Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΕΛΜΕ Λάρισας: Καμία χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία της γείτονος χώρας.


  

   Οι εργαζόμενοι δεν ασκούν διπλωματία, ούτε χαράσσουν εξωτερική πολιτική, διατηρούν όμως το δικαίωμα να εκφράζουν την κριτική τους άποψη και την αντίθεσή τους σε πολιτικές κινήσεις που είναι αντίθετες αφενός με την ιστορική αλήθεια και αφετέρου  με το κοινό, περί δικαίου αίσθημα.

Για εμάς, η επιλογή είναι σαφής και διαχρονική. Λόγοι ιστορικοί, εθνικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί, οδηγούν σε μία μόνο λύση:


  • Kαμία χρήση του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στην ονομασία της γείτονος χώρας.
  • Όχι στη λαθροχειρία και την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπίων.

 Μαζικά, ειρηνικά κι αποφασιστικά ενώνουμε τη φωνή μας, με όλες τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις, απομονώνουμε τους κάθε λογής πατριδοκάπηλους κι αποδοκιμάζουμε τους εθνικούς μειοδότες.

Καλούμε τους Έλληνες εκπαιδευτικούς μακριά από ακραίες ρητορικές και ευκαιριακές «κορώνες» πολιτικής εκμετάλλευσης, να αντισταθούν με την στάση τους και τη φωνή τους, στην εκχώρηση του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ως ελάχιστη υποχρέωση στους προγόνους τους και καθήκον απέναντι στα παιδιά τους και τις γενιές που μορφώνουν!

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το Δ.Σ κατά πλειοψηφία.
 


Για το  Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΣ                  ΠΑΛΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.