Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Η ΔΑΚΕ ΔΕ για τις εκλογές στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής






Παρασκευή 8 Μαΐου 2015
Συνάδελφοι
 Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00, στο 1ο Λύκειο Παλλήνης,  θα γίνει τακτική Γενική Συνέλευση. Από τη Γ.Σ. θα προκύψει η Εφορευτική Επιτροπή, που θα διεξάγει τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Η Γ.Σ. θα γίνει με συνδικαλιστική άδεια.
 Οι εκλογές θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, από 8:00 έως 20:00
Συνάδελφοι
Όλοι οι καθηγητές της χώρας,προσέρχονται αυτή την περίοδο στις κάλπες για την εκλογή των αντιπροσώπων τους στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ συγχυσμένοι, αποπροσανατολισμένοι και απογοητευμένοι, διότι δεν φαίνεται να υπάρχει βούληση από την κυβέρνηση να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Στις συναντήσεις του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί απέσπασαν ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ σε όλα:

  • ΟΧΙ στην αναπλήρωση των οικονομικών απωλειών (μισθολογικές και συνταξιοδοτικές μειώσεις, ΕΦΑΠΑΞ,….).
  • ΟΧΙ στη μείωση του ωραρίου.
  • ΟΧΙ στη μείωση των μαθητών ανά τάξη.
  • ΟΧΙ στο ξεπάγωμα του βαθμολογίου και στην επανακατάταξη σε βαθμούς και κλιμάκια (δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος).
  • ΟΧΙ στην πλήρη κατάργηση του πλαισίου της Αξιολόγησης συνδεδεμένου με το Βαθμολόγιο – Μισθολόγιο.
  • ΟΧΙ σε μαζικούς διορισμούς παρότι ακόμα και σήμερα που τα μαθήματα τελειώνουν υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Είναι μεγαλύτερης αξίας αυτό το ΟΧΙ, γιατί η παρούσα πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση υπόσχονταν τα πάντα σε όλους!!!

Πιστεύουμε, ότι σήμερα δεν υπάρχει κανένας καθηγητής που να μην έχει αντιληφθεί τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση από τη νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας!!!


  • Παραμένει η ΑΔΙΠΔΕ (το όργανο της αξιολόγησης με νέες αρμοδιότητες: δήλωση Κουράκη στη συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ).
  •  Η Αξιολόγηση θα ονομάζεται πλέον... Αποτίμηση Εκπαιδευτικού Έργου (έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο ειδικά για την αξιολόγηση στο δημόσιο και στην εκπαίδευση: δηλώσεις Κουράκη και Κατρούγκαλου).
  •  Σύνδεση Μισθού – Αποδοτικότητας, που είναι η σκληρότερη μορφή της αξιολόγησης (δήλωση Κατρούγκαλου στη Βουλή: "Όταν έχω 3 υπαλλήλους δεν μπορώ να τους πληρώνω το ίδιο αν κάποιος εργάζεται περισσότερο"! Αυτό αναφέρει και το email Βαρουφάκη στους Δανειστές - Θεσμούς, δηλαδή στην τρόικα).

Αντί η σημερινή ηγεσία του υπ. Παιδείας να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό διάλογο για να δοθούν λύσεις στα τόσα προβλήματα, έφερε με την μορφή του κατεπείγοντος ένα νομοσχέδιο αποπροσανατολισμού που απέρριψαν ήδη η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, οι επιστημονικές ενώσεις και όλος οι εκπαιδευτικός κλάδος:

- Για το εξεταστικό σύστημα, δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε αλλαγές κάθε χρόνο!!! Πρέπει να σταματήσει αυτή η παρωδία εις βάρος των παιδιών, των οικογενειών τους και των καθηγητών. Πρέπει να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουμε για αλλαγές που θα ξεκινούν από την 1η τάξη του Δημοτικού, για τα αναλυτικά προγράμματα, τα βιβλία, το ωρολόγιο πρόγραμμα, την επιμόρφωση, κ.α., και να υποσχεθούμε ότι θα έχουν ορίζοντα δεκαετίας.

- Για τα Πρότυπα-Πειραματικά δεν έγινε καμία συζήτηση με τις ομοσπονδίες και τις τοπικές κοινωνίες.

- Για την επιλογή στελεχών διοίκησης, γίνονται ριζικές αλλαγές, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα συζήτησης του κλάδου και να παρθούν αποφάσεις από κάτω προς τα πάνω.

Η τωρινή πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας ακολουθεί την ίδια τακτική που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες: Νομοθετήματα στο πόδι χωρίς κανένα διάλογο!!!

Η πράξη έχει αποδείξει ότι: Νόμοι και αποφάσεις χωρίς ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν!!!
Τ.Ε.  Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.
Ε'   Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατολικής Αττικής

___________________________________________________________

Διαβάστε περισσότερα  εδώ  εδώ   εδώ  εδώ   εδώ   εδώ   και  εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.