Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεων της Επιτροπής για τους Διορισμούς – Υπηρεσιακές μεταβολές, οι συνεδριάσεις ακολουθούν ξεχωριστές θεματικές ενότητες.
Για κάθε μία θεματική ενότητα γίνεται συζήτηση και, στο τέλος, κατατίθενται προτάσεις. Η πρώτη θεματική ενότητα που μόλις ολοκληρώθηκε αφορούσε τις «Μεταθέσεις» και έπεται η συζήτηση για τη θεματική ενότητα «Αποσπάσεις».
Σας ενημερώνουμε για τις προτάσεις που κατέθεσε η ΟΛΜΕ στην εν λόγω Επιτροπή για τις «Μεταθέσεις».

------------------------------------------------------------------

Κύριε Πρόεδρε,
Σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας για τη διαδικασία μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.
α)         Στα γενικά Γυμνάσια – Λύκεια
β)         Στα Ειδικά σχολεία (Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά)
Α)        Σχολεία Γενικής Παιδείας (1η Συνεδρίαση της Επιτροπής για τις μεταθέσεις)
  1. Δεν θεωρούμε αναγκαία τη γενική αναμοριοδότηση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρά μόνον σε ορισμένες περιπτώσεις και κατόπιν των εισηγήσεων των οικείων ΕΛΜΕ. Εάν πραγματοποιηθεί γενική αναμοριοδότηση των σχολείων της Πρωτοβάθμιας η εξίσωση των ανώτερων μορίων θα είναι με βάση ό,τι ισχύει τώρα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (12 μόρια)
  2. Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την επικαιροποίηση του πίνακα των ασθενειών (άρθρ. 13 ΠΔ 50) με την πρόσθεση και άλλων ασθενειών που θα εντάσσουν τους πάσχοντες εκπαιδευτικούς σε ειδική κατηγορία.
  3. Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας στα Ειδικά σχολεία (Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά) να γίνονται αποκλειστικά με βάση τις γενικές διατάξεις που ισχύουν σήμερα με αποκλειστικά αρμόδιο το ΚΥΣΔΕ.
  4. Οι σύζυγοι δικαστικών να παίρνουν κατά προτεραιότητα μετάθεση μόνο στις περιπτώσεις υποχρεωτικής μετάθεσης του/της συζύγου.
  5. Η οργανική τοποθέτηση να χαρακτηρίζεται με δέκα (10) ώρες μαθημάτων 1ης ανάθεσης δηλαδή το 50% του μέσου όρου του ισχύοντος υποχρεωτικού ωραρίου αντί των δώδεκα (12) ωρών που ισχύουν σήμερα.
  6. Να εξεταστεί η δυνατότητα να δίνεται οργανική τοποθέτηση με σύζευξη δύο σχολείων αυστηρά καθορισμένη από την αρχή, εφόσον τα σχολεία αυτά συστεγάζονται – γειτνιάζουν και σε κάθε περίπτωση ανήκουν στην κατηγορία των κοινών ομάδων που ανακοινώνουν τα ΠΥΣΔΕ.
  7. Να δίνεται η δυνατότητα αμοιβαίας μετάθεσης των υπεραρίθμων εκπαιδευτικών.
  8. Να δίνεται η δυνατότητα μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων από το ΚΥΣΔΕ προθεσμίας ενός δεκαημέρου (10) για ανάκληση της μετάθεσης όσων το επιθυμούν για σοβαρούς λόγους (κοινωνικούς, υγείας).
Β)        Ειδικά Σχολεία (Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά) (2η Συνεδρίαση της Επιτροπής για τις μεταθέσεις)
  1. Όλα τα κριτήρια θα μοριοδοτούνται με αυστηρά καθορισμένα μόρια ώστε να αποφεύγονται τυχόν αυθαιρεσίες.
  2. Την αρμοδιότητα για τη διαδικασία των μεταθέσεων και την τελική επιλογή θα την έχει αποκλειστικά το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΚΥΣΔΕ).
Οι Ειδικές Επιτροπές θα μπορούν να γνωμοδοτούν κατά την εξέταση των φακέλων των υποψηφίων των ειδικοτήτων Μουσικής – Καλλιτεχνικών με μόρια που δεν θα υπερβαίνουν τα δύο (2).
  1. Οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Γενικής Παιδείας στα Ειδικά σχολεία (Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά) να γίνονται αποκλειστικά με βάση τις γενικές διατάξεις που ισχύουν σήμερα με αποκλειστικά αρμόδιο το ΚΥΣΔΕ.
  2. Γίνεται αποδεκτό να μοριοδοτείται μόνο ο ανώτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στις περιπτώσεις που υπάρχουν και άλλοι παράλληλοι τίτλοι.
  3. Η θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης των ειδικοτήτων ΠΕ08, ΠΕ16 και για τα Ειδικά σχολεία (Μουσικά-Καλλιτεχνικά-Διαπολιτισμικά) θα γίνεται με τις γενικές διατάξεις που ισχύουν για τις μεταθέσεις (1 χρόνος).
  4. Οι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων να έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεσης στα Ειδικά Σχολεία (Μουσικά-Καλλιτεχνικά-Διαπολιτισμικά), ανεξαρτήτως συνολικού χρόνου προϋπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.