Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η Κυβερνητική αναξιοπιστία… χτυπάει «κόκκινο»!




Δυστυχώς, δεν ήταν έκπληξη για τους εκπαιδευτικούς η ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης. Άλλα λένε, άλλα σκέφτονται(;) και τίποτα δεν κάνουν.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Αύξηση δύναμης κατά 65,2% - Σάρωσε η ΔΑΚΕ στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής!


ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - Ψηφίσματα στην λογική του «κατεπείγοντος»!




Ζάκυνθος 27/1/2017


Στο χθεσινό (26/1/2017) Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, η παράταξη του ΠΑΜΕ επέμεινε στην υπερψήφιση της καταγγελίας της ΕΛΜΕ Κ.Ι εναντίον της σχολικής επιτροπής Κεφαλονιάς, σχετικά με την απόρριψη της αίτησης της εγκατάστασης της παραπάνω ΕΛΜΕ σε σχολικό συγκρότημα του Αργοστολίου.

1η Δύναμη η ΔΑΚΕ στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση με συγκριτικά αποτελέσματα
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (2016-2017) 26/1/2017

ΘΟΔ. ΤΣΟΥΧΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ




Στη συνεδρίαση του (24/1) το Δ.Σ.  της Ο.Λ.Μ.Ε. έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σάρωσε η ΔΑΚΕ στη Β' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής!


Ο Γ. Γ. της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος στον realfm για τις 3.559 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ/θμιας στην Π/θμια, το 2013


ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται



Στις τελευταίες  εκλογικές διαδικασίες του κλάδου ( 2/11/2016 και 15/12/2016) οι συνάδελφοι αποφάσισαν αφενός  στήριξη και πρώτη θέση για τη ΔΑΚΕ Δ.Ε. ν.Λάρισας και αφετέρου απόρριψη των δυνάμεων του αριστερού μωσαϊκού.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κ. Κατσαρός: Ο εκπαιδευτικός πίσω από κάθε πρόβλημα στην εκπαίδευση…



Αφορμή για να γράψω αυτές τις σκέψεις, αποτέλεσε διάλογος που προσπάθησα να έχω σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όταν επιχείρησα να αντικρούσω τεκμηριωμένα την άποψη που διατύπωσε άλλος αναγνώστης σχετικά με τα προβλήματα της εκπαίδευσης και συμπυκνώνεται στη φράση: την κύρια ευθύνη γι αυτά φέρει ο …εκπαιδευτικός.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ Β' ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Εκλογές και ψηφοδέλτιο



Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ. Ε.

Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Δείτε την αφίσα σε μεγέθυνση, κάνοντας "κλικ"


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 24/01/2017 θα πραγματοποιηθούν η Γ.Σ. και οι Εκλογές για νέο ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ. Τα οξυμμένα προβλήματα στον κλάδο επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων μας στις κορυφαίες διαδικασίες της ΕΛΜΕ και στη διαμόρφωση των θέσεων και των προτάσεών μας.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Δήλώσεις Ν. Παπαχρήστου για τις αλλαγές στο Λύκειο


Δηλώσεις του Νίκου Παπαχρήστου, Γ. Γραμματέα της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., σχετικά με τις προτεινόμενες -από το Υπουργείο- αλλαγές στο Λύκειο.




Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΕ της ΔΑΚΕ ΔΕ, ζήτησε εξηγήσεις από την Κεραμέως




Αθήνα, 12/01/2017


Δελτίο Τύπου για την συνάντηση-διαμαρτυρία της   ΔΑΚΕ Καθηγητών   με την υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Είναι γνωστό ότι με ευθύνη του Τομέα Παιδείας της ΝΔ κατατέθηκε  στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας,   σχετικά με το γεγονός ότι  «οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.»

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΔΑΚΕ Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: ΓΣ και εκλογές




Συνάδελφοι, η Απολογιστική Γενική Συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής θα γίνει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., με τα σχολεία κλειστά στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης.

ΔΑΚΕ Α' ΑΙΤ/ΝΙΑΣ: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναβιώσουν πολιτικές του παρελθόντος



Μεσολόγγι, 11/1/2017
Συνάδελφοι,
Διαβάσαμε χθες στα εκπαιδευτικά μέσα ενημέρωσης την ερώτηση των "υπεύθυνων" του τομέα Παιδείας της ΝΔ προς τον Υπουργό Παιδείας...

ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Εκπαιδευτικοί ή πολιτικοί “φαντάσματα“; - Ένα σχόλιο δικό μας



Η   Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών.

Ο Παλληγιάνης, το Υπουργείο και η Ειδική Αγωγή


Πάνω από 2.300 τα κενά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287
e-mail: paligiannis@hotmail.gr           Αθήνα, 9/1/2017

Η ειδική αγωγή, το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης, θα έπρεπε να διαθέτει το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από την πρώτη ημέρα έναρξης του διδακτικού έτους.

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Σπ. Κανελλόπουλος: Εύχομαι, το 2017 να έχεις...




Τώρα που χόρτασες από... "Καλή χρονιά", "Χρόνια πολλά", "Ευτυχισμένο το 2017" και άλλα τέτοια τετριμμένα, δέξου και τις δικές μου ευχές!

ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΧΛΟΣ: ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!




Με τη βεβαιότητα ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί θα είναι πρωτοπόροι στους αγώνες του υπερήφανου λαού μας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που μας πλήττουν βάναυσα, εύχομαι κατά τη νέα χρονιά να δικαιωθούν οι προσδοκίες μας για μια Παιδεία με Ορθόδοξο, Εθνικό και Λαϊκό χαρακτήρα, για μια Πατρίδα χωρίς επιτροπεία, κηδεμονία,
υποτέλεια και μνημόνια.

Νικηφόρος Κωνσταντίνου: Ευχές για το 2017


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017!