Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Δημήτρης Πεππές: Επιβάλλεται μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία (για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 29-30/8-2016)



Σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα ήθελα να αναφερθώ στα εξής:

    1)    Είναι πάγια θέση δική μου όσο και της παράταξής μου ότι οι οποιεσδήποτε αποσπάσεις που αφορούν εκπαιδευτικούς της Δ/θμιας Εκπ/σης θα πρέπει να υπόκεινται στον έλεγχο του ΚΥΣΔΕ. Ως εκ τούτου αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι η  με απ.πρ.100524/γγ1/17.06.2016 Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ19-20 σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης  απαιτούσε την γνώμη του ΚΥΣΔΕ.

Δυστυχώς όμως το θετικό αυτό γεγονός απαξιώθηκε στην πράξη αφού το συμβούλιο κλήθηκε απλώς να νομιμοποιήσει τυπικά μια λίστα επιλογής  χωρίς καμία αξιολογική αιτιολόγηση. Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο αιρετοί δεν θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στην νομιμοποίηση προειλημμένων αποφάσεων.


2)    Στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο Α' κύκλος αποσπάσεων ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να μην δοθεί η δυνατότητα σε πάνω από 900 καθηγητές να προσφέρουν διδακτικό έργο κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους και απαλλαγμένους από το οικονομικό και ψυχολογικό βάρος που οφείλεται στο γεγονός αυτό.

Η Β' φάση αποσπάσεων θα μπορούσε να διορθώσει σε μεγάλο βαθμό την εσφαλμένη αυτή επιλογή. Δυστυχώς όμως η τελευταία συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ διέψευσε αυτές τις ελπίδες αφού εισηγήθηκε 200 μόνο αποσπάσεις (όταν οι ανακλήσεις της Α φάσης ήταν 181).

Και αυτή τη φορά είχαμε επανάληψη του φαινομένου της απαξίωσης των ΠΥΣΔΕ - Δ/νσεων Εκπαίδευσης με την δραστική μείωση των εκπαιδευτικών κενών που αυτά εισηγούντο.

Εκείνο όμως που εκπλήσσει και εξοργίζει είναι η αναιτιολόγητη πολιτική επιλογή να μην ληφθούν υπόψη τα υποεκτιμημένα εκπαιδευτικά κενά στις εξής Δ/νσεις Εκπαίδευσης:
Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας, Δ΄ Αθήνας και Α΄ Θεσσαλονίκης (δηλ. Στο 1/3 περίπου των σχολικών μονάδων).


Ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν μπορεί παρά να αποδοκιμάσει τις προαναφερθείσες πρακτικές.
Επιβάλλεται επίσης να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία όσες αιτήσεις Επανεξέτασης Απόσπασης υποβληθούν εκ νέου.

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Πεππές Δημήτρης
τακτ. Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ
με τη ΔΑΚΕ καθηγητών
6948238722      peppesdim@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.