Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας Στ. Ρίζος, απαντά στο αιρετό του ΠΥΣΔΕ Σερρών Κ. Τζίκα

Περί Ανευθυνότητας, Εμπάθειας, ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ και επικίνδυνης ασχετοσύνης

Διαβάζοντας κάποιος  την ανακοίνωση του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ Σερρών Τζίκα Κώστα σχετικά με την Επιλογή Διευθυντών διαπιστώνει εύκολα ότι αυτή αποτελεί μνημόνιο Ανευθυνότητας, Εμπάθειας, ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ και επικίνδυνης ασχετοσύνης που αγγίζει τα όρια της Αστειότητας.

Ανευθυνότητα, γιατί από την πρώτη στιγμή έπρεπε, να ζητήσει την αυτοεξαίρεσή από το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ, εφ’ όσον η σύζυγός του ήταν υποψήφια.(Έτυχε να γνωρίζω τη υποψηφιότητά της αφού καταθέσαμε την ίδια χρονική στιγμή και στο ίδιο γραφείο τις αιτήσεις μας), άρα προς τι η απορία για το πώς γνώριζα ή αυτό ήταν το ζητούμενο; Ζήτησα προφορικά από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας να ρωτήσει το Υπουργείο και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για την συμμετοχή του, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις εργασίες του Συμβουλίου. 
Όταν ο αιρετός συνέχιζε να παραμένει στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ, να βλέπει τους φακέλους, τις επιλογές, τα δικαιολογητικά των άλλων, και υπέγραφε, θέτοντας σε κίνδυνο τη διαδικασία, κατέθεσα την αίτηση εξαίρεσης του και βεβαίως δικαιώθηκα γιατί η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο αποφάνθηκαν φυσικά  ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ.

Το έωλο της διαδικασίας προφανώς οφείλεται και στον ίδιο, αφού συνέχιζε να παραμένει χωρίς  να πρέπει, στο συγκεκριμένο συμβούλιο.
Την αίτηση εξαίρεσής του, την έκανα σαν υποψήφιος Διευθυντής και όχι σαν Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ή σας αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ. Οφείλει δε να καταλάβει ότι οι αιρετοί είμαστε εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των συναδέλφων, και υπερασπίζουμε το δίκαιο τους, χωρίς να ερχόμαστε απαραίτητα σε κόντρα με την εκάστοτε Διοίκηση. 
Όλα τα αλλά που αναφέρει στην ανακοίνωσή του, είναι ανάξια απάντησης, δείχνουν δε απίστευτη και επικίνδυνη ασχετοσύνη που αγγίζει τα όρια της αστειότητας.

ΥΓ. Τα «λίγα» μόρια μου είναι στο σύνολό τους είναι 17. Τώρα αν μέχρι το τέλος ο νόμος ή οι διευκρινήσεις που πρόκειται να δοθούν, αν δοθούν αφαιρέσουν τη διδακτική προϋπηρεσία λόγω της απόσπασής μου στα ΑΕΙ, και τα λιγοστέψουν, δεν θα οφείλεται βεβαίως στις δικές του «προσπάθειες».

Με τιμή

Ρίζος Στυλιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.