Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ: ΑΡΘΡΟ-ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 
 
ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ……
Αν σήμερα ζούσε ο συγχωρεμένος ο Αυλωνίτης έτσι θα χαρακτήριζε την κατάσταση και την πορεία της εκπαίδευσης της χώρας μας και για παλιότερα, δυστυχώς, αλλά και για τη ρότα που χάραξε η σημερινή κυβέρνηση. Μα θα μου πείτε, όπως μου λένε και στα σχολεία που πάω, η κυβέρνηση είναι καινούρια, πρέπει να ενημερωθεί, να σταθεί στα πόδια της και μετά να δράσει αποτελεσματικά. Όσα δεν έκαναν οι άλλοι τόσα χρόνια θα τα κάνουν οι άλλοι σε δυο μήνες;
Μα φίλοι μου η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και όπως έλεγαν οι πρόγονοι μας «αρχήν άνδρα δείκνυσι» και την καλή μέρα και την αρχήν μας την έδειξαν οι κυβερνώντες πριν ακόμα αναλάβουν και όταν την επισκεφτήκαμε ως ΟΛΜΕ στο υπουργείο. Εξάλλου, γιατί να δείξουμε ανοχή, αφού αυτοί τα δύο τελευταία χρόνια ζητούσαν την παραίτηση της τότε κυβέρνησης για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. ΠΟΙΟ πρόγραμμα φίλοι μου , δεν υπάρχει τίποτα (πλίνθοι κέραμοι …).
Η συνέχιση του μνημονίου, με άλλο φυσικά όνομα συνεχίζεται με κωλοτούμπες, που φυσικά μόνο οι συνδικαλιστές του Σύριζα και οι δικοί μας των ΣΥΝΕΚ δεν τα βλέπουν και μάλιστα πανηγυρίζουν για χιλιάδες διορισμούς.
Για όλα τα θέματα οι απαντήσεις των αρμοδίων είναι δεν ξέρω, δε γνωρίζω, θα ενημερωθώ πρώτα, ΑΛΛΑ όμως έχουμε την πολιτική βούληση να εφαρμόσουμε όσα τάξαμε, ΑΛΛΑ θα κάνετε υπομονή, θα βάλετε λίγο πλάτη και θα δούμε.
Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα:     
·         Συνεχίζεται η μισθολογική μας καθήλωση.Το νέο μισθολόγιο που θα ψηφιστεί διαχειρίζεται τη φτώχεια. Ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ πάει για αργότερα,αν το επιτρέψουν οι θεσμοί και οι εργοδότες. Ο υπουργός το είπε «δραχμάς δε δίδω», φαντάσου εσύ φίλε μου να τα περιμένεις και σε ευρώ!!!!!! ΓΙΑ 35ετίας σαράβαλα ,εναέριες νεκροφόρες εχουμε(500.000 ευρώ θα στοιχίσει η αναβάθμιση των αεροσκαφών που έβγαλε άχρηστα η προηγούμενη κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ.
·         Απορρίφθηκε το αίτημα χιλιάδων συναδέλφων μας για επανακατάταξη σε κλιμάκια και μισθούς, όπως γινόταν πριν μνημονίου.
·         Τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ, ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΠΛΑΤΗ.
·         Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ πάγωσε είπε ο υπουργός, αλλά στο τέλος μας πέταξε ότι θα γίνει αποτίμηση του έργου της σχολικής μονάδας. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
·         Οι Δ/ντές πρέπει να αλλάξουν, για να μη μείνει κανένας «δεξιούλης», αλλά η δημοκρατία να γίνει πράξη. ΠΩΣ ΟΜΩΣ; Με το να σφαχτούν οι σύλλογοι; Η ΔΑΚΕ έχει πρόταση (θα σας την αναλύσω προσεχώς). Αν είναι η επιλογή να γίνει «ΑΔΙΑΒΛΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ  ΈΝΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ), όπως έγινε με τους περιφερειακούς, Ε ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.
·         ΚΑΛΩΣ επανέρχονται οι συνάδελφοι που ήταν σε διαθεσιμότητα, αλλά γιατί να μην επανέλθουν χωρίς να αφαιρεθούν 1600 από τους νέους διορισμούς;
·         Εμείς εκπροσωπούμε όμως το σύνολο των εκπαιδευτικών και ξέρουμε ότι χρειάζονται κι άλλοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Διορισμούς ξεχάστε τους είπε ο υπουργός, αφού δεν υπάρχουν χρήματα. θα γίνουν ελάχιστοι ανέφερε, αν το επιτρέψουν οι δανειστές μας, συγγνώμη οι θεσμοί ήθελα να πω. Ανέφερε ότι υπάρχουν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 3500 κενά.
·         Ούτε μείωση του ωραρίου θα έχετε συνάδελφοι , ούτε μείωση των μαθητών κατά τμήμα, γιατί, όπως και προανέφερα «δραχμάς δε δίδω, ούτε ευρώ δίδω..».
·         Τα σχολεία που καταργήθηκαν -συγχωνεύτηκαν ,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν επαναλειτουργούν, γιατί απαιτούνται χρήματα και εγώ «δραχμάς δε δίδω».
·         Η τράπεζα θεμάτων καταργήθηκε, αλλά διατηρείται συμβουλευτικά. ΜΑ ΕΜΕΙΣ αυτό δε φωνάζαμε τόσο καιρό;
·         Διοικητικοί υπάλληλοι δεν προβλέπεται να διοριστούν, γιατί κι εδώ «δραχμάς δε δίδω».
·         Για το σύστημα υγείας ασάφειες. Δεν έγινε λόγος για επαναφορά στο σύστημα ΟΠΑΔ.
·         Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δε δίνει το δικαίωμα στην ομοσπονδία μας να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. Εκχωρεί το δικαίωμά μας στην ΑΔΕΔΥ, γιατί νομίζει ότι σύντομα με την απορρόφηση των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ θα έχει δικούς τους τους συσχετισμούς στην ΑΔΕΔΥ. Μπορεί παλιότερα να μην υπήρχαν διαπραγματεύσεις, όμως καταθέταμε υπομνήματα στον υπουργό και κάναμε γνωστά τα αιτήματα μας μέσω των ΜΜΕ.
·         Θα χτυπήσουν τη διαφθορά με μίζες 12%. Άραγε τα αιτήματά μας θα τα λύνουμε αν καταφεύγουμε σε γραφείο υπουργού.
·         Αναπλήρωση του Εφ’ ΑΠΑΞ και των επικουρικών συντάξεων δε θα έχουμε.

Συνάδελφοι δε χρειάζεται νομίζω να ακούσετε κι άλλα για να δείτε που το πάνε το καράβι .Ούτε πυξίδα έχει, ούτε φάρο και ανέλαβαν οι « μούτσοι» των ΣΥΝΕΚ  στη θέση του καπετάνιου και με τη βοήθεια των παπαγάλων των παρεμβάσεων μας πάνε στην ξέρα.
Γι’ αυτό χρειάζεται να σηκώσουμε κεφάλι, να παλέψουμε για μια καλύτερη εκπαίδευση, να εκπροσωπήσουμε το φιλελεύθερο χώρο και όχι απλά αντιπολιτευτικά.
 
 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ
Ειδικός γραμματέας ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ
Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.