Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ε΄ ΕΛΜΕ Αντολικής Αττικής: Τακτική συνέλευση και εκλογές για νέο Δ.Σ.

Τακτική  Γ.Σ  Ε.Λ.Μ.Ε. και εκλογές για νέο Δ.Σ.

Γ.Σ  Τετάρτη 9/12/ 2015 (ώρα 10.00)   εκλογές Πέμπτη, 17/12, από 8.00 έως 20.00


1.   Τετάρτη 9/12 και ώρα 10.00, στο  1ο Λύκειο Παλλήνης θα  γίνει  τακτική Γ.Σ, για την εκλογή  νέου Δ.Σ της  Ε.Λ.Μ.Ε. Θα  χορηγηθεί  άδεια  απουσίας  από τα σχολεία για  τη  συμμετοχή   των συναδέλφων  στη Γ.Σ .

2.   Οι  εκλογές  θα γίνουν  στον ίδιο  χώρο,  την  Πέμπτη,17.12.2015,  από  08.00 π.μ  έως  20.00.

3.     Οι υποψηφιότητες  πρέπει  να κατατεθούν  μέχρι  Σάββατο, 12.12.2015,  ώρα   9.00 πμ   στην ηλεκτρονική   διεύθυνση : abachti@gmail.com και elme.anatt@gmail.com

4.   Στα σχολεία αποστέλλονται  καταστάσεις για την καταβολή  της συνδρομής (15 €) για Ε.Λ.Μ.Ε και Ο.Λ.Μ.Ε. Θερμή παράκληση να ολοκληρωθεί η διαδικασία  μέχρι Παρασκευή 11/12. Οι εκπρόσωποι σχολείων που έχουν συγκεντρώσει τις συνδρομές μπορούν να τις καταθέσουν και κατά τη διάρκεια της Γ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. (9.12.2015). Οι αναπληρωτές  συνάδελφοι πληρώνουν 10 ευρώ.

5.     Από τα 15€ της συνδρομής, τα 10€  κατατίθενται στην Ο.Λ.Μ.Ε.  και 5€ μένουν στο ταμείο της Ε.Λ.Μ.Ε, για να αντιμετωπίσει τα έξοδα των Γ.Σ και των εκλογών( αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων, εκτύπωση ψηφοδελτίων, ταμείο αλληλεγγύης).  Με τη συνδρομής σας ενισχύεται η λειτουργία του σωματείου. Πέρα από την αυτονόητη οικονομική ενίσχυση του σωματείου υπάρχει και η πολιτική πλευρά. Σε μια περίοδο που το σύστημα επιτίθεται εναντίον των εργαζομένων και διαλύει την κοινωνική ασφάλιση, αυξάνει το χρόνο εργασίας, καταργεί το  8ωρο και μας γυρίζει στην προ Σικάγου εποχή, οι κυβερνήσεις είναι εκτελεστικά όργανα της Ε.Ε και Δ.Ν.Τ,  η  δημόσια υγεία και παιδεία θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, το σωματείο  πρέπει  να αντιστέκεται και  να  παλεύει για την ανατροπή της πολιτικής αυτής. Η ενίσχυσή του, είναι αναγκαίος όρος, για να υπάρχει απάντηση σε μια πολιτική που μας γυρίζει σε συνθήκες βάρβαρης εκμετάλλευσης.

6.   Παράκληση, η εγγραφή στην Ε.Λ.Μ.Ε. να γίνεται στο σχολείο, για να συντάσσεται το μητρώο και να διευκολύνονται έτσι οι εκλογές.

7.   Σύμφωνα  με  άρθρο 30 παρ.4 του ν.1264  δεν επιτρέπεται να ψηφίσει κανείς σε δύο πρωτοβάθμια σωματεία (π.χ.  Ε.Λ.Μ.Ε. και  Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.):
· « Κάθε υπάλληλος, από το διορισμό του, μπορεί να γίνει μέλος μόνο μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των κατά κλάδους ή ειδικότητες διαρθρωμένων και μιας οργάνωσης του χώρου εργασίας, αφού καταβάλει την ορισμένη από το καταστατικό συνδρομή».
·  Δικαίωμα συμμετοχής στην ΕΛΜΕ έχουν όλοι οι αναπληρωτές,ωρομίσθιοι,  όσοι έχουν διατεθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

                          Για το Δ.Σ της Ε΄  ΕΛΜΕ
        Η  Πρόεδρος                           Ο Γ.  Γραμματέας


       Άννα  Μπαχτή                      Πάνος Μιχαλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.