Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Δημήτρης Πεππές: Επικρατεί οργή και αγανάκτηση!

Στις 2 Φεβρουαρίου 3013, ο πρώην προέδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. (σήμερα μέλος τού Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.) και στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών, Δημήτρη Πεππές, περιέγραψε με εύστοχο και ουσιαστικό τρόπο, τις επιπτώσεις τής αυτοδίκαιης αργίας που νομοθετήθηκε με την ψήφιση του νόμου 4093/2012.
Σε επιστολή του, προς τον  Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.,  τόνιζε ότι: Η αυτοδίκαιη αργία στην πραγματικότητα, δεν είναι σκληρό διοικητικό μέτρο, αλλά τιμωρία του πειθαρχικώς ελεγχομένου υπαλλήλου, που προσβάλλει βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας!!! Μεταξύ άλλων, ο αποστολέας έγραφε για περιπτώσεις, όπου συνάδελφοι τέθηκαν σε αργία λόγω ενδοοικογενειακών διενέξεων, για αποφάσεις που ελήφθησαν από συμβούλια κρίσεων στελεχών της εκπαίδευσης και για πειθαρχικά παραπτώματα που εκκρεμούν ενώ έχουν ήδη αθωωθεί δικαστικά!!! 
Διαβάστε την επιστολή ΕΔΩ.

Στις 19 Φεβρουαρίου, 35 βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς. Δείτε την ερώτηση ΕΔΩ.
Σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, ο Δημ. Πεππές έκανε την παρακάτω δήλωση:

Σχετικά με το άδικο καθεστώς της «Αυτοδίκαιης Αργίας» έχουν εκδοθεί εκατοντάδες διαμαρτυρίες από συνδικαλιστικές ενώσεις και εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα , δεν έχει υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία , προκειμένου να αρθούν-διορθωθούν, αυτές οι απαράδεκτες και στα όρια της συνταγματικότητας νομοθετικές ρυθμίσεις.
Ωστόσο είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης, με πλούσια αρθρογραφία για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων και «αριστερή» πολιτική τοποθέτηση, μένουν απαθείς στην τρομοκρατία και την ομηρία, χιλιάδων δημόσιων λειτουργών.
Επικρατεί οργή και αγανάκτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.