Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

20 χρόνια από τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού (Video)



Ήταν 11 Αυγούστου του 1996, όπου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιούσαν την μεγαλύτερη αντικατοχική πορεία με προορισμό την Κερύνεια. Η πορεία άρχισε στις 2 Αυγούστου από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών.

Για συνέχεια κάντε "κλικ" εδώ.

Θόδωρος Τσούχλος: Συρρικνωμένο Δημόσιο, συνεπάγεται ασθενές Κοινωνικό Κράτος




 Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δημόσιος Τομέας δέχεται εκ νέου επίθεση. Σ’ αυτήν πρωταγωνιστούν οι εκπρόσωποι του κόμματος που με την άφρονα διακυβέρνησή του (1981 - 1989,  1993 - 2004,  2009 - 2011), οδήγησε την πατρίδα στη σημερινή τραγική κατάσταση και το λαό μας σε ένα καθεστώς απομείωσης των εθνικών, πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών δικαιωμάτων του. Συνοδοιπόροι τους οι γνωστοί διαχρονικά υποστηρικτές των μνημονίων και του ολισθηρού αναξιοπρεπούς μονοδρόμου.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Δ. Πεππές (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): Οι εξωθεσμικές υποδείξεις του Υπουργείου προς το ΚΥΣΔΕ, καθιστούν το συμβούλιο "εκτελεστικό" και όχι "υπηρεσιακό"



Αθήνα 06/08/2016

Ενημερωτικό σημείωμα- Δήλωση  για  τις αποσπάσεις
από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Την περίοδο αυτή χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών ζουν με την προσμονή της πραγματοποίησης μιας απόσπασης που θα επανενώσει την οικογένειά τους, θα προσφέρει καλύτερη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, θα απαλύνει τις αρνητικές συνέπειες των οικονομικών πολιτικών που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβληθεί στη χώρα μας.

Ν. Παπαχρήστος: Στις 23 Αυγούστου θα αποφασίσει η ΟΛΜΕ

Ο Γενικός Γραμματέας τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  και της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., Νίκος Παπαχρήστος, μιλά για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στην Παιδεία και για τη στάση της Ο.Λ.Μ.Ε.


Θ.Τσούχλος: Η μοιρολατρική υποταγή της κυβέρνησης, δυναμιτίζει τα θεμέλια της Παιδείας


Τα όσα συνέβησαν στο χώρο της Εκπαίδευσης από τα μέσα Ιουλίου έως και τις αρχές Αυγούστου σηματοδοτούν την πολιτική του Υπουργείου, αλλά και τους σχεδιασμούς του για το επόμενο σχολικό έτος. Συγκεκριμένα: