Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΔΑΚΕ Θεσ/νίκης: ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ




Πρωτα απ' Ολα το δικαιωμα του εκπαιδευτικου  στην επιλογή σχολείου ΜΕΣΩ της ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

 

    Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους εκπαιδευτικούς ότι από το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης βιώνουν «ανεξήγητες» αποφάσεις, μέσω της ελεγχόμενης πλειοψηφίας του.

Ενημερωθήκαμε συγκεκριμένα ότι με αποφάσεις «κατά πλειοψηφία» του ΠΥΣΔΕ:


1. Από τη μια το Υπουργείο με τις συνεχείς μειώσεις ωραρίου και τις αλλαγές αναθέσεων οδηγεί τους εκπαιδευτικούς σε λειτουργική υπεραριθμία. Έρχεται ΤΩΡΑ στη συνέχεια το ΠΥΣΔΕ και καταργεί το δικαίωμα της επιλογής προτιμήσεων του εκπαιδευτικού. Ενώ συνάδελφοι είχαν επιλέξει να συμπληρώσουν το ωράριό τους σε όμορα σχολεία το ΠΥΣΔΕ με υποχρεωτική τοποθέτηση τους οδηγεί σε άλλα σχολεία εκτός επιλογής και εκτός ομάδας!!!   ΕΤΣΙ οδηγήθηκαν εκπαιδευτικοί με οργανική θέση  σε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ τοποθέτηση σε σχολεία εκτός των επιλογών τους ενώ υπάρχουν ώρες σε αυτά.

Μαθαίνουμε ακόμη οι αιτήσεις για Συμπλήρωση του Ωραρίου ( Σ.Ω.) τους ΔΕΝ έχουν ληφθεί υπόψη και ακόμη χειρότερα ενώ επανήλθαν με ένσταση αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των διορισμένων αλλά και «πρόθυμων» αιρετών!!!

Μήπως τελικά έχει καταργηθεί το δικαίωμα της επιλογής και «κάποιοι» μπορούν να αποφασίζουν για μας χωρίς τη θέλησή μας;;

    Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των εκπαιδευτικών που έχουν οδηγηθεί σε σχολεία εκτός επιλογής. Φυσικά το δικαίωμα της επιλογής ΔΕΝ έχει καταργηθεί και γι αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και αν χρειαστεί θα προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη.


 2.  Συνάδελφοι μέσα από την ενοποίηση των ειδικοτήτων, οδηγήθηκαν εκτός του σχολείου οργανικής τους  ( ΠΕ15 )  και μάλιστα με απόφαση του ΠΥΣΔΕ τοποθετήθηκαν υποχρεωτικά σε άλλα σχολεία για να διδάξουν άλλα γνωστικά αντικείμενα, αφήνοντας κενά ωρών στο σχολείο οργανικής θέσης τους!!!  Μάλιστα μαθαίνουμε ότι θα κληθούν να διδάξουν και σε ΛΥΚΕΙΑ, μαθήματα προσανατολισμού «γιατί είναι εκπαιδευτικοί που πρέπει να μάθουν όλα τα ΝΕΑ αντικείμενα !!! ακόμα και αν το ισοζύγιο ωρών στον κλάδο είναι ελλειμματικό !!!».


     Εμείς σταθερά διεκδικούμε όταν υπάρχει ανάθεση νέου αντικειμένου να προηγείται πρώτα επιμόρφωση για την διδακτική του αντικειμένου. Η μέθοδος σε ρίχνω στα βαθιά και αν δεν κολυμπήσεις … να πας να πνιγείς είναι έξω από κάθε εκπαιδευτική λογική.


   Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση ΤΩΡΑ. Να ανακληθούν όλες οι υποχρεωτικές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Υπάρχει διαδικασία στα τελικά κενά, να ζητηθεί πρώτα να τα επιλέξουν και μόνο τότε να καλύπτονται εφόσον παραμένει η ανάγκη. ΔΕΝ ξεκινάμε τιμωρώντας όσους έχουν οργανική θέση. Εκτός και αν κάποιοι μας δείχνουν ήδη ότι θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα της οργανικής θέσης και της επιλογής του σχολείου, όπου θα συμπληρώσουμε τα ωράρια μας.


Πρώτιστο μέλημα των ΠΥΣΔΕ είναι να προστατεύουν τους συλλόγους διδασκόντων από «εξυπηρετήσεις ημετέρων...»  και να παρέχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο πλαίσιο ηπίου κλίματος για καλή λειτουργία του σχολείου. 


Ζητάμε να σεβαστούν τα νομοθετικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όλων απέναντι σε «συμφέροντα» που αποσκοπούν σε σκοτεινές αποφάσεις έξω από την προστασία του εκπαιδευτικού στο να επιτελεί το λειτούργημά του απερίσπαστος.    

Οι αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ  θα πρέπει να δίνουν λύσεις και όχι να προκαλούν προβλήματα. ΔΕΝ σβήνονται οι «φωτιές» όταν ρίχνουμε  λάδι…

Πρώτα από όλα προστατεύουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
 

 Δ.Α.Κ.Ε. των Ε.Λ.Μ.Ε. της Ανατολικής Θεσσαλονίκης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.