Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Αυτή είναι η εντιμότητα, η αξιοκρατία και η συνδικαλιστική ελευθερία της «αριστεράς»!





ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

    Πέρασε ένας μήνας από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία και το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας δεν μπορεί  να λειτουργήσει πια σε πλήρη σύνθεση. Ο λόγος είναι ότι τα 2 από τα 3 μέλη της ΔΑΚΕ (Κωστόπουλος Κώστας και Μπατσίλα Δάφνη) δεν έχουν αποσπασθεί στο ΠΥΣΔΕ στο οποίο έχουν εκλεγεί, σε αντίθεση, βέβαια, με τον εκλεγμένο με την παράταξη των ΣΥΝΕΚ κ. Τσακνάκη Ιωάννη και τον εκλεγμένο με την παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝκ. Παπαδόπουλο Δημήτρη, οι οποίοι αποσπάστηκαν κατά προτεραιότητα στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, ως εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν.Λάρισας.

Το γνωρίζουν αυτό οι συνάδελφοι;


       Ενώ η παράταξη των ΣΥΝΕΚ δήλωνε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ότι είναι κατά των αποσπάσεων των συνδικαλιστών και η παράταξη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δήλωνε « ή όλοι ή κανένας», δεν είδαμε ούτε τον κ. Τσακνάκη να μην κάνει χρήση του δικαιώματος της απόσπασης ούτε τον κ. Παπαδόπουλο να μην αποδέχεται την απόσπασή του! (αφού δεν αποδόθηκε σε όλους !!!). Αυτή είναι η εντιμότητα, η αξιοκρατία και η συνδικαλιστική ελευθερία της «αριστεράς»! Οι «έντιμοι αγωνιστές» των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και του ΠΑΜΕ ήταν οι μόνοι που στη Γενική Συνέλευση των προέδρων (7/10/2017) απείχαν από την ψηφοφορία του ψηφίσματος υπέρ της δικαίωσης των εκλεγμένων  συναδέλφων στα Δ.Σ. ΕΛΜΕ τη στιγμή που εκπρόσωποί τους ανά την Ελλάδα έχουν αποσπασθεί κατά προτεραιότητα ως εκλεγμένα μέλη στα Δ.Σ.!! (στην ΕΛΜΕ μας συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος).

Το γνωρίζουν αυτό οι συνάδελφοι;


     Και δεν φτάνει αυτό, οι «αριστερές» παρατάξεις έχουν το θράσος να εγκαλούν τη ΔΑΚΕ για τη μη λειτουργία της ΕΛΜΕ. Εάν το ξεχάσατε κύριοι των ΣΥΝΕΚ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, στις εκλογές της 14ης Δεκεμβρίου 2016 οι συνάδελφοι έφεραν τη ΔΑΚΕ στην πρώτη θέση και εξέλεξαν 3 εκπροσώπους της για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία και τις αποφάσεις της. Στις συγκεκριμένες εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ ν..ΛΑΡΙΣΑΣ οι αποσπασμένοι συνάδελφοι είχαν το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» και μετά την εκλογή τους έχουν συγκεκριμένη θητεία (έως τον Δεκέμβριο του 2017). Η  νομοθεσία για τους συνδικαλιστές και τα δικαιώματά τους είναι σαφής και πρέπει να εφαρμόζεται από την Πολιτεία και να ισχύει ισότιμα για όλους. Εάν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν συμφωνεί με αυτό, μπορεί ,από τις επόμενες εκλογές, να αλλάξει τη νομοθεσία. Η ΔΑΚΕ , όπως πάντα, θα τιμήσει τις ψήφους των συναδέλφων και θα τους εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. όταν θα καταστεί δυνατόν να είναι παρόντα και τα 3 μέλη της (εννοείται μόνο και εφόσον το Υπουργείο Παιδείας πάψει την συνδικαλιστική τους δίωξη και τούς δικαιώσει αποσπώντας τους στον τόπο εκλογής τους). Η ΔΑΚΕ θα είναι πάντα στο πλευρό όλων των συναδέλφων-είτε συνεδριάζει το Δ.Σ. είτε όχι- και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εκμεταλλευτεί καταστάσεις εις βάρος τους.

Αυτό το γνωρίζουν οι συνάδελφοι!


Υ.Γ: Γιατί κύριοι του Υπουργείου Παιδείας εκατοντάδες  συνάδελφοι με προβλήματα (υγείας ,οικογενειακά κ.α.) δεν αποσπάστηκαν ακόμη; Γιατί εμπαίζετε τους ίδιους και τις οικογένειές τους;

Συντονιστική Επιτροπή ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας  ( 13/10/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.