Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αγιασμός στο Σύνταγμα


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Η Γενική συνέλευση της Δ' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής αποφάσισε ομόφωνα, σε ένα σώμα 200 και πλέον ατόμων και με την στήριξη όλων των παρατάξεων –Συμπαράταξη, ΠΑΜΕ, Συνεργασία, ΔΑΚΕ (η ΠΑΣΚ δεν παρεύθηκε)-, να υιοθετήσει  την πρόταση που κατέθεσε συνάδελφος σε διαθεσιμότητα και ζήτησε 24ωρη απεργία την ημέρα του αγιασμού και συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Η Γενική Συνέλευση και όλες οι παρατάξεις εκτίμησαν, τον συμβολισμό μιας τέτοιας ενέργειας, την αποδοχή που θα έχει από τον κόσμο, την αποφασιστικότητα που δείχνει για την συνέχεια και θα την καταθέσουμε στην Γ.Σ. των προέδρων, με την μορφή: 24ωρη απεργία, κάλεσμα σε γονείς και μαθητές: «να γίνει ο αγιασμός στο Σύνταγμα».
Με βάση την αποδοχή που είχε η παραπάνω πρόταση στην δικιά μας ΕΛΜΕ, υποστηρίζουμε ότι η πρόταση πρέπει να υπερψηφιστεί από τους προέδρους των ΕΛΜΕ, ανεξάρτητα αν έχει κατατεθεί ή όχι στην Γενική τους συνέλευση και ανεξάρτητα αν η απόφαση των προέδρων θα υπερψηφίσει «πενθήμερη» ή «48άωρη» απεργία.
Η Δ' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, υπερψήφισε την πρόταση για πενθήμερη απεργία, με προοπτική την συνέχεια.

Σημείωση ιστολογίου: Θεωρώντας σωστή την πρόταση για 24ωρη απεργία και αγιασμό στο Σύνταγμα στις 11 Σεπτεμβρίου, επισημαίνουμε ότι η απεργία είναι νόμιμη, αν την ημέρα που την κηρύσσεις θέτεις ημερομηνία έναρξης μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων ημερών. Η Γ.Σ. των προέδρων όμως που θα αποφασίσει, θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου, που απέχει από τις 11 Σεπτεμβρίου μόλις 2 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.