Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ψηφίσματα στην λογική του «κατεπείγοντος»!
Ζάκυνθος 27/1/2017


Στο χθεσινό (26/1/2017) Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, η παράταξη του ΠΑΜΕ επέμεινε στην υπερψήφιση της καταγγελίας της ΕΛΜΕ Κ.Ι εναντίον της σχολικής επιτροπής Κεφαλονιάς, σχετικά με την απόρριψη της αίτησης της εγκατάστασης της παραπάνω ΕΛΜΕ σε σχολικό συγκρότημα του Αργοστολίου.

Παρά την διατύπωση της άποψης/δέσμευσης από τις λοιπές παρατάξεις για την εκ νέου συζήτηση και εξέταση της καταγγελίας σε επερχόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ –ύστερα, δηλαδή, και από την επανατοποθέτηση επί του θέματος της ΟΛΜΕ- τα μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν με οριακή πλειοψηφία -χάρη στην διπλή ψήφο του προέδρου της ΕΛΜΕΖ- στην κατάθεση και στην υπερψήφιση  της καταγγελία της ΕΛΜΕ Κ.Ι.
 
Κατά την διάρκεια του Δ.Σ, τα μέλη της ΔΑΚΕ δεσμευτήκαμε να επανεξετάσουμε το ζήτημα της στέγασης της ΕΛΜΕ Κ.Ι, εφόσον υπήρχε η σύμφωνη γνώμη από οποιοδήποτε σχολικό συγκρότημα της Κεφαλονιάς σχετικά με το αίτημα της στέγασης. Προτείναμε την αποδοχή της εγκατάστασης του συνδικάτου της Κεφαλονιάς στα γραφεία του Δήμου – Τομέα Παιδείας- όπως έχει  προταθεί, αλλά δυστυχώς εισπράξαμε την απόλυτη άρνηση εκ μέρους των εισηγητών της καταγγελίας.

Τα προβλήματα, εκλεκτοί συνάδελφοι,  συζητούνται και επιλύονται όχι «υπό πίεση» και, σαφώς, όχι υπό το καθεστώς τής εμμονής σε μία στείρα «παραταξιακή γραμμή». Η πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με έναν μονίμως καταγγελτικό λόγο, ενάντια προς όλους εκείνους, όσους υψώνουν μία διαφορετική –ρεαλιστική και συνετή- πρόταση.

 Ευχόμαστε, ειλικρινώς, στην ΕΛΜΕ Κ.Ι να επιλύσει το πρόβλημα της στέγασής της με τον καλύτερο εφικτό τρόπο τόσο για την ίδια όσο και για την τοπική κοινωνία.ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ»

                   ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ                 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΠΡΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.