Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΝΤΑΓΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ)



Συνάδελφοι!

Η φετινή χρονιά είναι απ΄ τις χειρότερες που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος.
Βασική αιτία γι’ αυτό είναι η κυβερνητική πολιτική και στο χώρο της παιδείας που εκφράστηκε με συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων, κλάδων και ειδικοτήτων, με την κατάργηση 102 ΕΠΑΣ, με το βαθμολόγιο-μισθολόγιο, με την αξιολόγηση-χειραγώγηση, με τη μείωση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, την αύξηση του ωραρίου, το παρουσιολόγιο, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, τη μείωση στο μισό των χρημάτων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, την ψήφιση του Νόμου για το “Νέο Λύκειο” κλπ. Όλα αυτά που έγιναν και αυτά που θα ακολουθήσουν δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση στοχεύει στην διάλυση της της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή της.
Εμείς οι αιρετοί σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ όλο το προηγούμενο διάστημα αντιταχθήκαμε σ’ αυτή την βάρβαρη αντιεκπαιδευτική πολιτική που στόχο έχει να διαλύσει την Δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, συμμετέχοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην μεγαλειώδη απεργία του κλάδου το προηγούμενο διάστημα.

Ως αιρετοί του κλάδου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρέβεζας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε τα όσα διαδραματίστηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας. 

1. Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις 4 Σεπτεμβρίου καταθέσαμε την παρακάτω δήλωση:
Πράξη 19η /04/09/13 και 20η/10 -11- 12 /09/13 ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013-2014. Οι αιρετοί εκπρόσωποι Κατσανάκης Απόστολος, Ντάγγας Δημήτριος στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας δηλώνουμε ότι: Η διαδικασία με την οποία καλείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να υπολογίσει τα κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού και να κάνει τις τοποθετήσεις, έγινε σε ένα ιδιαίτερα ασφυκτικό πλαίσιο προκειμένου το Υπουργείο να εμφανίσει μια ειδυλλιακή εικόνα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στηρίζεται στο ΠΔ 50/96 και το ΠΔ100/97. Η εγκύκλιος 58733/Δ2/26-04-2013 ζητούσε καταχώριση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών αυξημένο κατά 2 ώρες, ενώ δεν είχε ψηφιστεί σχετικός νόμος. Ο νέος νόμος 4152/13 παράγραφος Θ, υποπαρ. Θ2, 2α και 2β πήρε ΦΕΚ στις 9/5/13 και το συνδικαλιστικό κίνημα ζητάει την κατάργησή του. Η εγκύκλιος 70607/Δ2/23-05-2013 ακυρώνει προηγούμενη εγκύκλιο για τη διδασκαλία των ωρών Project, αφού καταργεί τη συνδιδασκαλία, αφαιρεί την πρώτη ανάθεση από συγκεκριμένες ειδικότητες, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις ειδικότητες ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04 για διδασκαλία μόνο σε ένα τμήμα και εφόσον δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους. Ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 για τα τμήματα των Γυμνασίων και της γενικής παιδείας των Λυκείων, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 για τα εργαστήρια, πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος που είχε εφαρμοστεί στην πράξη τα τελευταία χρόνια. Επίσης δεν έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας η δημιουργία των τμημάτων ενισχυτικής και πρόσθετης διδακτικής στήριξης που είναι άκρως απαραίτητη διαδικασία για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών. Διαφωνούμε με την κατάργηση των 52 ειδικοτήτων της Τεχνικής Εκπ/σης και των Επαγγελματικών σχολών (ΕΠΑΣ) καθώς και ειδικοτήτων ξένων γλωσσών(Ιταλικών-Ισπανικών)από τα σχολεία μας. Επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα, που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για μετακινήσεις και απολύσεις. Επειδή η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών αποτελεί συνέχεια ενός οργανωμένου σχεδίου που ξεκίνησε με καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, περικοπές των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία και στοχεύει στη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Καταψηφίζουμε τους πίνακες που θα συμπληρωθούν οι οποίοι θα οδηγήσουν σε μετακινήσεις-απολύσεις συναδέλφων και στην διάλυση του δημόσιου σχολείου. 

2. Στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ και συγκεκριμένα στην πράξη 21η/26-09-13 και ύστερα από το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με αριθμ πρωτ 126875/Γ7/11-09-13 του οποίο καλούσε τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων Εκπαίδευσης να διαθέσουν στις σχολικές βιβλιοθήκες συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονταν στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ καταθέσαμε πρόταση στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο “οι συνάδελφοι μας να τοποθετηθούν κατόπιν αιτήσεως τους στις σχολικές βιβλιοθήκες του νομού μας”.
Επίσης όσοι συνάδελφοι θα εξακολουθούσαν να πλεονάζουν “να διατεθούν για συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου και ύστερα από αίτηση τους στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πρέβεζας”. 

Δυστυχώς η πρόταση μας δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα αφού είχαν σταλεί τα κενά και πλεονάσματα του νομού μας στην Περιφέρεια να μετακινηθούν και χωρίς να έχουν κάνει αίτηση με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Ηπείρου συνάδελφοι μας φιλόλογοι στο ΠΥΣΔΕ Άρτας.
Στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και συγκεκριμένα στην πράξη 22η/01-10-13, καταθέσαμε ως αιρετοί εκ νέου την ίδια πρόταση, υποστηρίζοντας και καταθέτοντας αποφάσεις άλλων ΠΥΣΔΕ της Περιφέρειας μας που εφάρμοζαν την απόφαση του Υπουργού. Καταφέραμε ύστερα από πολλές αντεγκλήσεις να πείσουμε και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ για το αυτονόητο.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η πράξη αυτή να σταλεί υπερεσιακώς στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου την επόμενη ημέρα.
Την επόμενη ημέρα μεταβήκαμε στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Ηπείρου στα Γιάννενα μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και τις συναδέλφισσες που αποσπάστηκαν μεταφέροντας προφορικά στην Περιφερειακή Διευθύντρια Ηπείρου την απόφαση του ΠΥΣΔΕ καθώς επίσης και τις θέσεις του κλάδου μας. Στην συνάντηση αυτή η Περιφερειακή Διευθύντρια μας υποσχέθηκε ότι θα δει το θέμα θετικά, λέγοντας ότι πρέπει να της αποσταλεί η πράξη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας το συντομότερο δυνατό ενώ παράλληλα προτείναμε τις μετακινούμενες συναδέλφισσες να κάνουν ένσταση στην απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ.
Δυστυχώς μέχρι τις 9 Οκτωβρίου η πράξη του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας δεν είχε αποσταλεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Πρέβεζας με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να μετακινηθούν χωρίς να έχουν κάνει αίτηση στο ΠΥΣΔΕ Άρτας. 

3. Θέλουμε να καταγγείλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Πρέβεζας όσον αφορά στην λειτουργία του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας σε σχέση με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων μας.
Συγκεκριμένα αφού ύστερα από μαραθώνιες συνεδριάσεις στην πράξη 20η/10-11-12-09-13 ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των συναδέλφων μας και είχαν αναρτηθεί αυτές στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Πρέβεζας με παρεμβάσεις της Προϊσταμένης και μάλιστα την εβδομάδα που ο κλάδος και οι καθηγητές βρίσκονταν σε πενθήμερη απεργία άλλαξε "κατά το δοκούν" τις τοποθετήσεις των συναδέλφων που αυτές είχαν αποφασιστεί στο ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας.
Στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας στην πράξη 24η/09-10-13 καταγγείλαμε την Προϊσταμένη και Πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ πιστεύοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση που λαμβάνεται και αφορά τους συναδέλφους μας πρέπει να αποφασίζετε από όλα τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και όχι μονομερώς από την ίδια.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι σε αυτή την συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Πρέβεζας και ύστερα από την απόφαση της ΕΛΜΕ Πρέβεζας η οποία στηρίχτηκε στην απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης καταγγείλαμε την μετακίνηση των συναδέλφων μας σε άλλο ΠΥΣΔΕ και αποχωρήσαμε, καλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μας ακολουθήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την μετακίνηση των συναδέλφων μας.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι μας που είναι διορισμένα μέλη ξεχνούν ότι η πρωταρχική τους ιδιότητα είναι εκείνη του εκπ/κού και συναδέλφου παρέμειναν.
Συνάδελφοι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους μας.
Πρέπει όλοι μαζί να συμπορευτούμε για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του κλάδου μας.
Θεωρούμε ότι όλα αυτά που εμείς ως αιρετοί του κλάδου καταγγέλλουμε θα σας δώσουν μια σαφή εικόνα και της στάσης και των θέσεων των αιρετών του κλάδου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο πιστεύοντας ότι ο αιρετός είναι “το αυτί και το μάτι” όλων των συναδέλφων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο . 


ΜΕ ΤΙΜΗ
ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ
ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΝΤΑΓΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.