Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Δ' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής - Ανακοίνωση και ψηφοδέλτιο




    ΔΑΚΕ  Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

      Συνάδελφοι, ο λόγος  ύπαρξης του συνδικαλισμού είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η συνεισφορά του με τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων σε επιμέρους  τομείς και ειδικότητες, στην ανάδειξη λύσεων για τα προβλήματα που ανακύπτουν κάθε φορά.  Αποτελεί  λοιπόν πυλώνα της δημοκρατίας, απαραίτητο θεσμό για την κοινωνική  και εργασιακή ειρήνη.

      Παρά τις αμαρτίες, με ευθύνες όλων των παρατάξεων, που κουβαλάει  ο εκπαιδευτικός συνδικαλισμός στην πατρίδα μας μετά την μεταπολίτευση,  είναι άδικη, ισοπεδωτική και επικίνδυνη η κριτική που  επιρρίπτει  στους συνδικαλιστές όλα τα κακά και τα βάσανα της παιδείας. 
       Ο υπερτονισμός των  ιδεολογικών διαφορών αποτελεί τροχοπέδη για την ενωτική διεκδίκηση, με την απαραίτητη όμως  ζύμωση,  είναι δυνατή η έκφραση σε μεγάλο βαθμό της θέλησης του κλάδου.    
 
       Με αυτές τις αρχές του σεβασμού στη διαφορετική άποψη αλλά και στην ανάγκη για συνεννόηση και ενωτική διεκδίκηση, και στα δύσκολα  μνημονιακά χρόνια, η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση  Εκπαιδευτικών με το λόγο της  και την πρακτική της, στάθηκε αταλάντευτα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και υπεκφυγές, στο πλευρό των συναδέλφων και του δημόσιου σχολείου. Πράξαμε το καθήκον μας ως συνδικαλιστές και γι’ αυτό γυρνάμε τα σχολεία και κοιτάζουμε στα μάτια τους συναδέλφους. 

      Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και δεν αλλάξαμε στο ελάχιστο την τακτική μας μετά την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.


      Παράλληλα προσπαθήσαμε, με τις δυνάμεις που ο κλάδος μας εμπιστεύτηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, να δώσουμε το δικό μας στίγμα στις διεκδικήσεις του κλάδου:
·         Η ΟΛΜΕ να επικεντρωθεί  στην αλλαγή της πολιτικής που φτωχοποιεί και τα μεσαία κοινωνικά στρώματα
·         Να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ, ακυρώνοντας τις διαθεσιμότητες
·         Να αντισταθούμε στην επιχειρούμενη αξιολόγηση, γιατί συνδέεται με οικονομική στασιμότητα και με απολύσεις.
      Οι συσχετισμοί  των δυνάμεων στην ΟΛΜΕ δεν επέτρεψαν τη δημιουργία μιας αντιπρότασης στην αξιολόγηση και δυστυχώς έγιναν πολλές προχειρότητες στον αγώνα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, όπου τελικά πέρασε στην πράξη η θέση της ΔΑΚΕ για το κείμενο που υπογράφτηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων.
       Το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ είχε και τα πρόσωπα και τη δυνατότητα να τεκμηριώσει μια ολοκληρωμένη  πρόταση για την αξιολόγηση, δυστυχώς  επικράτησε η παλιά και αποτυχημένη συνδικαλιστική  τακτική της ισοπέδωσης και της στείρας άρνησης, η οποία όμως δεν ενισχύει το κύρος του συνδικαλισμού και δεν δημιουργεί συμμαχίες με την κοινωνία.

        Το σίγουρο είναι ότι η ΔΑΚΕ θα έχει τις ίδιες αρχές και αξίες και μετά από μία ενδεχόμενη αλλαγή κυβέρνησης.  Μήπως κάποιοι  άλλοι θα  μιλάνε τότε για την ανάγκη μιας αξιολόγησης;

        Φυσικά ήμασταν παρόντες στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα συλλαλητήρια, στις απεργίες . Στο πλευρό των Συλλόγων Διδασκόντων αλλά και προσωπικά στο συνάδελφο. 

        Παράλληλα, με τη δράση για τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενδιαφερόμαστε και ανησυχούμε για το περιεχόμενο της παιδείας στον τόπο μας. Σ’ ένα περιβάλλον νεοταξικό, προσανατολισμένο στην παγκοσμιοποίηση από τα οικονομικά συμφέροντα, η παράδοση και η ιδέα του έθνους, μπορούν να παίξουν θετικό ρόλο στην αυτοσυνειδησία του ατόμου. Κάτι που τόσα χρόνια, κάποιοι τα ξόρκιζαν στο όνομα μιας θολής «προοδευτικότητας». 
Συνάδελφοι, 
     στις πρόσφατες εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι συνάδελφοι τίμησαν τη ΔΑΚΕ με υψηλά ποσοστά. Όπως δεν απολογούμαστε για κανέναν  έτσι και δεν χαρίζουμε την επιτυχία μας σε κανέναν.
Η μαχητική, ρεαλιστική και ακομμάτιστη δράση μας είναι  το εχέγγυο για την επαναβεβαίωση της στήριξης από πλατιά στρώματα συναδέλφων.

 Η Τ.Ε. της ΔΑΚΕ Δ΄ ΕΛΜΕ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ



____________________________________________________________________________

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για τις εκλογές της Δ' ΕΛΜΕ  Ανατολικής Αττικής



Υποψήφιοι για το ΔΣ                                                                                            


1.  Γεωργαντά  Ελένη                   ΠΕ2        2ο ΓΕΛ Αχαρνών
2.  Ιερομνήνων  Ιωάννης               ΠΕ1        6ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας
3.  Καραμπερόπουλος  Κων/νος    ΠΕ16      7ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας
4.  Κουμπής  Αναστάσιος               ΠΕ1        12ο  Γυμνάσιο Αχαρνών               
5.  Μαυρογιώργος  Γεώργιος         ΠΕ4        3ο ΓΕΛ Ηρακλείου
6.  Μηλιωρίτσας  Ευάγγελος          ΠΕ17      1ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής
7.  Νίκας  Στυλιανός                      ΠΕ17.02    2ο  ΕΠΑΛ Αχαρνών
8.  Παλλαντζάς  Αθανάσιος            ΠΕ1        5ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας
9.  Προβατάς  Άγγελος                  ΠΕ11      1ο ΓΕΛ Αχαρνών
10.  Σαμαρίδη  Νίκη                       ΠΕ2        7ο ΓΕΛ Αχαρνών
11.  Σταυρόπουλος  Νικόλαος        ΠΕ1        Εσπερινό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας
12.  Σχίζας  Αριστείδης                   ΠΕ19      2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών
13.  Τζίγκου  Αφροδίτη                   ΠΕ3        3ο ΓΕΛ Αχαρνών
14.  Τουρκαντώνης  Ισίδωρος         ΠΕ4        2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών
Υποψήφιοι για την Ε.Ε.
1.  Σκανδάλη  Αικατερίνη             ΠΕ11      2ο Γυμνάσιο Αχαρνών
2.  Ψαχούλας  Ιωάννης                 ΠΕ19        Εσπερινό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.