Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Στο κάδρο της μετριοποίησης της Αριστεράς και ο Σχολικός Αθλητισμός



Δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά (το είχαμε επισημάνει και πέρυσι ίδια εποχή!! ) καταδεικνύεται περίτρανα η τάση του ΥΠΠΕΘ για υποβάθμιση του σχολικού Αθλητισμού.
Τρεις περίπου μήνες μαθημάτων πριν την λήξη του σχολικού έτους ξεχνούν  στο Υπουργείο της Παιδείας μας πως πρέπει να διοργανώσουν και τους σχολικούς αγώνες των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδος και Κύπρου.

Αρχές  Φεβρουαρίου και ουδεμία προκήρυξη έχει φτάσει στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής!!
Οι πληροφορίες λένε πως μέχρι τέλους του μήνα ο Υπουργός και τα στελέχη του θα αποφασίσουν την έναρξη των αγώνων!!
 
Από εκεί και πέρα και μέσα σε ένα  ασφυκτικό χρονικό διάστημα πρέπει να οργανωθούν (από την ελλιπώς στελεχωμένη  και ακέφαλη ακόμα Ομάδα Φυσικής Αγωγής ν.Λάρισας ) και να διεξαχθούν δεκάδες αγώνες ποδοσφαίρου,καλαθοσφαίρισης,χειροσφαίρισης, πετοσφαίρισης (αγοριών και κοριτσιών) καθώς και αγώνες Στίβου, ανωμάλου δρόμου, ενόργανης, πάλης, ρυθμικής κλπ.
 
Οι "υπεύθυνοι" του ΥΠΠΕΘ και των "αρμοδίων" για θέματα Σχολικού Αθλητισμού γραφείων του, μακριά από το σφυγμό των σχολείων ,εκτιμούν πως οι κρίσιμοι τελευταίοι μήνες του σχ, έτους για τα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ της χώρας ενδείκνυνται για πειραματισμούς. Τι τους εμποδίζει στο να διεξαχθούν όλες αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες  την περίοδο Οκτωβρίου-Φεβρουαρίου για παράδειγμα;
 
Προφανώς και δεν γνωρίζουν (ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν) βασικά δεδομένα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καταρχήν την τελευταία περίοδο του σχ.έτους πραγματοποιούνται οι πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα στον προγραμματισμό των αγώνων.
 
 Επίσης στα πολυπληθή σχολεία μαθητές-αθλητές  καθώς και οι συνάδελφοι Φυσικής Αγωγής  θα απουσιάζουν από τα μαθήματά τους συνεχείς μέρες (πέρυσι μαθητές σχολείου και οι γυμναστές τους  είχαν δέκα μέρες  να πάνε στο σχολείο τους). Και αυτό μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες άλλου αθλήματος!!
 
Δυστυχώς όμως η ίδια η Πολιτεία αποπροσανατολίζει τους μαθητές-αθλητές  της Γ΄ Λυκείου από τον κύριο στόχο τους  για τον οποίο  εκείνη την περίοδο προετοιμάζονται πυρετωδώς .
Σε επικοινωνία εκπαιδευτικών και Διευθυντών σχολείων (καθότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικής Αγωγής) με στελέχη του ΥΠΠΕΘ εισπράττουν τα εξής: "εάν δεν θέλετε ας μην δηλώσει συμμετοχή το σχολείο σας" !!
 
Νέα ήθη της πρώτης φοράς Αριστεράς για την ανάπτυξη του Σχολικού Αθλητισμού.
 
Κύριοι "υπεύθυνοι" του ΥΠΠΕΘ δεν έχετε λάβει τα μηνύματα δυσαρέσκειας από καθηγητές, μαθητές και γονείς για την προχειρότητά  σας; Γιατί στρουθοκαμηλίζετε; Έως πότε αυτή η αδιαφορία σας για τον Σχολικό Αθλητισμό; Έως πότε θα διαλύετε τα σχολεία τους τελευταίους μήνες του σχ.έτους; Η ανικανότητά σας έχει και όρια. Έλεος.

ΛΑΡΙΣΑ    7/2/2019
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.