Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΚΕ Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Η ιδιοκτησιακή αντίληψη στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

                                              

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017



Απάντηση προς τους έχοντας ιδιοκτησιακή αντίληψη για το προεδρείο
της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής


Συνάδελφοι,

            Η ΔΑΚΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους και μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη. Η υπευθυνότητα που επέδειξε η παράταξη μας και η μετριοπάθεια με την οποία κινηθήκαμε τα τελευταία χρόνια επιβραβεύτηκαν από τους καθηγητές, που για άλλη μία φορά έδειξαν, ότι αποστρέφονται την ακρότητα και τον φτηνό λαϊκισμό. Εμείς εν τοις πράγμασι έχουμε αποδείξει ότι πρώτο μέλημά μας είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως του όποιου πολιτικού κόμματος  ασκεί την εξουσία στη χώρα.

            Άμεση λογική συνέπεια ήταν και η κατάληψη της προεδρίας της ΕΛΜΕ από εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ Δ.Ε, αφού αυτή ήταν η επιταγή του εκλογικού σώματος. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στάση της παράταξης της άκρας Αριστεράς, η οποία επί σειρά ετών κατείχε τη θέση του προέδρου της ΕΛΜΕ. Έχοντας προφανώς ιδιοκτησιακή αντίληψη για τη θέση του προέδρου, εξέδωσαν μία ανακοίνωση-λίβελλο που στρέφεται εναντίον της παράταξης της ΔΑΚΕ. Παραποιώντας ελεεινά την αλήθεια, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι «μοναδικοί» υποστηρικτές των καθηγητών, πετώντας λάσπη σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις. Φυσικά και λησμονούν ότι η ΔΑΚΕ Δ.Ε έπαιξε σημαντικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια και με την ψήφο της πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν την ΕΛΜΕ μας.  Εμείς αναγνωρίσαμε και σεβαστήκαμε τη βούληση του εκλογικού σώματος και το αυτονόητο δικαίωμα της παράταξης της άκρας Αριστεράς να κατέχει τη θέση του προέδρου, όταν αυτή ήταν η βούληση των συναδέλφων.

            Η άρνηση αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος, αποτελεί βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια και δείχνει ότι η παράταξη που επί σειρά ετών κατείχε την προεδρία δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία και το σεβασμό της άποψης της πλειοψηφίας. Όσο δε αφορά τη λάσπη που εκτόξευσαν εναντίον μας περί μνημονιακών δυνάμεων και λοιπών ανοησιών, τους απαντάμε ότι: εμείς με πράξεις και όχι με λόγια στηρίξαμε τα δίκαια του κλάδου, όταν ο Υπουργός Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλος επεδίωξε να απαξιώσει τον κλάδο. Όταν και αυτοί συγκρουστούν με τους κομματικούς ινστρούκτορες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μλ), του Μ-Λ ΚΚΕ και των λοιπών κομματιδίων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που τους ελέγχουν και τους καθοδηγούν, τότε και μόνο τότε θα δικαιούνται να ομιλούν.

Εμείς, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε τους αφήνουμε να θρηνήσουν ελεύθερα και να βιώσουν τη μιζέρια  τους. Αντίθετα, εμείς έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Και πρώτα απ΄ όλα να δείξουμε σεμνότητα και ταπεινότητα και να αποδείξουμε στους συναδέλφους, ότι και ιδέες διαθέτουμε και διάθεση να πρωτοπορήσουμε και φυσικά ότι όλοι οι συνδικαλιστές δεν είναι ίδιοι.
                                                                                

Τ.Ε.  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής


-------------------------------------------------------------------------

Κατεβάστε και εκτυπώστε από εδώ.

----------------------------------------------------------------------

Διαβάστε, πατώντας στον παρακάτω τίτλο ανάρτησης:  

Αύξηση δύναμης κατά 65,2% - Σάρωσε η ΔΑΚΕ στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.