Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Νίκος Παπαχρήστος: Η συνάντηση της Παρασκευής, θα ήταν προβληματική

    

   Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών και δασκάλων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ώστε να τεθεί το μέγα πρόβλημα των διορισμών στην Παιδεία.
    Να τονιστεί, ότι  επεισόδια ξέσπασαν στην οδό Ηρώδου του Αττικού, όταν ομάδες φοιτητών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

   Όταν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ ενημερώθηκαν ότι δεν θα τους δεχτεί ο Πρωθυπουργός, αλλά ο Υπουργός Επικρατείας κ. Βερναρδάκης και ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στη Βουλή, η ΔΟΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τους δύο Υπουργούς. Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Κικινής ανέφερε τους λόγους για τους οποίους είχε ζητηθεί εξ αρχής η συνάντηση με τον πρωθυπουργό: «Μετά από την τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Γαβρόγλου, εκτιμήσαμε ότι το βασικό μας αίτημα, των μαζικών, μόνιμων διορισμών υπερβαίνει την αρμοδιότητά του και είναι θέμα κεντρικής πολιτικής βούλησης, δεδομένων των περιορισμών που υπάρχουν από τους θεσμούς», είπε.

   Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι: «Αφού εξ’ αρχής η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών συνδιοργανώθηκε από τις δύο ομοσπονδίες αλλά η μία είχε αποφασίσει να μην παραστεί στη συνάντηση, θα ήταν μία προβληματική συνάντηση, καθώς δεν θα αντιπροσωπεύονταν και τα δύο μέρη των διοργανωτών».

   Όσον αφορά το ζήτημα της ευθύνης, που έθεσε το υπουργείο, ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε ότι: «το υπουργείο επιχειρεί να προβάλλει ένα επικοινωνιακό πλεονέκτημα» και επιφυλάχθηκε στις επόμενες ημέρες να υπάρξει επίσημη απάντηση από πλευράς ΟΛΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.