Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιους εννοεί πλεονάζοντες το ΚΥΣΔΕ;


Το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε να προτείνει στην ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να αποσπασθούν συνάδελφοι καθηγητές από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές(στον τόπο συμφερόντων τους φυσικά).

Η έκπληξη όμως του κλάδου είναι μεγάλη με την αόριστη πρόταση του ΚΥΣΔΕ (και με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα και των δύο αιρετών του κλάδου).
Και ερωτώ:
Ποιοι συνάδελφοι θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες στην περιοχή τους και θα αποσπαστούν;
Τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογες περιπτώσεις αποσπάστηκαν όσοι ήταν στη διάθεση των πλεονασματικών ΠΥΣΔΕ και με πολύ λιγότερα μόρια από συναδέλφους που κατείχαν οργανική θέση .
Αν για κάτι καυχιέται ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι η διαφάνεια και η μοριοδότηση στις υπηρεσιακές μεταβολές.
Εδώ δεν καταστρατηγείται αυτό;
Γιατί να τιμωρείται ο συνάδελφος που κατέχει οργανική θέση ενώ έχει περισσότερα μόρια και ο οποίος επιθυμεί να αποσπαστεί;
Πρέπει η Δ.Δ.Ε. κάθε περιοχής να χαρακτηρίζει , μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων, αυτή τους πλεονάζοντες , οι οποίοι θα δύνανται να αποσπαστούν (πάντα βάσει μορίων).
Χωρίς να αδικούνται κάποιοι (οι έχοντες οργανική ) ή να ευνοούνται κάποιοι άλλοι (όσοι είναι στη διάθεση των συγκεκριμένων ΠΥΣΔΕ).
Αυτό είναι αξιοκρατία.
Αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλει να προτείνει το ΚΥΣΔΕ.
Ξεκάθαρα και συγκεκριμένα. 


Λάρισα13/9/2015
Τζιατζιάς Μιχάλης
Αν.αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν.Λάρισας
Πρ. Πρόεδρος-Γραμματέας ΕΛΜΕ Ν.Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.