Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αλλαγές στο νόμο για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης


ΡΕΠΟΡΤΑZ: dictyo.gr
 
Το υπουργείο παρότι έστειλε το κείμενο στις Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ- ΔΟΕ για παρατηρήσεις παράλληλα το κατέθεσε στη ΒΟΥΛΗ με τη μορφή Τροπολογίας. Μηδενικός λοιπόν ο χρόνος συζήτησης και αλλαγών. Ίδια πρακτική!
Το υπουργείο παιδείας για τις αλλαγές στο νόμο για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης, έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία τις 24/11 για τις προτάσεις-θέσεις των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ που περιμένει
και δεν περιμένει καθώς ήδη κατέθεσε την τροπολογία. Βιάζονται τα παιδιά!
Φαίνεται ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα ώστε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε τους νέους ΔΙΔΕ και ΔΙΠΕ
Στον ήδη υπάρχοντα νόμο που υπάρχει η εκλογική διαδικασία από τους Διευθυντές και τους Υποδιευθυντές των σχολείων (12 μόρια) και τα μόρια από τα τυπικά προσόντα (24 μόρια) έχει προστεθεί η συνέντευξη (15 μόρια) από συμβούλιο επιλογής που θα γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας. Θα αποτελείται από τον Περιφερειακό Εκπαίδευσης, ένα μέλος ΔΕΠ, έναν σχολικό σύμβουλο, και τους 2 αιρετούς των ΑΠΥΣΔΕ.
Δεν τους «έβγαιναν» τα κουκιά με τις εκλογές από τους Διευθυντές και υποδιευθυντές και έβαλαν την δοκιμασμένη πρακτική της συνέντευξης!  
Η 1η φορά Αριστερά τελικά κάνει τα ίδια με τους προηγούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.