Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ


Στη ΓΣ Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 21 Μαΐου 2016 έγινε προσπάθεια στην αρχή των διαδικασιών να τεθεί τεχνητά θέμα εκτός ΗΔ με αφορμή το ζήτημα που υπάρχει στην Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί εναντίον του προέδρου της. Επιχειρήθηκε το θέμα να εμφανιστεί ως γενικότερο θέμα πολιτικο-συνδικαλιστικής δίωξης από ορισμένες δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος για να σπιλωθεί η αγωνιστική του διαδρομή. Όταν ξεκαθαρίστηκε ότι το θέμα αφορά εσωτερική διαδικασία της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΛΜΕ, η ΓΣ συνεχίστηκε κανονικά.

29 Μαΐου 1453, πριν 653 χρόνια!


Την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, πριν 653 χρόνια, η Πόλη όλων των Ελλήνων, η Βασιλεύουσα Πόλη, έπεφτε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. Η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα τής χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας τής Ανατολής, με την πτώση της βύθιζε στο σκοτάδι τον ελληνισμό.

Ο Θόδωρος Τσούχλος αντιμέτωπος με τον κ. Λιάκο

Το μέλος τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., Θόδωρος Τσούχλος, θέτει ερωτήματα και τοποθετείται για τον "Εθνικό διάλογο".


Χρ. Παπαχρήστος: Εθνικός διάλογος δεν υφίσταται. Πρέπει το Υπουργείο να σοβαρευτεί!

Ο Γ.Γ τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., Νίκος Παπαχρήστος, μιλά στον Real fm για τις προτάσεις τής επιτροπής Λιάκου.


Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΔΕΔΥ: Μηδενική ανοχή στα πλαστά πτυχία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καμία ανοχή σε περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών τίτλων σπουδών στο Δημόσιο

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σταθερά προσηλωμένη στην προάσπιση αφενός της αξιοπρέπειας, της τιμής και του κύρους των Δημοσίων Υπαλλήλων και αφετέρου του δημοσίου συμφέροντος και με αφορμή το ζήτημα των «πλαστών πτυχίων», που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, τονίζει κατηγορηματικά ότι:

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κώστας Κατσαρός: Αλήθειες και αριθμοί


Μεσολόγγι, 24/5/2016

Είναι γνωστές σε όλους οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Είναι επίσης γνωστό ότι τα ίδια αυτά κόμματα έχουν διαγράψει (από ντροπή ίσως;) αυτό το τόσο πρόσφατο παρελθόν τους και θεωρούν ότι αναβαπτίστηκαν ή καλύτερα αναγεννήθηκαν με την νωπή λαϊκή εντολή των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015.

Τόδας Γεώργιος Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης: «Ενημέρωση για τους συναδέλφους που επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα» - “Ενημέρωση για την λειτουργία του ΠΥΣΔΕ”



Ενημερωτικό

ΘΕΜΑ 1: «Ενημέρωση για τους συναδέλφους που επανήλθαν από τη διαθεσιμότητα»

Μετά από συνάντηση που υπήρξε στη  ΔΔΕ Ανατ. Θεσσαλονίκης σας ενημερώνω ότι για τις καθυστερήσεις και τις διαφορές που υπήρξαν στα (Α.Δ.Κ.Υ) Ατομικά Δελτία Κατάταξης Υπαλλήλων των συναδέλφων που επανήλθαν από διαθεσιμότητα
δόθηκαν διευκρινήσεις ως εξής: 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΑΔΕΔΥ: Την Κυριακή 22/5, όλοι στο Σύνταγμα - ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να μην περάσει το νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων.

ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθούν τώρα, οι ρυθμίσεις Φίλη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι ρυθμίσεις Φίλη για την εκπαίδευση.
Κανείς αναπληρωτής χωρίς δουλειά του χρόνου.

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Νικηφ. Κωνσταντίνου: Δεν είμαστε υπέρ της απεργίας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων

Ο Ταμίας τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και Αντιπρόεδρος τής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, μιλά για την πιθανή απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.








Νίκος Παπαχρήστος: Σχεδιασμοί επί χάρτου



Ο Γ.Γ τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Εκτελ. Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., Νίκος Παπαχρήστος, μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή 13 Μαΐου, καταγράφει τα συμπεράσματά του.

Δημήτρης Πεππές: Τα "παραμύθια" έχουν και "δράκους" που αποκαλύπτονται...


Κατά την σημερινή συνάντηση (13/5/2016) του κ.Φίλη με ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, επαναβεβαιώθηκε ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την επόμενη σχολική χρονιά. 

Θόδωρος Τσούχλος: Συμπεράσματα από τη συνάντηση με τον Υπουργό


Το μέλος τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Εκτελ. Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., Θόδωρος Τσούχλος, μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή 13 Μαΐου, καταγράφει τα συμπεράσματά του και διατυπώνει τις θέσεις του.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΒΠ: Πατριωτισμός, Δημοκρατία και Ελευθερία απορρίπτονται σαν ξεπερασμένη μόδα!


Νέοι καιροί, νέα ήθη (O tempora, o mores): Οι «ελίτες» κόντρα στους λαούς

Του Βύρωνα Πολύδωρα

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Γιατί λέμε όχι στην απεργία κατά την διάρκεια των εξετάσεων


Αθήνα, 11 Μαΐου 2016

Η θέση της  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.  για την απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ: Ανακαλέστε την απόφασή σας κύριε Υπουργέ!


Αθήνα, 8 Μαΐου 2016


Ανακοίνωση της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. για την  αλλαγή του διδακτικού ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών επιστημών