Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΔΑΚΕ ΔΕ Ε΄ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Αύξηση κατά 81,80%! Σας ευχαριστούμε και συνεχίζουμε...

Ακολουθεί ευχαριστήρια επιστολή της ΔΑΚΕ, καθώς και συγκριτικά αποτελέσματα των εκλογών.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                       Τρίτη, 9 Μαΐου 2017
      

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


          Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους στις εκλογές για την ανάδειξη  αντιπροσώπων στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ,  τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, έδωσαν στην παράταξή μας την εντολή να εκπροσωπήσει τους καθηγητές της περιοχής με  δύο (2) συνέδρους μεταξύ των έξι (6) που θα εκπροσωπήσουν την ΕΛΜΕ.
        Επί σειρά προηγουμένων συνεδρίων, η ΔΑΚΕ εκπροσωπείτο με έναν (1) σύνεδρο στους έξι (6).Οι τελευταίες εκλογές για νέο ΔΣ
       Η ανοδική πορεία της ΔΑΚΕ έγινε φανερή από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!
Από 16,55% που κατείχε στο ΔΣ  και μία (1) έδρα στις επτά (7) κατέχοντας την 3η θέση, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2017 επέτυχε ποσοστό 27,34% (αύξηση δύναμης κατά 65,20%)  κατακτώντας την 1η θέση, εκπροσωπούμενη στο νέο ΔΣ με δύο (2) έδρες στη θέση του Προέδρου και της Γ. Γραμματέως.Οι εκλογές για ανάδειξη συνέδρων στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (8/5/2017)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
      Οι εκλογές της 8ης Μαΐου, έδωσαν απλόχερα στη ΔΑΚΕ το ποσοστό του 29,07% που είναι  υψηλότερο από αυτό του Ιανουαρίου κατά τις εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ (27,34%).
     Οι εκλογές ανάδειξης συνέδρων για το περασμένο (17ο) Συνέδριο της ΟΛΜΕ, είχαν δώσει στη ΔΑΚΕ 15,99% και έναν (1) σύνεδρο από τους έξι (6).  Το ποσοστό 29,07% που κατακτήσαμε για το 18ο Συνέδριο καταδεικνύει αύξηση δύναμης κατά 81,80% και συμμετοχή σε αυτό με δύο (2) συνέδρους, όσους και η Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία διατήρησε τον αριθμό των συνέδρων της.
Αξιοσημείωτη είναι η πτώση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ( ΑΡΣΥ - ΣΥΝΕΚ), που από το 30,20% και δύο συνέδρους στο προηγούμενο συνέδριο, τώρα δεν θα εκπροσωπηθεί αφού  το ποσοστό της είναι 9,34% (πτώση δύναμης κατά 69,07%)


Η ψήφος σας, αποτελεί για εμάς δέσμευση
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
          Αυτή η νέα ψήφος εμπιστοσύνης προς τη ΔΑΚΕ, μάς δεσμεύει να είμαστε:
·        δίπλα στον κάθε συνάδελφο και στα προβλήματά του, με ρεαλισμό και αγωνιστικό χαρακτήρα.
·        ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, επιχειρεί να υποβαθμίσει τη δωρεάν παρεχόμενη Εκπαίδευση και να απαξιώσει τον Έλληνα εκπαιδευτικό.

          Αποδείξαμε έμπρακτα, ότι πρωτίστως ενδιαφερόμαστε για τα συμφέροντα των Καθηγητών. Εμείς, δεν χαράσσουμε τη συνδικαλιστική μας τακτική σύμφωνα με τις πολιτικές επιδιώξεις για κατάληψη της εξουσίας, ούτε χρησιμοποιούμε την Ο.Λ.Μ.Ε. ως πολιορκητικό κριό  για να υλοποιήσουμε κάποια θολά επαναστατικά οράματα, όπως κάνουν οι δυνάμεις της ΑριστεράςΔε χαϊδεύουμε τα αυτιά των κυβερνώντων ανάλογα με το χρώμα τους. Παραμένουμε αταλάντευτοι στις θέσεις και στις αξίες μας.

Γι΄ αυτό λοιπόν, η  Δ.Α.Κ.Ε  Καθηγητών  Δ.Ε.  είναι η παράταξη των Καθηγητών Οι Καθηγητές και Καθηγήτριες που υπερψήφισαν τη Δ.Α.Κ.Ε,  υπερψήφισαν τις ιδέες και αξίες του κοινωνικού φιλελευθερισμού για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Παρά τη λαίλαπα που πλήττει τη χώρα μας, το όραμα μας αυτό παραμένει ζωντανό.


Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, πρώτη στο χώρο των Καθηγητών:
- Καλύπτει τον Πατριωτικό, Λαϊκό, Δημοκρατικό και Κοινωνικό χώρο.
- Αγωνίζεται για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των σκληρά μαχόμενων Καθηγητών.
- Υπεραμύνεται μιας Παιδείας που θα έχει ως κεντρικό πυλώνα την Ορθοδοξία και την αδιάλειπτη ιστορική Εθνική μας συνείδηση από την Αρχαιότητα έως και σήμερα.


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Επόμενη εκλογική διαδικασία, είναι αυτή που μέσω των συνέδρων θα αναδείξει το νέο 11μελές ΔΣ της ΟΛΜΕ.  Λέτε να αναδειχθεί και 4ο μέλος στο ΔΣ της ΟΛΜΕ
από τη Δ.Α.Κ.Ε.;
 Ίδωμεν…
Η Τ.Ε.  της  Δ.Α.Κ.Ε.  Καθηγητών  Δ.Ε.
Ε’  Ε.Λ.Μ.Ε.  Ανατολικής Αττικής

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε και εκτυπώστε την ευχαριστήρια επιστολή από εδώ.
-----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΣΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (8/5/2017)

ΨΗΦΙΣΑΝ: 587
ΕΓΚΥΡΑ: 578 98,47%
ΑΚΥΡΑ - ΛΕΥΚΑ: 9 1,53%


           ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΨΗΦΟΙ ΠΟΣΟΣΤΟ % ΕΔΡΕΣ

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  Δ.Ε.
168 29,07% 2
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  182 31,49% 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ   101 17,47% 1
ΠΑΜΕ  73 12,63% 1
ΑΡΣΥ - ΣΥΝΕΚ 54 9,34% 0
ΣΥΝΟΛΟ 578 100,00% 6


Από τη ΔΑΚΕ εκλέγονται οι: Κυριάκος Κοτσολάκος και η Κατερίνα Κουρκουζέλη.
Το ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ εδώ.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαβάστε και εκτυπώστε πίνακα με συγκριτικά αποτελέσματα από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.