Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΑΚΕ ΔΕ Α΄ ΑΧΑΪΑΣ: Ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις Σεπτεμβρίου με βάση τις υπουργικές εγκυκλίους

 

 Πάτρα 31/8/2016
Το υπουργείο    Παιδείας με τις πρόσφατες εγκυκλίους  137201/ΓΔ5/25-8-2016  και 135933/Ε1/23-8-2016  καλεί τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προγραμματίσουν τις ενέργειές τους για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες. 

1.  Η νεότερη εγκύκλιος επιβάλει να γίνει συνεδρίαση συλλόγου διδασκόντων την Πέμπτη 1/9 στις 9:00 για να γίνει η κατανομή των ωρών διδασκαλίας στους εκπαιδευτικούς. Δεν διορθώνει όμως την αντιδημοκρατική, αυταρχική και εν πολλοίς παράνομη προηγούμενη εγκύκλιο που προχωρούσε τη διαδικασία τοποθέτησης χωρίς την σύγκληση συλλόγων (!). Γιατί και αυτή η εγκύκλιος προβλέπει  να αναρτήσουν τα κενά οι ΔΔΕ στις 29/8, ενώ οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να συνεδριάσουν στις 1/9 για να δώσουν τυχόν κενά ύστερα από την κατανομή των μαθημάτων που θα κάνουν (!). Γι’ αυτό άλλωστε και η ίδια η ΔΔΕ ανήρτησε μόνο «ενδεικτικά λειτουργικά κενά διότι δεν έχουν σταθεροποιηθεί όλοι οι παράγοντες που τα προσδιορίζουν. Τα κενά θα επικαιροποιούνται άμεσα όπως θα γίνονται διαθέσιμα νεότερα στοιχεία» (!). Γι’ αυτό και ο αιρετός της παράταξής μας αρνήθηκε να επικυρώσει τα σχετικά «ενδεικτικά» κενά.

2.  Και η νεότερη υπουργική απόφαση ακυρώνει τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ) ζητώντας από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης να κάνει ακόμα και μόνος του τις τοποθετήσεις σε περίπτωση αδυναμίας συνεδρίασης των υπηρεσιακών συμβουλίων, διαδικασία που παραπέμπει στο αντιδραστικό καθηκοντολόγιο του 2002, το οποίο όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα.
3. Είναι προφανές ότι η ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθέτηση λειτουργικά υπεραρίθμων, όσων είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και των αποσπάσεων) μέχρι τις 2/9 δεν είναι εφικτή χωρίς την παραβίαση σειράς δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που σχετίζονται με τις υπηρεσιακές μεταβολές. Επίσης είναι απολύτως βέβαιο ότι θα γίνουν λάθη λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, των αδειών των εκπαιδευτικών που ξεκινούν από το Σεπτέμβρη και λόγω της μη ολοκλήρωσης των ενεργειών που αφορούν τον αριθμό των μαθητών και των τμημάτων ανά σχολική μονάδα (εγγραφές και  μετεγγραφές, οριστικοποιήσεις τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στα ΓΕΛ και τομέων στα ΕΠΑΛ, εξετάσεις μετεξεταστέων).  Ειδικά για τα ολιγομελή τμήματα, καταγγέλλουμε την πρωτοφανή και αντιπαιδαγωγική για τους μαθητές υπουργική απόφαση που προτείνει τη μεταφορά μαθητών σε άλλα σχολεία αν δεν συμπληρώνεται ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για να φτιαχτεί τμήμα Ομάδας Προσανατολισμού(!). (108279/Δ2/1-7-2016)

Για όλους τους παραπάνω λόγους:
·                     καταγγέλλουμε τις πρωτοφανείς διαδικασίες τοποθέτησης εκπαιδευτικών που υιοθετεί ο Υπουργός Παιδείας για τους δικούς του επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, αδιαφορώντας για την αναστάτωση που θα δημιουργήσει και στους εκπαιδευτικούς και στα σχολεία. Δεν θα νομιμοποιήσουμε τις διαδικασίες αυτές.
·                     απαιτούμε την απόσυρση των εγκυκλίων για τις υπηρεσιακές μεταβολές και για τον τρόπο συγκρότησης των Ομάδων Προσανατολισμού
·                     καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κήρυξε η Α’ ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, την Παρασκευή 2/9 και ώρα 11:00.

Δημήτρης Φωτόπουλος, τακτικός αιρετός στο ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ , τηλ. 6972032243
Σπύρος Ψαρράς, αναπληρωματικός αιρετός στο ΠΥΣΔΕ ΑΧΑΪΑΣ, τηλ. 6973347241


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.