Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Φτάνει πια, όλοι στο υπουργείο στις 17 Φεβρουαρίου


Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής καλεί τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους, στην κινητοποίηση που θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016, ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή μας στις περιπτώσεις μετακινήσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες διέπονται από λογιστική αντίληψη για την Παιδεία.
Απαιτούμε να καλυφθούν τα κενά, που υφίστανται ακόμη και 5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με μόνιμους διορισμούς.
ΣYMMETEXOYME στην κινητοποίηση που οργανώνεται

από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.
Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων, να δώσουν το «παρόν» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:30, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και η περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μόνιμους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

Από την Τ.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής
-------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

                                                                                  Μαρούσι, 15-2-2016
           -----              
             
      ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ                                                           Αρ. Πρωτ. :     1109 /Υ1





Διαχείριση  πλεοναζουσών  διδακτικών  ωρών

 Σε συνέχεια των υπ’ αρ. 205946/Δ1/15-12-2015 και υπ’ αρ. 605/Υ1/25-01-2016 εγκυκλίων, σας ενημερώνουμε ότι, από τα στοιχεία που απέστειλαν στις ΠΔΕ οι Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ και στη συνέχεια κοινοποίησαν οι ΠΔΕ στο γραφείο Υπουργού, προκύπτει σε σχολικές μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μεγάλος αριθμός πλεοναζουσών ωρών οι οποίες δεν διατίθενται σε διδακτικό έργο.    

             Κατά συνέπεια, γίνεται εμφανές ότι στη διαχείριση προσωπικού – και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας- σημειώνεται σειρά αστοχιών και στρεβλώσεων με αποτέλεσμα να προκύπτουν χιλιάδες πλεονάσματα διδακτικών ωρών.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ & ΔΕ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ και τους Διευθυντές σχολικών μονάδων, να αναμορφώσουν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα Διδασκαλίας των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής ευθύνης τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη υφιστάμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Καλούνται, οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ & ΔΕ έως 26 Φεβρουαρίου 2016 να ενημερώσουν εγγράφως μέσω των ΠΔΕ το γραφείο Υπουργού για τα αποτελέσματα των ενεργειών τους αναφορικά με την εφαρμογή των παραπάνω.

                                                                                    Ο Υπουργός Παιδείας,
                                                                             Έρευνας και Θρησκευμάτων   
     
                                                                              Νίκος Φίλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.