Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

29 Μαΐου 1453, πριν 653 χρόνια!


Την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, πριν 653 χρόνια, η Πόλη όλων των Ελλήνων, η Βασιλεύουσα Πόλη, έπεφτε στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. Η Κωνσταντινούπολη, η πρωτεύουσα τής χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας τής Ανατολής, με την πτώση της βύθιζε στο σκοτάδι τον ελληνισμό.

Ο Αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόλογος, είναι ο τελευταίος Αυτοκράτορας του οποίου η Ελληνική ψυχή τον οδήγησε να αντισταθεί στην Τουρκική απειλή. Στην πρόταση του Μωάμεθ του Β' να του παραδώσει την Πόλη με ορούς ευνοϊκούς για την οικογένεια του και τον ίδιο, ο Κωνσταντίνος άπαντα: «Το να σου παραδώσω την Πόλη ούτε είναι άποψη μου, ούτε άποψη κανενός κατοίκου της. Όλοι μαζί πιστεύουμε ότι πρέπει να πεθάνουμε και να μη λυπηθούμε τη ζωή μας».

Ήταν μία απάντηση παρμένη από την Ελληνική

Ιστορία. Ήταν ένα νέο, «Μολών λαβέ»!!!
---------------------------------------------------------------------------------------



Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να διαβάσετε παλαιότερες αναρτήσεις τού ιστολογίου, σχετικές με την Άλωση τής Πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.