Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Σπ. Κανελλόπουλος: Κύριε Υπουργέ, σκοτεινές διαδικασίες δεν χωρούν!


Κύριε Υπουργέ,
Σε προηγούμενη δημόσια επιστολή μου με αποδέκτη εσάς, σχετικά με την σκανδαλώδη καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου των μεταθέσεων (δείτε εδώ), μεταξύ άλλων σας έλεγα: "Προς τι, αυτή η καθυστέρηση που κρατά σε ομηρία και αβεβαιότητα χιλιάδες εκπαιδευτικούς και γεννά, τουλάχιστον, εύλογα ερωτήματα που απαιτούν καθαρές απαντήσεις;". 

Βεβαίως δεν θα απαιτούσα να απαντήσετε σε εμένα, αλλά όταν διαπιστώνετε, ότι εκτός εμού, ρωτά και πλήθος συναδέλφων ή ΕΛΜΕ της χώρας, εσείς γιατί σιωπάτε;


Αφού λοιπόν από τις 30 Ιανουαρίου που σας έγραψα αυτά, δεν απαντάτε ούτε μέσω non papers, που τόσο αγαπά το υπουργείο να χρησιμοποιεί, όταν θέλει να συκοφαντήσει τους καθηγητές, σκέφτηκα εγώ μερικά πράγματα.

Μήπως μελετάτε άλλον τύπο μεταθέσεων, κάνοντας χρήση του

survey και του πολυδιαφημισμένου myschool;

Μήπως οι μεταθέσεις δεν θα αφορούν περιφέρειες, αλλά συγκεκριμένα σχολεία; 

Μήπως με τη χρήση του survey και του myschool, θεωρείτε ότι μπορείτε να  ξέρετε με ακρίβεια τα κενά;

Δεν ξέρετε, ότι καθηγητές ελαχίστων ειδικοτήτων μπορούν να μετατεθούν με πλήρες ωράριο σε ένα σχολείο;

Μήπως έτσι, στοχεύετε να αποδυναμώσετε το ρόλο των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και του Κ.Υ.Σ.Δ.Ε.;

 
 Σκέφτεστε να εφαρμόσετε το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις; Και αν σας έλεγα ότι υπάρχει η δυνατότητα για αποσπάσεις στις θέσεις των υποχρεωτικών μεταθέσεων, τι θα λέγατε;

Οι αδιαφανείς διαδικασίες στις υποχρεωτικές μετατάξεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, μας εγγυώνται  ότι στο μέλλον όλα θα πάνε καλά; Αλήθεια, πότε θα δημοσιευθούν οι πίνακες με τα μόρια, που κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό;

Κύριε Υπουργέ,
Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, να ξέρετε ότι παρακάμπτετε Διευθύνσεις ΔΕ, Διευθυντές, Υπηρεσιακά Συμβούλια και Αιρετούς σε αυτά!
 Πάντως, αν όλα τα παραπάνω αποδειχθούν αληθή (ειλικρινά δεν βρίσκω άλλους λόγους για την καθυστέρηση της εγκυκλίου μεταθέσεων), τότε οι καθηγητές θα πρέπει να αντιδράσουν. Σκοτεινές διαδικασίες δεν χωρούν! 

 

Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος


Μαθηματικός

Στέλεχος της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. Ανατ. Αττικής

(math-telos-agras.pblogs.gr)



Δείτε και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.