Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Θ. Τσούχλος: Απάντηση προς την ΠΕΚ - Ουδέποτε η ΟΛΜΕ έστειλε υπόμνημα στον κ. Λιάκο



Με έκπληξη αναγνώσαμε ανακοίνωση της Π.Ε.Κ. για δήθεν «υπόμνημα» της Ομοσπονδίας προς τον πρόεδρο της «επιτροπής Εθνικού διαλόγου». Ενημερώνουμε τους αγαπητούς συναδέλφους ότι αυτό δε συνέβη ποτέ. Απλά σε κάποια ανάρτηση στο διαδίκτυο αντί του ορθού «Η θέση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. επί του πορίσματος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής» (Α.Π. 54- 15/7/16- Πρόεδρο κ.Κ. Γαβρόγλου), αναγράφηκε εκ λάθους "υπόμνημα προς την επιτροπή Λιάκου".

  Για την αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνεται ότι η Ο.Λ.Μ.Ε. σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο, όταν κλήθηκε στην «Επ. Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής», κατέθεσε πλήρες και εμπεριστατωμένο υπόμνημα. Όταν δε της ζητήθηκε να τοποθετηθεί επί του σχετικού «πορίσματος Γαβρόγλου» μετά από περίσκεψη, έντονο προβληματισμό και επιφυλάξεις προχώρησε στην προαναφερόμενη ανακοίνωση, η οποία στηρίχθηκε σε θέσεις που συνάδουν με αυτές της Ομοσπονδίας διαχρονικά (Διαβάστε εδώ).

  Η Δ.Α.Κ.Ε. τηρώντας υπεύθυνη και σταθερή στάση, τάχθηκε υπέρ του ανοικτού διαλόγου, υπερασπίστηκε το δημόσιο σχολείο και κατήγγειλε το Υπουργείο για προσχηματικό διάλογο και αντιεκπαιδευτικές επιλογές. Με καθοριστικό τρόπο συνέβαλλε στη δημιουργία της κατάλληλης πλειοψηφίας, ώστε να υπάρξει απαντητικό υπόμνημα και ανέδειξε στη δημόσια διαβούλευση τις λογικές, δίκαιες και εφαρμόσιμες διεκδικήσεις του κλάδου μας.

  Όσον αφορά την «επιτροπή Λιάκου», κατήγγειλε στο σύνολό τους τις μεταμοντέρνες, νεοσυντηρητικές και μνημονιακές αντιλήψεις της. Η παράταξή μας, με γνώμονα τις πατριωτικές, λαϊκές, δημοκρατικές και κοινωνικές της αρχές- αξίες βρίσκεται στην πρωτοπορία του αγώνα ανατροπής των πολιτικών της νεομνημονιακής εξουσίας, η οποία πλήρως υποταγμένη στον ολισθηρό και άκρως επικίνδυνο μονόδρομο των δανειστών οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

Θόδωρος Τσούχλος
Μέλος Δ.Σ. Ο.Λ.Μ.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.