Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Δ.Α.Κ.Ε. Δ. Ε. Β’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΚΕ 18ο Συνέδριο και ψηφοδέλτιο




Δ.Α.Κ.Ε. Δ. Ε. Β’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ το ΜΕΛΛΟΝ στα ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 03/05/2017 θα πραγματοποιηθούν η Γ.Σ. και οι Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Κατά τη διετία που πέρασε από το προηγούμενο Συνέδριο, η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ ολιγώρησε, αδιαφόρησε και προσπέρασε για λόγους συμμόρφωσης στην κυβέρνηση τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου. Προβλήματα που χρονίζουν και επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων στις κορυφαίες διαδικασίες του κλάδου και στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεών μας.

Η Συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χειροτερεύει καθημερινά την κοινωνική, οικονομική και εκπαιδευτική κατάσταση, βαθαίνει την κρίση και τις συνθήκες διαβίωσης, ακυρώνει κάθε αισιόδοξη προοπτική. Υποβαθμίζει το Δημόσιο Σχολείο με μείωση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο, κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, με τρίτες αναθέσεις, κατάργηση 3ώρου εργαστηρίων, αναγκαστικές μετακινήσεις. Υπονομεύει την εργασιακή και οικονομική μας θέση με μείωση και στασιμότητα των αποδοχών, αύξηση των κρατήσεων-εισφορών, αύξηση των φόρων (άμεσων, έμμεσων), υποβάθμιση της Υγειονομικής Περίθαλψης, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των Συντάξεων (κύριων, επικουρικών) και των εφάπαξ. Απειλεί με επιπλέον μειώσεις με το 4ο Μνημόνιο (προσωπική διαφορά, συντάξεις φτώχειας, αύξηση φόρων, κατάργηση εφάπαξ).

Η διάψευση των προσδοκιών, η απαξίωση του Σχολείου και του εκπαιδευτικού έργου, η φτωχοποίησή μας και η κατάργηση των δικαιωμάτων μας επιβάλλουν τη συμμετοχή στα συνδικάτα Η ισοπεδωτική κριτική, ο αρνητισμός και η αποχή οδηγούν στην «ανάθεση» και τον πολιτικό Μεσσιανισμό. Η ενεργή συμμετοχή και η οργανωμένη δράση είναι το μόνο καταφύγιό μας. Συμμετέχουμε, αλλάζουμε τους συσχετισμούς και τον προσανατολισμό του συνδικάτου κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το μέλλον μας. Ενωμένοι θα αποτρέψουμε τα σκληρά μέτρα που έρχονται και θα ανατρέψουμε τα προηγούμενα, αρκεί να το πιστέψουμε και να αντιδράσουμε!

Διεκδικούμε ένα Σχολείο που μορφώνει, χειραφετεί και υπηρετεί τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. Ένα Σχολείο δημοκρατίας, διαφάνειας και αξιοκρατίας, που προωθεί και προβάλλει την αριστεία.

Το Εκπαιδευτικό Κίνημα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και όχι τις ιδεοληπτικές εμμονές σε ολοκληρωτικά μορφώματα. Να καταθέτει θέσεις και προτάσεις για την εκπαίδευση και να μην φοβάται κάθε αλλαγή. Η στείρα άρνηση οδηγεί στην αποδοκιμασία από την κοινωνία, ενώ ο δογματισμός υπονομεύει τη συλλογική δράση και καλλιεργεί τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία.

Η αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ στέκεται θεατής των εξελίξεων. Δέσμια ιδεολογικών αγκυλώσεων με «τακτικισμούς», με «αγωνιστικό» βερμπαλισμό, αποθάρρυνε τη συμμετοχή, απογοήτευσε τους συναδέλφους «επιβάλλοντας» στον κλάδο αγωνιστική απραξία. Στήριξε και υπηρέτησε τις κυβερνητικές πολιτικές. Ταυτίστηκε με την κυβέρνηση και ακύρωσε την αυτονομία του συνδικάτου.

Η Δ.Α.Κ.Ε. με έντιμη στάση, ειλικρινείς θέσεις και προτάσεις, σταθερή στις ιδέες της, με ωριμότητα στην προώθηση των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών, είναι διαρκώς παρούσα στους αγώνες του κλάδου και τη στήριξη των συναδέλφων, ανυποχώρητα και χωρίς δεσμεύσεις.

Η Δ.Α.Κ.Ε. αγωνίζεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών για τα συμφέροντά τους και μόνο, με αγώνες που υπαγορεύονται και υπηρετούν τις ανάγκες τους. Δεν επενδύουμε για τη λύση των προβλημάτων μας σε κυβερνητικές αλλαγές και πλειοψηφίες. Η διάψευση όσων πίστεψαν σε αυτό, σήμερα μας επιβεβαιώνει. Πιστεύουμε ακλόνητα ότι η αυτονομία και η ανεξαρτησία της Συνδικαλιστικής Δράσης είναι το μόνο όπλο μας.

Η Δ.Α.Κ.Ε., με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πίστη στην ανάγκη ενωτικής δράσης, σας καλεί να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό της και να ενισχύσετε τις δυνάμεις του ρεαλισμού, της υπευθυνότητας, της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας.

Δ.Α.Κ.Ε.: ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΠΡOΟΠΤΙΚΗΣ
Τετάρτη 03 ΜΑΙΟΥ 2017, Γ.Σ.: 09.30 - 12.30 και Εκλογές: 13.00-20.00

----------------------------------------------------------------------------------------

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙ ΚΛΑΙΡ - ΠΕ05
 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΠΕ19 
ΓΚΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΣΙΣΣΥ - ΠΕ06 
ΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΠΕ01
 ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ – ΠΕ02 
ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΠΕ01 
ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΝΤΡΑ - ΠΕ01 
ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ - ΠΕ02 
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ - ΠΕ19 
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ - ΠΕ18 
ΚΟΤΣΙΦΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΠΕ09 
ΜΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ ΝΑΤΑΣΑ - ΠΕ18 
ΜΑΝΤΕΛΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΠΕ07 
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ - ΠΕ03 
ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΠΕ02
 ΜΑΧΑΙΡΑ ΜΑΛΑΜΑ-ΜΙΝΑ - ΠΕ02 
ΠΟΥΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΠΕ03 
ΤΑΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΠΕ4 
ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΠΕ11 
ΧΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΠΕ05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.