Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Η γενοκτονία των Ποντίων και η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου



Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), διοργανώνει την Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ημέρα Μνήμης και Τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα στις 18:30 με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Αρμενικής Βουλής Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ. Αναλυτικό πρόγραμμα: Συνέχεια εδώ.



Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας υπογράφτηκε στις 17 (4 με το παλιό ημερολόγιο) Μαΐου 1914, μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης, που επικεφαλής της ήταν ο πρίγκιπας Βηντ και του προέδρου της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου» Γεωργίου Χρηστάκη - Ζωγράφου. Με την υπογραφή του, τερματίστηκαν οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ αλβανικής χωροφυλακής και Βορειοηπειρωτών (Ιερών Λόχων) και αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου μαζί με μια σειρά δικαιωμάτων για τον τοπικό πληθυσμό.

Συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.