Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΚΕ Καθηγητών Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Απαντούμε στους συκοφάντες

Για λόγους πλήρους ενημέρωσης των συναδέλφων μας, δημοσιεύουμε την απάντηση της ΔΑΚΕ (Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής), σε συκοφαντική ανακοίνωση γκεμπελίστικης νοοτροπίας της ΕΑΠ   (την οποία και δημοσιεύουμε δεύτερη).  

--------------------------------------------Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

            Επειδή οι  μέρες περνούν και η παράκρουση από την απώλεια της πολυπόθητης θέσης του Προέδρου της ΕΛΜΕ συνεχίζεται, είναι απολύτως λογικό να διαβάζουμε ανακοινώσεις απίστευτης γελοιότητας από τους εραστές της χαμένης καρέκλας. Συγκεκριμένα, με νέα της ανακοίνωση η παράταξη της άκρας Αριστεράς εγκαλεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΛΜΕ (με τη ΔΑΚΕ)  για αντικαταστατικές ενέργειες και απόπειρα διάλυσης του Σωματείου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας (γιατί οι εν λόγω «συνάδελφοι» είναι εξαιρετικά ικανοί μόνο στην εκτόξευση λάσπης εναντίον των αντιπάλων τους), η ΔΑΚΕ προεκλογικά κατέθεσε την πρόταση να γίνονται ψηφοφορίες στα σχολεία για τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ΕΛΜΕ, αντί να αποφασίζουν πενήντα (50) άτομα για την τύχη 1000 και πλέον συναδέλφων.


            Θέτουμε λοιπόν τα εξής ερωτήματα στους “γκεμπελίσκους” της άκρας Αριστεράς:

·         Από πότε η προσφυγή στην κάλπη αποτελεί αντιδημοκρατική ενέργεια;

·         Από πότε η γνώμη των 1000 συναδέλφων μετρά λιγότερο από τη γνώμη 50;

·         Από πότε νομιμοποιείται η κάθε συνδικαλιστική παράταξη να επικαλείται αποφάσεις 30 ατόμων, όταν έχει απόσχει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων;

·         Πότε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ είπε για ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως ψευδώς αναφέρουν;

·         Πότε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ μίλησε για άμεση εφαρμογή της πρότασής του;

·         Αλήθεια, δεν έχουν δικαίωμα οι άλλες παρατάξεις να προτείνουν καταστατικές αλλαγές, και το αποκλειστικό αυτό δικαίωμα το διαθέτουν μόνο οι καθηγητοπατέρες της άκρας Αριστεράς;

Τελειώνοντας, ενημερώνουμε τους παραληρούντες συναδέλφους της άκρας Αριστεράς, ότι το σύστημα των ψηφοφοριών ανά σχολείο με κάλπη εφαρμόζεται από το μεγαλύτερο γερμανικό συνδικάτο εκπαιδευτικών (καθηγητών και δασκάλων), την  GEW.  Πρόκειται για ένα συνδικάτο, από τα ισχυρότερα στη Γερμανία, που έχει καταγγείλει επανειλημμένα την πολιτική λιτότητας στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, που έχει αποκλείσει επανειλημμένα τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη και έχει οργανώσει εκστρατεία ενημέρωσης σε παγγερμανικό επίπεδο για τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων στην Ελλάδα. Και φυσικά, έχει αποστείλει οικονομική βοήθεια για την αγορά φαρμάκων για τους ανασφάλιστους κατοίκους της χώρας μας. Σύμφωνα με τους φωστήρες της άκρας Αριστεράς, το σωματείο αυτό είναι αντιδραστικό και νεοταξικό.
Συνάδελφοι της άκρας Αριστεράς, και ο παραλογισμός έχει τα όριά του.

Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε.  Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατεβάστε και εκτυπώστε το άνωθεν κείμενο από εδώ.

Διαβάστε κι εδώ.
--------------------------------------------------------

Ακολουθεί το συκοφαντικό κείμενο της ΕΑΠ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΛΛΗΝΗ 16/2/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι από διάφορα σχολεία της ΕΛΜΕ , ο νεoεκλεγείς  πρόεδρος έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την αλλαγή του καταστατικού της Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ώστε να λαμβάνονται οι αποφάσεις για απεργία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και όχι με γενικές συνελεύσεις. Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος και η παράταξή του , συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις περί κατάργησης των Γ.Σ , σπεύδουν τώρα στην υλοποίησή τους.
Λυπούμαστε που αποφάσισε να ξεκινήσει μ’ αυτόν τον τρόπο τη θητεία του στην προεδρία της Ε ΕΛΜΕ. Δηλαδή ως λαγός του νέου συνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών ως προααπαιτούμενο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Ενός νόμου που θα σαρώσει ό,τι έχει απομείνει από τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Θα σαρώσει κυρίως  το δικαίωμα των εργαζόμενων σε Γ.Σ και απεργία ως τα όπλα διεκδίκησης των αιτημάτων τους, Ο νέος πρόεδρος και η παράταξή του αποδεικνύουν μ΄αυτόν τον τρόπο πως τάσσονται μ’αυτήν την πολιτική υπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο  τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ , ανεξάρτητα από κυβερνήσεις.
Κάνει πως αγνοεί πως στην ΟΛΜΕ οι αποφάσεις για απεργία παίρνονται δημοκρατικά ύστερα από Γ.Σ και Γ.Σ προέδρων  με αυξημένη πλειοψηφία. Κρύβει από τους συναδέλφους πως οι μεγάλες κινητοποιήσεις- απεργίες του κλάδου  έγιναν μετά από μαζικές Γ.Σ όπως π.χ διαθεσιμότητα που έφεραν αποτελέσματα  και καθυστέρησαν την επιβολή μέτρων.  Στην πραγματικότητα η πρόταση αυτή δεν επιδιώκει τη δημοκρατία  στα σωματεία, αλλά τη λήψη απόφασης από κλειστά όργανα και συσχετισμούς  μακριά από τη δυνατότητα κάθε συλλογικής  συζήτησης, Θέλει  τα σωματεία κατ' εικόνα και ομοίωση της ΓΣΕΕ που έχει εγκαταλείψει τους εργαζόμενους στη τύχη τους και συνεργάζεται ανοιχτά με την εργοδοσία, κυβέρνηση και δανειστές.
Υποχρέωση των μελών του Δ.Σ  και κυρίως του προεδρείου του σωματείου είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη συμμετοχή των συναδέλφων στο σωματείο και τη συσπείρωσή τους γύρω απ’ αυτό στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Η ΔΑΚΕ και οι εκπρόσωποί της , όμως, είναι ανύπαρκτη από το κίνημα και δεν κουνά ούτε το μικρό της δαχτυλάκι τόσο για όσα πέρασαν όσο και ενόψει αυτών που έρχονται. Θυμίζουμε ότι στην ΟΛΜΕ ήταν από τις δυνάμεις που δεν ψήφισαν υπέρ της  συνδικαλιστικής κάλυψης στους συναδέλφους που θα αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην κωμωδία της θεματικής εβδομάδας.Αυτοί , λοιπόν, τώρα κηρύσσουν τη διάλυση, την αποσυσπείρωση και το «ο καθένας μόνος του».
Επειδή θεωρούμε το θέμα πολύ μεγάλης σημασίας , καλούμε τα μέλη του Δ.Σ στο προεδρείο της ΕΛΜΕ να πάρουν δημόσια θέση .Πολύ δε περισσότερο που στις περιοδείες στα σχολεία ο Πρόεδρος σπέρνει σύγχυση αφήνοντας να εννοηθεί πως η πρόταση για την καταστατική αυτή αλλαγή είναι πρόταση του Δ.Σ
Ωστόσο , ενημερώνουμε υπεύθυνα τους συναδέλφους ότι η αλλαγή του καταστατικού γίνεται μόνο με καταστατική συνέλευση αυξημένης πλειοψηφίας και όχι με απλή πρόταση του Δ.Σ. Πέρα απ’ αυτό δηλώνουμε ότι τα σχέδια αυτά δε θα περάσουν , γιατί απέναντί τους θα βρουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που δε θα επιτρέψουν να καταστρατηγηθούν και να φαλκιδευτούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Αν σε κάποιους οι αγώνες δε λένε τίποτα, γιατί απουσιάζουν μόνιμα απ΄αυτούς, για μας είναι τίτλος τιμής και θα τους υπερασπιστούμε.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.