Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Κατάργηση της καταβολής οδοιπορικών εξόδων στους εκπαιδευτικούς

Το Σχέδιο Νόμου "Δαπάνες Μετακινούμενων εντός και εκτός επικράτειας" του Υπουργείου Οικονομικών που είχε τεθεί σε διαβούλευση (http://www.opengov.gr/minfin/?p=5137) η οποία έληξε την Τρίτη 2 Ιουνίου, περιέχει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις και για τα οδοιπορικά έξοδα που καταβάλλονται στους εκπαιδευτικούς.

Το Άρθρο 9 αναφέρει:


1. Για μετακινήσεις του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που μετέχει στην προετοιμασία και διεξαγωγή των γενικών και ειδικών εξετάσεων, κατά την περίοδο αυτών, επιτρέπεται η μετακίνηση εντός ή εκτός έδρας, με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης του ιδίου ή του/της συζύγου με προσωπική ευθύνη για τυχόν ατύχημα ή ζημιά, με έγκριση του αρμοδίου οργάνου. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται η χιλιομετρική αποζημίωση του άρθρου 8 του παρόντος.


2. Τα οδοιπορικά έξοδα που προβλέπονται από τις διατάξεις της παραγράφου 15 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄) καταβάλλονται μόνο στην περίπτωση που η συμπλήρωση ωραρίου λαμβάνει χώρα την ίδια ημέρα.

Παρατηρήσεις:

Η παρ. 2 του Άρθρου 9 καταργεί ουσιαστικά την καταβολή οδοιπορικών εξόδων σε εκπαιδευτικούς που διατίθενται σε σχολεία πέραν αυτού της τοποθέτησής τους για συμπλήρωση ωραρίου. Θα καταβάλλονται πλέον μόνον σε όσους μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο την ίδια μέρα!

Η παρ. 15 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167 Α΄) στην οποία παραπέμπει η νέα διάταξη αναφέρει: «Όσοι διατίθενται για συμπλήρωση μέρους του ωραρίου τους σε σχολείο άλλης πόλης ή κωμόπολης παίρνουν οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και αποζημίωση για κάθε ώρα διδασκαλίας εκτός έδρας που ορίζεται στο μισό από την προβλεπόμενη στην παράγραφο 19. Δεν παίρνουν τα παραπάνω οδοιπορικά έξοδα και αποζημίωση όσοι συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο σε σχολεία πόλης ή κωμόπολης στην οποία κατοικούν. Τα σχολεία που λειτουργούν στην περιφέρεια της τέως διοίκησης της πρωτεύουσας και του τέως δήμου Θεσσαλονίκης θεωρούνται ότι λειτουργούν στην ίδια πόλη».

Έτσι μετά την κατάργηση της αποζημίωσης για κάθε ώρα διδασκαλίας που είχε προηγηθεί, έρχεται η κατάργηση και των οδοιπορικών εξόδων!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.