Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μιχ. Τζιατζιάς: Πού την είδατε την “επιλεκτική” δράση της ΔΑΚΕ κ. Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας;

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου Ελένη, έκρινε σωστό να απαντήσει σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας, που αναφερόταν στην μη καταβολή έως και σήμερα, των οφειλομένων χρημάτων για όσους απασχολήθηκαν από οποιαδήποτε θέση για τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων σχ. έτους 2013-2014.
Η κ. Αναστασοπούλου, λειτουργώντας ως κομματική εγκάθετος στο χώρο της Παιδείας, στην επιστολή της γράφει μεταξύ άλλων:

"Η ΔΑΚΕ έχει επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά το «συνδικαλιστικό» της καθήκον. Θυμήθηκε πάλι εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και για δημιουργία εντυπώσεων, τα «δίκαια αιτήματα του μαχόμενου κλάδου», τα οποία όμως αγνοούσε, όσο είχε απέναντί της τους ομοϊδεάτες της.
Τα «οφειλόμενα ποσά», όπως εντέχνως και με περισσή πονηριά αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ, δεν είναι γενικώς κι αορίστως «οφειλόμενα». Τα όφειλε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν είχε κάνει τίποτα για να τα αποδώσει στους δικαιούχους. Αντίθετα, η Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης, – η οποία ενημερώνει και δεν τάζει, όπως εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια η ΔΑΚΕ- προσπάθησε να λύσει την αδικία και τελικά μετέφερε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου για τη δρομολόγηση της λύση της, με νομοθετική παρέμβαση...  Αν εμείς αργήσαμε ένα μήνα, τότε η ΔΑΚΕ άργησε έναν ολόκληρο χρόνο, απ’ τον Ιούνιο του 2014".


Η αντίδραση της ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Λάρισας, είναι άμεση.  Δημοσιεύουμε την απάντηση της ΔΑΚΕ και την απάντηση του Μιχάλη Τζιατζιά (μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ).


Verba volant, scripta manent
(Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν)
κ. Περιφερειακή Δ/ντρια Π/θμιας κ’ Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας



Η παραπάνω καταγγελία αναρτήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο στις 19-10-2014.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας δεν δέχεται μαθήματα συνδικαλιστικής δεοντολογίας από τη διορισμένη Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης –Νηπιαγωγό. Η στάση κι η δράση μας τόσα χρόνια έχουν αποδείξει ότι το κυρίαρχο μέλημα μας είναι η επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον μαχόμενο συνάδελφο χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Από την ηγεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης οι συνάδελφοι των 900 ευρώ (και όχι των παχουλών επιδομάτων θέσης) επιθυμούν απαντήσεις σε ερωτήματα και λύσεις και όχι επίδειξη κυβερνητικής στήριξης. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε άλλη οδό και όχι στη Μανδηλαρά.
Γιατί , όπως λέει και ο ποιητής:
«Το μαύρο, απ’ τ’ άλλο του μέρος, άσπρο είναι. Δική σου δουλειά να το αντιστρέψεις».
ΛΑΡΙΣΑ 20/5/2015
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

--------------------------------------------------------------------


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Του Μιχάλη Τζιατζιά
 
Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη νέα, και αυτή με αντικειμενικά κριτήρια διορισμένη , Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που μας δίνει βήμα αφενός να τοποθετηθούμε δημοσίως και αφετέρου να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων σταθερά, δυναμικά, διαχρονικά και όχι “επιλεκτικά”.
Οφείλουμε να την ενημερώσουμε (διότι λογικό είναι να μη γνωρίζει τα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα του νομού μας και για να μη γίνει η ημιμάθεια αμάθεια) πως με πρόταση της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας , ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2014 (σε μη “επιλεκτικό” χρόνο ) η προσπάθεια καταβολής των οφειλομένων ποσών στους συναδέλφους του νομού μας.
Συγκεκριμένα:
* Στις 19 Οκτωβρίου η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας καταγγέλλει: “Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 5 μήνες οι συνάδελφοι που απασχολήθηκαν για τη διενέργεια των Πανελλήνιων Εξετάσεων σχ. έτους 2013-2014 στο ν. Λάρισας. Αναλυτικότερα, τα μέλη των λυκειακών επιτροπών και οι επιτηρητές δεν έχουν δει το φως του χρήματος ακόμα. Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών ν. Λάρισας καταγγέλλει την πολύμηνη καθυστέρηση και απαιτεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Μήπως έτσι δημιουργούνται τα πρωτογενή πλεονάσματα ;”
* Στις 10 Σεπτεμβρίου 2014 σε συνάντηση της ΕΛΜΕ με την πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια τέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου καθώς και το συγκεκριμένο πρόβλημα(από τα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ.).
* Μετά από αντίστοιχες προτάσεις της ΔΑΚΕ (καταγεγραμμένες στα πρακτικά) αποφασίστηκε να εκδοθούν ανακοινώσεις-καταγγελίες της ΕΛΜΕ για το θέμα των οφειλών :
α) στις 11 Δεκεμβρίου 2014 β)στις 13 Ιανουαρίου 2015 γ) στις 18 Μαρτίου 2015
* Στις 6 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν για τον ίδιο λόγο παραστάσεις διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Πού την είδατε την “επιλεκτική” δράση της ΔΑΚΕ κ. Διευθύντρια όταν διεκδικεί κάτι εδώ και δέκα μήνες;
“Η ΔΑΚΕ άργησε( να λύσει προβλήματα) εδώ και ένα χρόνο. Από τον Ιούνιο του 2014” (!!) αναφέρετε .Χάθηκε ήδη ο αυτοέλεγχος και η ψυχραιμία. Ως γνωστόν η ΔΑΚΕ δε νομοθετεί και δεν διαχειρίζεται τα οικονομικά του κράτους.
Η διαβεβαίωση πως “ σε δέκα μέρες θα πληρωθούν όλοι” μετατράπηκε εντέχνως και πονηρά σε “ απλή ενημέρωση”.
Από την ηγεσία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης οι συνάδελφοι των 900 ευρώ (και όχι των παχουλών επιδομάτων θέσης) επιθυμούν απαντήσεις σε ερωτήματα και λύσεις και όχι επίδειξη κυβερνητικής στήριξης. Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε άλλη οδό και όχι στη Μανδηλαρά.
Τα ερωτήματα των συναδέλφων λοιπόν που δεν απαντήθηκαν ακόμη συνεχίζουν να είναι:
1. Συμπεριλήφθηκε τελικά στο πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο η περσινή νομοθετική ρύθμιση όπως δεσμεύτηκε η κυβέρνηση;
2. Σε ποια φάση είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων;
3. Τα χρήματα για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών είναι εξασφαλισμένα;
Πάντα στη διάθεσή σας αφενός για ενημέρωση και αφετέρου με προτάσεις για το καλό του μάχιμου εκπαιδευτικού και της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.
ΤΖΙΑΤΖΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.