Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Θρ. Δαρδαμανέλης: Ευχαριστώ κ.Υπουργέ, για το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας!


Το στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του 16ου συνεδρίου της Ο.Λ.Μ.Ε., Θρασύβουλος Δαρδαμανέλης, διατύπωσε σε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας τις... ευχαριστίες του! 


ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
τέως ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
τέως Αναπλ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας             Θεσ/νίκη 21.08.2013
Τηλ.: 6973455800 – 2310413171- 2310452759                                            
Ε-maildardamanel@gmail.com       
             dardamanel@sch.gr     


                                              Προς: Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                                                                           Κύριο Υπουργό
                                                Κοινοποίηση: κ. Υπουργό Υγείας
                                                                     κ. Υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης
                                                                     ΟΛΜΕ
                                                                     ΕΛΜΕ-Θ

Ανοικτή επιστολή -¨Άρθρο

ΘΕΜΑ:  «Ευχαριστήριο για την στελέχωση αλλά όχι λειτουργία του αστικού τύπου κέντρου υγείας που απέκτησε με ΦΕΚ στις 16 Αυγούστου η Ανατ. Θεσσαλονίκη»
   
     Κύριε Υπουργέ
      Μετά το σοκ που έχουν υποστεί οι χιλιάδες των εκπαιδευτικών που με non  paper  θέσατε ακριβώς πριν ένα μήνα σε διαθεσιμότητα καταργώντας τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ (στην Αν. Θεσ/νίκη το μέτρο αφορούσε 199 εκπαιδευτικούς), πράγματι όπως υποσχεθήκατε σε λιγότερο από ένα μήνα (9-8-2013) με απόφαση σας, ανέλαβαν υπηρεσία μεταταγέντες ως διοικητικοί υπάλληλοι στην Δ.Δ.Ε. Αν. Θεσ/νίκης σε προσωποπαγείς θέσεις 46 συνάδελφοι ειδικών κατηγοριών που εξαιρέθηκαν σε πρώτη φάση της διαθεσιμότητας.
      Την ίδια περίοδο και μετά από συνεργασία σας με τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας και διοικητικής μεταρρύθμισης, στα πλαίσια της καταλληλότερης αξιοποίησης - αξιολόγησης των συναδέλφων - υπαλλήλων που θέσατε σε διαθεσιμότητα, το Υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στους επόμενους μήνες στην απορρόφηση των αναγκαίων για την λειτουργία των υποδομών του, εκπαιδευτικών του καταργηθέντος τομέα υγείας – πρόνοιας των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ.
      Σήμερα ανακοινώθηκε και το ΦΕΚ της σύστασης των προσωποπαγών θέσεων στο ΥΠΑΙΘ για τον συγκεκριμένο σκοπό (ΦΕΚ 2021 τ. Β΄ 16-08-2013).
      Ως Έλληνας φορολογούμενος πολίτης όμως έχω να παρατηρήσω και να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω και παρακαλώ για την απάντηση σας επ΄ αυτού στο εγγύς μέλλον.
     ΟΙ εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν υπηρεσία  ανά ειδικότητα είναι:

1. ΙΑΤΡΟΙ 13 ( με ειδικότητες ακόμη και ενδοκρινολογίας, παιδοχειρουργικής, καρδιολογίας , δερματολογίας κλπ)
2. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ 1
3. ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ 1
4. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 10
5. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 3
6. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 3
7. ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ 3
8. ΛΟΙΠΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ 8
δηλαδή 42 επί συνόλου 46 κάλλιστα θα μπορούσαν να στηρίξουν άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας που αυτή την στιγμή εμφανίζει κενά κατά τον αρμόδιο Υπουργό στους τομείς αυτούς.
      
         Α) Για την λειτουργία της Διεύθυνσης Δ.Ε. χρειάζονται συνολικά περί τους 60 διοικητικοί υπάλληλοι σύμφωνα με τον όγκο προσωπικού και διεκπεραίωσης όγκου εργασίας. Από αυτούς η υπηρεσία αποσπούσε τα προηγούμενα χρόνια λόγω ελλείψεων περί τους 45 εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (ΠΕ01, ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ09, ΠΕ11,και ΠΕ19-20) όλοι δηλαδή από ειδικότητες που εμφανίζουν πλεόνασμα πανελλαδικά.
        Β) Το κόστος της εθνικής οικονομίας που καλείτε να πληρώσει προσωπικό με σπουδές εξαετούς φοίτησης όπως οι γιατροί που μαζί με την ειδικότητα και τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά ξεπερνούν ο καθένας τα 10 ΕΤΗ σπουδών, για απλό διοικητικό έργο γραμματείας και όχι χρησιμοποίησης τους στον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ τομέα τους, δεν τιμά την κυβέρνηση και το έργο της για την οικονομική διάσωση της χώρας, (αλήθεια τι έχει να πει ο κ. Υπουργός Οικονομικών για κατασπατάληση κονδυλίων;)
        Γ) Η συγκεκριμένη Διεύθυνση εκπαίδευσης με την εδώ και χρόνια από τους κατά καιρούς Διευθυντές της, επιλογή προσωπικού που δεν ήταν απαραίτητο για εκπαιδευτικό έργο, που δεν είναι αυξημένων προσόντων ως προς το κόστος του ( καθηγητές τετραετούς φοίτησης χωρίς μεταπτυχιακά και διδακτορικά) και το οποίο τα τελευταία χρόνια ζητούσε και ζητά την μετάταξή του σε θέσεις διοικητικού προσωπικού, έδινε πιστεύω ΘΕΤΙΚΗ αξιολογική εικόνα από όλη την χώρα, με βάση την διαχείριση του προσωπικού, πράγμα που φάνηκε και από τις φετινές μεταθέσεις εκπαιδευτικών όταν ως διεύθυνση είχε το 20% όλων των μετατεθέντων εκπαιδευτικών πανελλαδικά λόγω πραγματικών κενών ενώ της αντιστοιχεί ποσοστό μόλις κάτω του 5%..
        Δ) Με βάση τα σημερινά πλέον δεδομένα η διοίκηση της Δ.Δ.Ε. μάλλον χάνει πλέον το κατάλληλο προσωπικό, που εδώ και χρόνια με επιμονή και ζήλο κατόρθωσε να πείσει να εργάζεται σε αυτήν και μάλιστα υπάρχουν υπάλληλοι της στους οποίους η υπηρεσία ήδη χρωστά  κανονικές άδειες άνω των 70 ημερών από τα έτη συνολικά που εργάζονται στον π.χ. στον επιτελικό σχεδιασμό διαχείρισης των κενών και πλεονασμάτων και του ΠΥΣΔΕ.

    Για όλα τα ανωτέρω που πιστεύω ότι δεν τα γνωρίζεται

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ
ΣΤΕΛΕΧΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΩΣ ΕΝΑ
ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΓΙΑΤΡΩΝ
ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

και θα πρέπει πλέον να καλέσουμε
1. τον κ. Υπουργό της Υγείας καθώς και ιδιωτικούς φορείς να μας ενισχύσουν με δωρεάν εξοπλισμό για να το λειτουργήσουμε ΑΜΕΣΑ.
       2. τον κ. Υπουργό της Διοικητικής μεταρρύθμισης ότι πράγματι αξιολόγησε σωστά το προσωπικό εντάσσοντας το στις κατάλληλες θέσεις!!!!
 
                                                        ΘΡ. ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗΣ      
                                                   Αντιπρόεδρος  16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.