατσαρό

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Κο Παντή
Διευθυντή Γραφείου Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Κο Αλεξίου
Δ/νση προσωπικού Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης
ΟΛΜΕ

Ο Ν. Παπαχρήστος μιλά για τον εθνικό διάλογο και τη στάση ΠΑΜΕ και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς


Τοποθέτηση του Γ.Γ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και της Δ.Α.Κ.Ε. για τον Εθνικό διάλογο και την τελευταία Γ.Σ. Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε.

Εθνικός διάλογος - Η θέση της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.



 


Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε από θέση αρχής είναι πάντοτε υπέρ του διαλόγου για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη Δημόσια Εκπαίδευση. Ο διάλογος είναι το απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας. Δημοκρατία χωρίς διάλογο δεν υφίσταται.