Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Απάντηση από τον Χρ. Βαϊτσίδη, Πρόεδρο της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, στις συκοφαντίες των ΣΕΝΕΚ


Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφόρησε μια ανακοίνωση από τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις της  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης η οποία εκτός των άλλων αναφέρει και το όνομά μου με την γνωστή χαρακτηριστική αγένεια και το υποκρυπτόμενο μίσος των ανθρώπων που στερούνται επιχειρημάτων και στηρίζονται μόνο στη συκοφαντία.
Εγώ λοιπόν δεν είμαι ούτε ο «συνάδελφος», ούτε ο «κύριος Βαϊτσίδης», ούτε ο «Χρήστος Βαϊτσίδης» αλλά απλώς ο «Βαϊτσίδης». Είμαι αυτός που αν και η παράταξη μας είναι Δεύτερη δύναμη με 320 ψήφους, εγώ έχω πάρει 223 ψήφουςφέτος, 226 πέρσι στις εκλογές της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, 414 πέρσι στις εκλογές των αιρετών πρώτος σε όλη την Θεσσαλονίκη, κυκλοφορώ μόνος μου για να «προπαγανδίζω» την αυτοαξιολόγηση. Ας πληροφορήσω λοιπόν τους θρασείς απρόσωπους υπογράφοντες πως όταν μεγαλώνεις με την ψυχολογία του κυνηγημένου είναι εξηγήσιμο να βλέπεις παντού εχθρούς αλλά οπωσδήποτε δεν είναι λογικό. Η παραμόρφωση της πραγματικότητας και η αναγωγή αυτής της παραμόρφωσης σε μια νέα πραγματικότητα είναι χαρακτηριστικό της σχιζοειδούς συλλογικής σας προσωπικότητας. Η επένδυση στην τακτική της εικονικής δημιουργίας εχθρών από τους έχοντες την προνομία της εσαεί κριτικής των πάντων, καταστάσεων θεσμών και προσώπων, αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί το μεγάλο, κατά την άποψή σας όπλο στη χειραγώγηση των πολλών, οι οποίοι πρέπει να εξαναγκασθούν σε πειθώ όχι από επιχειρήματα αλλά από μια στείρα συνθηματολογική προσέγγιση, η οποία πολλές φορές έχει τα στοιχεία μιας fake«ψεύτικης» γοητείας. Η απόπειρα ταύτισης όμως μιας πραγματικά επαναστατικής πράξης με μια άναρθρη επαναστατική κραυγή η οποία ακριβώς εκ του γεγονότος του ορισμού της ως κραυγής είναι στείρα και επομένως δεν γεννά ουσιαστικά καμία ερμηνεία γεγονότων,ταυτίζει τους κραυγάζοντες με απλούς πραματευτάδες εντυπωσιασμού και ασφαλώς δεν τους καθιστά σε καμία περίπτωση προστάτες του συνόλου. Το παράδειγμα πρόσφατο και προφανές: Εδώ και μέρες μια σειρά από σχολεία τα οποία ονομάστηκαν από εσάς ως αρνούμενα την αξιολόγηση, διέψευδαν το ένα μετά το άλλο την αναφορά στο όνομά τους, αναφορά η οποία με τον πλέον επιπόλαιο τρόπο έγινε από μια ομάδα ανθρώπων που με κατηγορούν σήμερα και που μόλις χθες χωρίς ντροπή έλεγαν ψέματα για αποφάσεις που ποτέ δεν είχαν ληφθεί από κανένα σύλλογο καθηγητών.
Εγώ λοιπόν που γυρίζω τα σχολεία μόνος μου, όπως ισχυρίζεστε, «επιχειρηματολογώντας υπέρ της αυτοαξολόγησης»,στην πραγματικότητα κάνω αυτό που δεν τολμάτε να κάνετε εσείς : προσπαθώ «ως Αιρετός του ΠΥΣΔΕ και μέλος του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» δηλαδή να ενημερώσω τους συναδέλφους μας για το τι σημαίνει να αποφασίζει κανείς ελεύθερα αλλά και τι σημαίνει να αποδέχεται πλήρως την ευθύνη της όποιας απόφασής του, χωρίς να καλύπτεται πίσω από απρόσωπες συλλογικότητες πίσω από κείμενα που δεν έχουν ουδεμία νομική ισχύ. Η δική σας προσπάθεια είναι να παγιδεύσετε τους συναδέλφους μας σε μια άρνηση εκτέλεσης εντολής, βάζοντάς τους σε διοικητικές περιπέτειες επειδή μόνο έτσι θα φανείτε ως υπερασπιστές τους αλλά χωρίς να έχετε στην πραγματικότητα καμιά ικανότητα υπεράσπισης.
Γιατί αν αναρωτηθούμε ποιόν σώσατε μέχρι τώρα στην πραγματικότητα μάλλον δεν θα μπορέσετε να δώσετε καμία απάντηση. Οι φωνές και τα συνθήματά σας δεν σώζουν κανέναν.
Άλλος είναι ο τρόπος να σταθείτε δίπλα στον συνάδελφο. Και ο τρόπος αυτός είναι να του πείτε την αλήθεια και μόνο αυτήν. Και η αλήθεια είναι πως έχουμε μπροστά μας σαφή διοικητική εντολή. Όποιος αρνείται την εκτέλεσή της είναι εν δυνάμει υπόλογος είτε μας αρέσει είτε όχι. Ασφαλώς και μπορεί να μη την εκτελέσει. Αλλά πρέπει να γνωρίζει πως τα πειθαρχικά όπως και τα ποινικά παραπτώματα είναι προσωπικά και όχι συλλογικά.
Αυτό πρέπει να το ξέρει ο κάθε συνάδελφος. Και μετά ας αποφασίσει. Πως θα αποφασίσει αν του λέτε ψέματα ; Γιατί υποτιμάτε τον συνάδελφο; Ποιος νομίζετε πως είναι πιο κοντά στον συνάδελφο ; Εσείς που τον κοροϊδεύετε ή κάποιος που ‘μόνος του’ του λέει την αλήθεια ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί ή όχι με τις συνιστώσες του συγκεκριμένου νόμου ή κάθε νόμου ; Ποιος υποκρίνεται ; Ποιος φοβάται ; Ας θυμηθούμε τι λεγάτε πριν ένα μήνα με το κείμενο που λάβατε από την ΟΛΜΕ και προτρέπατε τους συναδέλφους να το γράψουν αυτολεξεί στο πρακτικό του συλλόγου τους και τι σας είπα στην Γενική Συνέλευση, με κανένα τρόπο δεν πρέπει να γραφεί στο πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων, γιατί εμφανίζεται σε επίσημο έγγραφο δήλωση άρνησης εκτέλεσης εντολής αντί αυτού γράψτε το ίδιο κείμενο , με το οποίο δεν συμφωνώ, σε ψήφισμα που θα καταθέσει ο σύλλογος. Σκεφτείτε τις συνέπειες στους συναδέλφους αν δεχόταν την προτροπή σας. Ευτυχώς τα κομματικά σας στελέχη το αντιλήφθηκαν και με νέες οδηγίες που λάβατε εμφανίζεστε πλέον με ανώδυνες οδηγίες.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι
Θέσεις της ΟΛΜΕ για την αξιολόγηση στο 8οΣυνέδριο.
Ηλεκτρονική Διεύθυνση ιστοσελίδας της ΟΛΜΕ
                                                           Χρήστος Βαϊτσίδης
                                               Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19
                                            Αιρετός ΠΥΣΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης
                                            Μέλος ΔΣ Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
                                 Πρόεδρος της ΔΑΚΕ  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
                                                      2310745600      6973980900

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.