Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κύριε υφυπουργέ, νέα ήθη στην εγκύκλιο μεταθέσεων;;;



Η πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταθέσεις στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, είναι ασαφής και φαίνεται να ανατρέπει το έως σήμερα  καθεστώς.

Μέχρι πέρυσι δημοσιεύονταν οι κενές οργανικές θέσεις και ο ενδιαφερόμενος στην αίτησή του, δήλωνε με βάση αυτό το δεδομένο.

Φέτος,  στη σελίδα 32 της εγκυκλίου μεταθέσεων γράφεται: «Οι ενδιαφερόμενοι για μετάθεση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. υποβάλλουν αίτηση από 21 μέχρι 31 Ιανουαρίου συμπληρώνοντας τα ειδικά έντυπα μεταθέσεων σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. - ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Με την αίτησή τους έχουν δικαίωμα να ζητήσουν μέχρι και δεκαπέντε σχολεία ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. κατά σειρά προτίμησης.
Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν προτιμήσεις σε κενές οργανικές θέσεις των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. οι οποίες προκηρύσσονται.
Τυχόν προτιμήσεις σε θέσεις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν θα ληφθούν υπόψη.» Δείτε όλη την εγκύκλιο ΕΔΩ.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς, στο έντυπο της αίτησης μετάθεσης, να υπάρχει λίστα με τα σχολεία που έχουν την ανάγκη κάλυψης οργανικών κενών τους.
Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει! Υπάρχουν ΜΟΝΟ οι περιοχές μέταθεσης και έτσι οι συνάδελφοι της Ειδικής Αγωγής καλούνται να κάνουν αίτηση... στα τυφλά! (Δείτε την αίτηση ΕΔΩ).

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Συνάδελφος, με οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή στην Ανατολική Αττική, κάνει αίτηση για μετάθεση στην Α’ Αθήνας, ελπίζοντας για οργανικό κενό στο Ειδικό Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Το κενό όμως δεν υπάρχει. Άρα, από εκεί που είχε οργανική θέση, βρίσκεται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, καλύπτει το ωράριό του πιθανόν σε τμήματα ένταξης και σε κανονικά σχολεία. Υπάρχει κίνητρο για αίτηση μετάθεσης; Γιατί να χάσει κανείς, την οργανική του στην Ειδική Αγωγή;
Κύριε Υφυπουργέ, οι καθηγητές που υπηρετούν στην Ειδική Αγωγή παρέχουν ιδιαιτέρου τύπου Παιδεία και είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι. Η ευαισθησία και η παροχή υπηρεσιών στον διαφορετικό μαθητή, είναι στις προτεραιότητές τους. Κανείς δεν θα έκανε αίτηση μετάθεσης με αμφίβολο αποτέλεσμα. Ο καθηγητής της Ειδικής Αγωγής, διδάσκει με πάθος τους μαθητές του και γεμιζει η ψυχή του, όταν βλέπει την ευγνωμοσύνη στα μάτια του ανάπηρου μαθητή του!

Τι θα σχολιάζατε κ. Παπαθεοδώρου που υπογράφετε την εγκύκλιο, για όλα τα παραπάνω;

Τι θέλετε να πείτε κ. Υφυπουργέ που υπογράφετε την εγκύκλιο, στην πρόταση της εγκυκλίου: «Τυχόν προτιμήσεις σε θέσεις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή ΚΕ.Δ.Δ.Υ. που δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν θα ληφθούν υπόψη.» (σελ. 32 κάτω).
Κύριε υφυπουργέ δεν έχουν προκηρυχθεί θέσεις! ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ;;;
Τελευταία (χαζή;) ερώτηση:  
Αφού δεν υπάρχουν σχολεία Τυφλών παρα μόνο τμήματα ένταξης για τυφλούς, πώς υπάρχει ξεχωριστή αιτήση για μετάθεση σε τυφλούς μαθητές αφού τα τμήματα ένταξης δεν θεωρούνται οργανικές θέσεις;;; Δείτε την αίτηση ΕΔΩ.

ΚΑΘΕ ΕΞΗΓΗΣΗ ΔΕΚΤΗ. ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΥΠΟΨΙΕΣ ΕΧΩ!!!
                                                                                                                           
Μελετώντας την εγκύκλιο, θα ήθελα να εκφράσω και κάποιες άλλες παρατηρήσεις:
1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διαρκεί 11 μέρες ( από 21 έως 31 Ιανουαρίου 2013) ενώ πέρυσι ήταν 20 μέρες!
2. Οι νεοδιόριστοι που διανύουν τον πρώτο χρόνο του διορισμού τους έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης οριστικής τοποθέτησης κατά τις τρέχουσες μεταθέσεις ενώ πέρυσι δεν είχαν.
3. Ανάκληση της αίτησης μετάθεσης, μπορεί να γίνει μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2013 (22 ημέρες δηλαδή, ενώ πέρυσι ήταν 31).
4. Στις 18-02-2013 θα γίνει ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις και από 18-2-2013 μέχρι και 22-2-2013 θα υποβάλλονται ενστάσεις (φέτος το διάστημα είναι 5 ημέρες, ενώ πέρυσι ήταν 24 μέρες).

1 σχόλιο:

Σχολιάστε κοσμίως.