Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Σπύρος Κανελλόπουλος: Αντιστεκόμαστε στο ζοφερό τοπίο. Υπερψηφίζουμε την Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.





Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Την Τετάρτη, στις 2 Νοεμβρίου 2016, καλούμαστε να εκλέξουμε τους αιρετούς εκπροσώπους μας στα νέα υπηρεσιακά συμβούλια για τα ημερολογιακά έτη 2017 και 2018. Αποτελεί κατάκτηση του κλάδου μας η συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διότι επιτρέπει τον έλεγχο της Διοίκησης και μας προστατεύει από  αυθαιρεσίες, λάθη ή παραλείψεις της.

Οι εκλογές διεξάγονται σε μία χρονική συγκυρία κρίσιμη για τον κλάδο μας
που δέχεται επιθέσεις, όπως:
ü  Η προσπάθεια διάλυσης της Δημόσιας ΤΕΕ και η μετατροπή της σε μετα-δευτεροβάθμια.
ü  Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών στην ΤΕΕ - εξ' αιτίας της μείωσης των τεχνικών μαθημάτων  στο ΕΠΑΛ -  εκτός από την υποβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης, δημιούργησε τεχνητές υπεραριθμίες στους καθηγητές.
ü  Δραστική μείωση των ολιγομελών τμημάτων στους τομείς στη Β' Λυκείου, αλλά και στις ειδικότητες στη Γ' Λυκείου. Ειδικά για τη Β' Λυκείου, εκατοντάδες μαθητές θα υποχρεωθούν, είτε να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο. Μιλάμε δηλαδή για… αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος!  Η πρόσφατη απόφαση για κατ’ εξαίρεση για φέτος λειτουργία ολιγομελών τμημάτων, δεν μας καθησυχάζει διότι μεταθέτει την «τιμωρία» των μαθητών μας για το επόμενο σχολικό έτος.
Περισσότερα για το ζοφερό τοπίο που διαμορφώνεται στην Παιδεία,  μπορείτε να διαβάσετε στην εκλογική διακήρυξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ που βρίσκεται στο παρακάτω  σύνδεσμο http://dakedek.blogspot.gr/2016/10/2016.html

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ζοφερό τοπίο στο οποίο
η   Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.   ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι αιρετοί εκπρόσωποί μας στα υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει:
ü  Να υπερασπίζουν χωρίς συμβιβασμούς  τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και τα δίκαια αιτήματα των καθηγητών χωρίς διακρίσεις και ιδεοληψίες με γνώμονα την ισονομία, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική ευαισθησία.

ü  Να αντιστέκονται με τόλμη, σε άδικες και αυθαίρετες αποφάσεις της διοίκησης.

ü  Να είναι η φωνή και η βούληση του κλάδου.

ü  Να αντιστέκονται στις μνημονιακές απαιτήσεις, τον εργασιακό μεσαίωνα και την απαξίωση του δημοσίου σχολείου που θέλουν να επιβάλλουν οι γενίτσαροι του νεοφιλελευθερισμού.

Για όλα τα παραπάνω, σας καλώ να συμμετάσχετε στις
εκλογές και να υπερψηφίσετε τα ψηφοδέλτια της
Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε
.
Ψηφίστε και στηρίξτε τις δυνάμεις της υπευθυνότητας
και της πρωτοπορίας.
                                               
Με τιμή
Σ π ύ ρ ο ς   Π α ν.   Κ α ν ε λ λ ό π ο υ λ ο ς
 ---------------------------------------------------------------------------------
Κατεβάστε και εκτυπώστε την επιστολή από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.