Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται



Στις τελευταίες  εκλογικές διαδικασίες του κλάδου ( 2/11/2016 και 15/12/2016) οι συνάδελφοι αποφάσισαν αφενός  στήριξη και πρώτη θέση για τη ΔΑΚΕ Δ.Ε. ν.Λάρισας και αφετέρου απόρριψη των δυνάμεων του αριστερού μωσαϊκού.


   Αρχικά στις εκλογές για ανάδειξη αιρετών για τα Υ.Σ. οι ΣΥΝΕΚ καταποντίστηκαν καταλαμβάνοντας –άνετα- την 3η  θέση. Οι διορισμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ  στα Υπηρεσιακά Συμβούλια προφανώς και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του μάχιμου καθηγητή. Οι κορώνες και οι φανφάρες περί διαφάνειας αποδείχτηκαν «άνθρακες».

   Στη συνέχεια και μετά από τις εκλογές για ανάδειξη μελών  του  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οι συνάδελφοι των ΣΥΝΕΚ με πανηγυρική τους ανακοίνωση απολάμβαναν ,δικαίωμά τους φυσικά, τη δεύτερη θέση της παράταξής τους. Ο στόχος τους επετεύχθη: βρέθηκαν 0,65% μπροστά από τις Παρεμβάσεις και 12% πίσω από τη ΔΑΚΕ !!

   Τα συνδικαλιστικά μηνύματα ήταν ξεκάθαρα. Δεν επιθυμούσαμε να ξυπνήσουμε τις ΣΥΝΕΚ και να τους χαλάσουμε το όνειρο αλλά για λόγους συνδικαλιστικής ενημέρωσης και μόνο οφείλουμε να το πράξουμε, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά τι πρεσβεύει η ΔΑΚΕ και τι εκπροσωπούν αυτοί που έβαλαν πλάτη για τα μνημόνια του Τσίπρα.

   Τους επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά (η συνδικαλιστική τους άνοια δεν τους τιμά καθόλου) πως η ΔΑΚΕ αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα του κεντροδεξιού χώρου, στον οποίο συγκαταλέγεται και το κόμμα της ΝΔ αλλά φυσικά όχι μόνο αυτό. Αρέσει δεν αρέσει όμως στις ΣΥΝΕΚ, αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει τον συνάδελφο που τιμά με την ψήφο του τη ΔΑΚΕ. Οι διαφορές αρχών, αξιών και συμπεριφορών της ΔΑΚΕ Δ.Ε. ν.Λάρισας απέχουν παρασάγγας από αυτές οποιουδήποτε αριστερού συνδικαλιστικού συνονθυλεύματος. Και τι εννοούμε:

ü  Σεβασμός προς τον συνάδελφο:
ΣΥΝΕΚ: χαρακτήρισαν πισωγύρισμα την επικράτηση της ΔΑΚΕ στις εκλογικές διαδικασίες του κλάδου. Απύθμενο θράσος και ντροπή! Οι συνάδελφοι τους γύρισαν την πλάτη και αυτοί έχασαν την ψυχραιμία τους. Μα τόσο ράντισμα; 
 ΔΑΚΕ: σεβόμαστε  πάντα την εκλογική ετυμηγορία των συναδέλφων όποια και να είναι αυτή.

ü  Υγιείς μορφές αγώνα:
ΣΥΝΕΚ κλπ : ώθησαν συναδέλφους σε επικίνδυνες για την υπηρεσιακή τους ασφάλεια κινητοποιήσεις και δράσεις καθώς  και σε εμπλοκή σε δικαστικές διαμάχες (το κίνημά τους «Δεν πληρώνω» κόστισε ακριβά σε πολλούς εκπαιδευτικούς) .

 ΔΑΚΕ: τασσόμαστε  πάντα υπέρ μόνο δημοκρατικών αγωνιστικών διεκδικήσεων  και είμαστε  απέναντι σε θεατρινίστικους ακτιβισμούς (ποιός άραγε ξεχνά την πρόταση κάποιων να κλειστούμε όλοι στο ARENA (!!!)τις μέρες της επιστράτευσης το Μάιο του 2013 και κάποιους άλλους να κείτονται σε ύπτια θέση σε πεζοδρόμιο σχολείου με την εμφάνιση των καναλιών(!!!) ,για να παρεμποδίσουν σεμινάριο επιμόρφωσης στελεχών για την αυτοαξιολογηση των σχολικών μονάδων, η οποία, παρεμπιπτόντως τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι καλή!!!).

ü  Ξεκάθαρη πορεία:
ΣΥΝΕΚ : υπέκυψαν σε εντολές του ΣΥΡΙΖΑ  για δημιουργία ψευτομετώπων (βλέπε λυκοσυμμαχία σε εκλογές  ΠΥΣΔΕ  για την ψευτοανατροπή!),τα οποία μόνο διχόνοια και αδιέξοδα έσπειραν στον κλάδο.
ΔΑΚΕ: όλα αυτά μακριά από εμάς. Η συνδικαλιστική πορεία μας είναι αυτόνομη και ξεκάθαρη.

ü  Στελέχη:
ΣΥΝΕΚ: επί ένα σχεδόν μήνα αναλώθηκαν σε γελοίες κοκορομαχίες και ανταλλαγή συνεχών ανακοινώσεων με τα πρώην αριστερά συνεταιράκια τους (το μέγα πρόβλημα του κλάδου ήταν εάν η κυρία των ΣΥΝΕΚ πήγε σε ένα, δύο ή παράλληλα σε τρία συνέδρια; εάν πήγε με λεωφορείο ή τρένο; εάν έφαγε δύο ή τρεις φορές τη μέρα;  Και μη χειρότερα!!!)
ΔΑΚΕ: με σοβαρότητα ανάλογη της εμπιστοσύνης των συναδέλφων πορεύονται τα στελέχη της ΔΑΚΕ, εισπράττοντας  σε κάθε σχολείο του νομού καθώς και στα Υ.Σ. σεβασμό και εκτίμηση.

ü  Συγκρότηση ΔΣ ΕΛΜΕ ν.Λάρισας
ΣΥΝΕΚ: με συνεχείς παλινωδίες και σε διαρκή σύγχυση τα τελευταία χρόνια ενέπαιζαν τον κλάδο αλλάζοντας θέση για τη συγκρότηση Προεδρείου(αρχικά προγραμματικό ,στη συνέχεια αναλογικό και τέλος αντιπροσωπευτικό-αναλογικό) κατά το δοκούν (πολιτικές συγκυρίες) έως ότου τελικά καταλήξουν στη θέση της ΔΑΚΕ!

ü  Αξιολόγηση:
 ΣΥΝΕΚ: με μεγάλη μας έκπληξη στη ΓΣ της 15/12/2016, συνάδελφος των ΣΥΝΕΚ επικαλέστηκε αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση, υιοθετώντας κάτι (ναι σε κάποια μορφή αξιολόγησης),  το οποίο, προ εποχής ΣΥΡΙΖΑ, ήταν για αυτούς κόκκινη γραμμή(όχι σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης). Κυβίστηση αλα Πετρούνια! Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και τα πρακτικά της ΕΛΜΕ διότι η ψυχιατρική βοήθεια τέτοιες εποχές κοστίζει!
ΔΑΚΕ:  Διαχρονική και ξεκάθαρη θέση υπέρ μιας μορφής αξιολόγησης-μη χειραγώγησης σε συνδυασμό πάντα με ουσιαστική επιμόρφωση.

ü  Καταλήψεις:
ΣΥΝΕΚ κλπ: σφυρίζουν αδιάφορα στους καταληψίες-καταστροφείς των ελληνικών σχολείων τα οποία κάποιοι  ολίγοι ,κρυμμένοι πίσω από μια κουκούλα ή την τρομοκρατία ,θεωρούν  τσιφλίκι τους. Τον φάρο της αστυνομίας τον επιζητούν μόνο για την ασφάλεια των δικών τους περιουσιών.
ΔΑΚΕ: είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των αγώνων των μαθητών μας, εφόσον αυτοί αποφασίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες (ΓΣ και πλειοψηφικές αποφάσεις).Τότε και μόνο είμαστε μαζί τους.

ü  Αγώνες:

ΣΥΝΕΚ :
·         Αρχικά στο ΔΣ της ΕΛΜΕ οποιαδήποτε αντικυβερνητική (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ανακοίνωση την απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι. Η αλήθεια είναι πως τώρα τελευταία κάνουν προσπάθεια να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι αλλά όχι και με πολύ δύναμη! Έχει παντόφλα από το κόμμα!
·         Την 18/1/2015 αρκετά στελέχη των ΣΥΝΕΚ Λάρισας ήταν στη λίστα των εκατό ατόμων (πλέον ούτε οι μισοί από εκείνους δεν έμειναν στο κόμμα των ψευτονεοεθνοσωτήρων) ,οι οποίοι με δήλωσή τους στα ΜΜΕ στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των τότε βουλευτικών εκλογών. Ελάχιστοι εκτιμούμε πως θα τολμήσουν να το ξανακάνουν στο μέλλον.
·         Η θέση τους για τη διάθεση συναδέλφων στα ΔΙΕΚ ,οι οποίοι διδάσκουν αντικείμενα που δεν προβλέπονται στην εγκύκλιο των αναθέσεων τους(!!!), ακόμη αναζητείται
·         Τι γνώμη έχουν περί 6ωρου και «ξεκούρασης» των μαθητών του Γυμνασίου; Μήπως είναι προτιμότερο να τα κάνουμε 4ωρα; Άνετα θα συμφωνούσε ο Τσακαλώτος.
·         Μήπως έχουν κάποια πληροφόρηση γιατί Ιανουάριο μήνα Τομείς των ΕΠΑΛ δεν έχουν ακόμη βιβλία; Τους ενημερώνουμε πως οι μαθητές του Ναυτικού Τομέα από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάνουν μάθημα με φωτοτυπίες!!! (είπατε κάτι;)
·         Στέλεχός τους στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο τοποθετήθηκε λέγοντας πως το σχολείο του Λιάκου τους ( της μορφής 4+2 έτη)  ακούγεται θετικό. Τι άποψη άραγε έχουν για αυτό οι συνάδελφοι των Λυκείων;
·         Με το νέο νόμο της κινητικότητας (ν. 4440/2016) στο άρθρο 18 παρ.3  δίνεται η δυνατότητα ,σε όσους είναι αποσπασμένοι τη φετινή μόνο χρονιά (!!!) σε Υπηρεσίες με Υπουργική (!!!) μόνο  απόφαση, και αυστηρά σε ένα μήνα (!!!) να μεταταχθούν παρακάμπτοντας τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια!! Σταγόνα μελάνης δεν χύθηκε από την κυβερνητική παράταξη των ΣΥΝΕΚ (εξ ου και το ΣΥΡΙΖΕΚ που λένε κάποιοι συνάδελφοι) για την απαράδεκτη αυτή φωτογραφική διάταξη για ημετέρους.
     
  ΔΑΚΕ:
·            Ανέκαθεν ως παράταξη δεν χαϊδέψαμε αυτιά καμιάς  κυβέρνησης που έβαλε κατά των συμφερόντων του κλάδου. Αποκορύφωμα των αγώνων της ΔΑΚΕ Δ.Ε. ν.Λάρισας ήταν η εποχή Αρβανιτόπουλου, όπου τα στελέχη μας ήταν παρόντα δυναμικά σε όλες τις μάχες και εισέπνευσαν πολύ δακρυγόνο για τα πιστεύω τους. Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ εισηγούμασταν σκληρές αντικυβερνητικές ανακοινώσεις με τις οποίες θεωρούσαμε πως υπερασπιζόμασταν τα συμφέροντα των συναδέλφων. Ήμασταν μπροστάρηδες στον αγώνα κατά των διαθεσιμοτήτων μέχρι την τελική νίκη και επιστροφή των συναδέλφων στα σχολεία .Καταγγείλαμε τον νόμο των υποχρεωτικών μετατάξεων ως παράνομο και αντισυνταγματικό. Τις  αρχές αυτές δεν τις απεμπολούμε (αυτή είναι και η μέγιστη διαφορά μας με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ) για καμία κ.Κεραμέως και πολύ περισσότερο για κανένα πολιτικό κόμμα.

·            Καταγγέλλουμε  αυθαιρεσίες της παρούσας τραγικής κυβέρνησης για τους  λόγους που προαναφέραμε και μόνο προς όφελος του κλάδου.

·            Παλεύουμε για αναβαθμισμένο Γυμνάσιο και όχι για Γυμνάσιο-παιδική χαρά, δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ.

·            Όσο για τη σχέση της ΔΑΚΕ Δ.Ε. με τη ΔΑΚΕ Π.Ε.  ξεκαθαρίζουμε πως τα χωράφια είναι γειτονικά αλλά διαφορετικά.

   Αυτή είναι η ΔΑΚΕ (για τους αγαπητούς συναδέλφους των ΣΥΝΕΚ και όχι μόνο) και οι παραπάνω είναι μόνο κάποιες από τις χαώδεις διαφορές θέσεων και συμπεριφορών που μας χωρίζουν. Δυστυχώς για κάποιους τα αγωνιστικά συνδικαλιστικά μας ένσημα είναι πολλά. Εκπροσωπούμε τη συνέπεια λόγων και έργων προσπαθώντας να στηρίξουμε τα συμφέροντα του πολύπαθου μάχιμου καθηγητή , τη στιγμή που οι ΣΥΝΕΚ έχουν την ιδιαίτερη ανησυχία να επιθυμούν να γνωρίζουν σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκουν οι τριάντα συνάδελφοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ν.Λάρισας! Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται τελικά!

Υ.Γ.:   Κουίζ: ποιό στέλεχος των ΣΥΝΕΚ, με ιδιαίτερη οικογενειακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ,σε διαπαραταξιακή συνδικαλιστική συνάντηση στα γραφεία της ΕΛΜΕ υποστήριξε με σθένος το κλείσιμο των ιδιωτικών τηλεοπτικών  σταθμών και την απόλυση περίπου 2000 υπαλλήλων τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «….έτσι κι αλλιώς αυτοί δεν πληρώνονταν!»

ΛΑΡΙΣΑ    23- 1 -2017
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.