Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η “ΑΜΝΗΣΙΑ” ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ



Κατανοούμε πως η παράταξη των ΣΥΝΕΚ έπρεπε να συντάξει μια τυπική αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση για πρώην αιρετό- μέλος της παράταξης της , για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε αυτό να έλθει στην εξουσία.

Η πολύ συγκινητική αλλά άκαιρη παρέμβαση-στήριξη, δυστυχώς για αυτούς, τους εκθέτει για μία ακόμη φορά. Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Για το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ η “αμνησία” τους είναι χαρακτηριστική.

* “Ξεχνούν” να τοποθετηθούν για το πώς κρίνουν το πρωτοφανές γεγονός . Όπως πάντα για την ταμπακιέρα ή τίποτα ή ομίχλη .Έτσι θα περιφρουρήσουν το σπίτι μας; Σφυρίζοντας αδιάφορα;

* “Ξεχνούν” πως η τιμή και η αξιοπρέπεια είναι οι μέγιστες αξίες για κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, αυτές υπερασπίστηκε μετά την πρωτοφανή πρόκληση που δέχτηκε.

* “Ξεχνούν” πως τέτοια θέματα θεωρούνται λήξαντα μόνο όταν ο υπαίτιος έχει το συναδελφικό και συνδικαλιστικό σθένος να ζητήσει συγγνώμη (μάλλον άγνωστη λέξη για κάποιους). Σε διαφορετική περίπτωση οι δρόμοι είναι δύο : ή της καταγγελίας ή της Δικαιοσύνης.
Όσο για τα της ΕΛΜΕ μας, συνεχίζεται η “αμνησία” των ΣΥΝΕΚ.

* “Ξεχνούν” πως η παράταξη εκλέγεται από τους συναδέλφους ενώ ο/η Πρόεδρος ορίζεται από την παράταξη που διεκδικεί το αξίωμα ,η οποία έχει και την ευθύνη της επιλογής.

* “Ξεχνούν” πως η ΔΑΚΕ στήριξε , πιστή στις αρχές της και στο «αντιπροσωπευτικό-αναλογικό», την πρόταση των ΣΥΝΕΚ. Αυτό σημαίνει υπευθυνότητα και συνδικαλιστική ειλικρίνεια. Δεν αρκεί όμως η πρώτη θέση. Πρέπει να την τιμήσεις και με σωστές επιλογές.

* “Ξεχνούν” πως όλοι κρινόμαστε από τα έργα και την αποτελεσματικότητά μας.

Η ΔΑΚΕ δεν στελεχώνεται από συνεργαζόμενους-προσωρινούς με συνδικαλιστική ημερομηνία λήξης αναλόγως των πολιτικών βαρομετρικών.
Η ΔΑΚΕ ασκεί συνδικαλισμό για το συνάδελφο και δεν κάνει πολιτικές υποδείξεις τύπου ΣΥΝΕΚ στους συναδέλφους.
Η ΔΑΚΕ θα συνεχίσει να λέει αλήθειες κι ας ενοχλούνται κάποιοι.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 Κωστόπουλος Κώστας (τηλ.:6937476741), Μπατσίλα Δάφνη (τηλ.:6932430396), Παναγιώτου Νίκος (τηλ.:6937036180)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.