Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Ε' ΕΛΜΕ με τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής

Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ                                         Παλλήνη  16.6.2014

                                                   
                                  
                                          EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ των Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής με το Δ/ντη Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής κ. Καπέλλα. Τα θέματα της συνάντησης ήταν:

 1)   Αμοιβές συν/φων στις Πανελλαδικές εξετάσεις  και των συν/φων στα ΕΠΑΛ .Τα Δ.Σ των ΕΛΜΕ ζήτησαν από το Δ/ντη Εκπαίδευσης ,να εκδοθεί ΧΕΠ   και να προχωρήσει άμεσα η πληρωμή των συν/φων που εμπλέκονται στις διαδικασίες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ζητήσαμε επίσης να πληρωθούν με χρήση καλοκαιρινής άδειας όλοι οι συν/φοι των ΕΠΑΛ για όλες τις μέρες του Ιουλίου που θα παραμείνουν στα σχολεία για τις εξετάσεις και την έκδοση των αποτελεσμάτων. Το ίδιο βέβαια να ισχύσει σε περίπτωση που χρειαστεί και για όλους τους συναδέλφους των Γυμνασίων και των ΓΕΛ.

2)   Υπηρεσιακές μεταβολές. Απαιτήσαμε από το Δ/ντη να υπολογιστούν τα κενά και τα πλεονάσματα με 20 μαθητές στο τμήμα,10 στην κατεύθυνση και τα εργαστήρια, και παράλληλα τμήματα για την ξένη γλώσσα με αριθμό μαθητών μικρότερο από την εγκύκλιο. Τα οργανικά κενά να μην υπολογιστούν με βάση το νέο ωράριο. Ζητήσαμε να καλυφθούν με οργανική θέση όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Να προχωρήσουν σε μαζικούς διορισμούς  εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν όλα τα κενά. Να είναι γνωστά όλα τα κενά στους συν/φους .Η εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης - Ε.Ε - ΔΝΤ τη σχολική χρονιά 2013-2014 είχε σαν αποτέλεσμα την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ασφυξία στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς επίσης και το στοίβαγμα των μαθητών σε υπεράριθμα τμήματα, πράγμα ιδιαίτερα καταστροφικό κατά την εφαρμογή του Νέου Λυκείου.

3)   Συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και ίδρυση νέων ΕΠΑΛ στην περιοχή. Ζητήσαμε από το Δ/ντη Εκπαίδευσης  για άλλη μία φορά να μας ενημερώσει αν υπάρχει θέμα συγχώνευσης ή κατάργησης σχολικής μονάδας στη Δ/νση. Να προχωρήσουν άμεσα στην στελέχωση με οργανικές θέσεις των ΕΠΑΛ που ιδρύονται και να διασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις όλων των συν/φων  που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ της περιοχής

  Ο Δ/ντης Εκπαίδευσης κ. Καπέλλας  σε ότι αφορά τις αμοιβές μας ενημέρωσε ότι το Υπ. Παιδείας ζήτησε  από τις δ/νσεις ο προϋπολογισμός για τις αμοιβές των Πανελλαδικών  να μην ξεπερνά τον προϋπολογισμό της περσινής χρονιάς. Η Δ/νση ζήτησε 382.000 και το Υπ. Παιδείας έστειλε 353.000.Η μείωση των χρημάτων στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί μετά τις 28/5 η παρακράτηση για την εισφορά στο ΤΕΑΔΥ είναι  3% και προστέθηκαν φέτος άλλα δύο εξεταστικά κέντρα. Μετά από αίτημα το Υ. Παιδείας ενέκρινε άλλες 30.000 (λογιστικά, δεν έχουν μπει ακόμη τα χρήματα) και παραμένει ακόμη ψαλίδα 20.000 ευρώ. Επίσης μας
ενημέρωσε πως δεν μπορεί να εκδοθεί ΧΕΠ, διότι τα χρήματα πιστώθηκαν την ίδια μέρα των Πανελλαδικών και η ΥΔΕ Αν Αττικής δεν εγκρίνει ΧΕΠ, αν δεν υπάρχουν τα χρήματα 5 ημέρες πριν την έναρξη οποιουδήποτε έργου. Έχει ζητήσει από τους συντονιστές να διεκπεραιώσουν άμεσα  τα οικονομικά των πανελλαδικών  έτσι ώστε να φύγουν γρήγορα από τη δ/νση για την τακτική μισθοδοσία.
Για τους συν/φους των ΕΠΑΛ μας είπε ότι ζητήθηκε  ο αριθμός όλων των συναδέλφων των ΕΠΑΛ για την αμοιβή χρήσης κανονικής άδειας. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση πως δε θα υπογραφεί παράταση σχολικού έτους.

Για τις υπηρεσιακές μεταβολές μας ενημέρωσε πως έχουμε 122 συνταξιοδοτήσεις. Από πρώτη εκτίμηση των στοιχείων από τα σχολεία, θα υπάρξουν  λειτουργικά κενά από ειδικότητές (60 ΠΕ04, 30 ΠΕ02 ) και χωρίς σοβαρά προβλήματα στις άλλες ειδικότητές. Αυτή η εικόνα σημαίνει πως θα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα κενών με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς .Για τις υπηρεσιακές μεταβολές (υπεραριθμίες, μεταθέσεις ,βελτιώσεις) δεν γνωρίζει γιατί δεν έχουν γίνει οι μεταθέσεις του Υπ. Παιδείας και δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων .Ο αριθμός των τμημάτων θα υπολογιστεί στους 27 μαθητές  κατά ανώτατο .Θα αναρτηθούν όλα τα κενά.

4)  Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως δεν έχει κάνει εισήγηση για καμία συγχώνευση- κατάργηση και θα διασφαλιστούν οι θέσεις των συν/φων που υπηρετούν στα ΕΠΑΛ.

5)  Σχετικά με την αξιολόγηση μας είπε πως το Υπ. Παιδείας και το ΙΕΠ προχωρούν στο σχεδιασμό των σεμιναρίων των Δ/ντων των σχολικών μονάδων και ο ίδιος δεν έχει ενημέρωση για το πότε θα γίνουν στην Αττική. Θα αναρτηθούν στη Διαύγεια.
Εδώ να επισημάνουμε πως το Υπ .Παιδείας προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και να αποτρέψει τη ματαίωση των σεμιναρίων, τα προγραμματίζει με πλήρη μυστικότητα .

               Η πρόεδρος                                                   Ο γ.γραμματέας

            Άννα Μπαχτή                                                  Λευτέρης    Χριστούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.