Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Δ. Πεππές (Αιρετός ΚΥΣΔΕ): Καλώ τον Υπουργό να επιδείξει την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.




Αθήνα, 03/10/2017

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ (02/10/2017)

      Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ εξετάστηκαν αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία, αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών λόγω σοβαρών λόγων υγείας, αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να μεταταγούν σε θέσεις  Ε.ΔΙ.Π. , ανάκληση απόσπασης στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση.
   Σχετικά με το βασικό θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την Γ' φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη.
Το αίτημα των αιρετών μελών του ΚΥΣΔΕ για να «τρέξουν» στο πληροφοριακό σύστημα  οι 950 αιτήσεις απόσπασης δεν έγινε αποδεκτό.

Οι αιτήσεις επανεξέτασης και ενστάσεις στην Ειδική Αγωγή δεν συζητήθηκαν και για τη Γενική εκπαίδευση η «κατεύθυνση» ήταν ο συνολικός αριθμός αποσπάσεων να είναι ελάχιστος. Τελικά υπήρξε θετική εισήγηση για 69 αιτήσεις που αφορούσαν ειδικές κατηγορίες, οικογενειακούς-υγείας λόγους και προτιμήσεις σε νησιωτικές περιοχές. Το αποτέλεσμα αυτό θλίβει και εξοργίζει.

Αποφασίστηκε επίσης να γίνουν αποδεκτές 42 ανακλήσεις απόσπασης από τις 50 συνολικά που είχαν υποβληθεί.

Με δεδομένο την ύπαρξη 2.500 χιλιάδων κενών (μόνο στη Γενική) και τη δυνατότητα να τοποθετηθούν εκατοντάδες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί  στα κενά αυτά, αποτελεί ανεξήγητο γεγονός η μη πραγματοποίηση της Γ' φάσης αποσπάσεων. Επιπλέον θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα κενά αυτά θα αυξηθούν από τις επικείμενες 400 μετατάξεις σε θέσεις ΕΔΙΠ.

Ως Αιρετός του ΚΥΣΔΕ καλώ τον υπουργό να επιτρέψει την άμεση πραγματοποίηση της Γ΄ φάσης αποσπάσεων ΠΥΣΔΕ - ΠΥΣΔΕ επιδεικνύοντας την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Πεππές Δημήτρης
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ

με τη Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.