Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΔΑΚΕ Β' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής: Θέσεις και ψηφοδέλτιο εν όψει της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για ΔΣ



ΟΛΟΙ 
Στη Γενική Συνέλευση (09.30-12.30) και στις Εκλογές(13.00-19.00), την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Κηφισίας 213.




------------------------------------------------------------------------

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
η Δ.Α.Κ.Ε. σας καλεί, να συμμετέχετε στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές την Πέμπτη 21/01/2016 για νέο ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ. Τα οξυμμένα προβλήματα στην Εκπαίδευση επιβάλλουν τη συμμετοχή όλων για τη διαμόρφωση των θέσεων και προτάσεων του κλάδου.

Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της και συνεχίζει τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης. Σήμερα, την εποχή της κρίσης, της διάψευσης των προσδοκιών και της εξαπάτησης, της υποβάθμισης του Δημόσιου Σχολείου, της απαξίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με απειλούμενα δικαιώματα και εκμηδένιση των κατακτήσεών μας είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η συμμετοχή και στήριξη των συνδικαλιστικών μας ενώσεων. Οι διαφωνίες και τα όποια λάθη στο παρελθόν δεν δικαιολογούν την ισοπεδωτική κριτική και την απαξίωση του συνδικαλισμού. Η οργανωμένη συλλογική δράση είναι το μόνο καταφύγιο μας.

Όλες και όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα σκληρά μέτρα που έρχονται και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα, αρκεί να το πιστέψουμε και να αντιδράσουμε ενωμένοι.


ΜΕ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

• Οικονομική Αναβάθμιση, αποδοχές σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Μέσο Όρο.
• Απόδοση Βαθμολογικών-Μισθολογικών ωριμάνσεων, ανάκτηση των απωλειών.
• Κατάργηση και επιστροφή έκτακτων κρατήσεων και χαρατσιών-φόρων από τη μισθοδοσία.
• Κατάργηση της αύξησης του διδακτικού ωραρίου.
• Αξιοπρεπή Υγειονομική Περίθαλψη.
• Σύγχρονη Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση Ισότιμη της Γενικής.
• Δίκαιο Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό σύστημα που υπηρετεί τους εργαζόμενους και διασφαλίζει τις εισφορές τους.
• Αξιοπρεπή Υγειονομική Περίθαλψη.
• Συστηματική δωρεάν επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών.
• Δημιουργία Σχολής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και Στελεχών Εκπαίδευσης.

Αντιστεκόμαστε στην κυβερνητική επιδίωξη για Ολοκληρωτικό έλεγχο της εκπαίδευσης με διορισμό κομματικών φίλων και αρεστών της, σε θέσεις ευθύνης, με εργαλείο τη μοριοδοτούμενη «συνέντευξη», που μετατρέπει κρατικές θέσεις σε κομματικά «λάφυρα».

Διεκδικούμε ένα σχολείο που υπερασπίζεται τη μοναδικότητα του καθενός μας, δεν «διώκει» την αριστεία και είναι ανοικτό στην κοινωνία, με την ενεργή συμμετοχή ενός εκπαιδευτικού κινήματος με θέσεις και προτάσεις μακριά από τη ρητορική της άρνησης, των τυφλών ρήξεων και των «ανατροπών». Η στείρα άρνηση οδηγεί στην αποδοκιμασία από την κοινωνία, ενώ ο δογματισμός, απ’ όπου κι αν προέρχεται, απαξιώνει τη συλλογική δράση, καλλιεργεί το φανατισμό και τις άναρθρες καταγγελτικές κραυγές.

Η αριστερή πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ, δέσμια ιδεολογικών αγκυλώσεων και διαχωρισμών με αδιέξοδους «τακτικισμούς», με «αγωνιστικό» μαξιμαλισμό, αποθάρρυνε τη συμμετοχή, απογοήτευσε τους συναδέλφους και οδήγησε σε αλλεπάλληλες ήττες. Ταυτίστηκε και στήριξε την κυβέρνηση ακυρώνοντας την αυτονομία των συνδικάτων, παρουσιάζοντάς τα ως κυβερνητικά-κομματικά ενεργούμενα.

Το Εκπαιδευτικό Κίνημα έχει καθήκον να υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και όχι τις ιδεοληπτικές εμμονές σε ολοκληρωτικά εκτρώματα. Να καταθέτει θέσεις και προτάσεις για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό, και όχι να είναι φοβικό σε κάθε αλλαγή. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών δεν πρέπει να είναι υπηρέτες κομματικών σκοπιμοτήτων ούτε εφαλτήρια για την κατάληψη της εξουσίας.

Η ΔΑΚΕ αγωνίζεται στο πλευρό κάθε εκπαιδευτικού για τα συμφέροντα του και μόνο. Δεν επενδύσαμε για τη λύση των προβλημάτων μας σε κυβερνητικές αλλαγές και πλειοψηφίες. Η σημερινή διάψευση όσων επένδυσαν σε αυτό μας επιβεβαιώνει. Πίστη μας ακλόνητη είναι ότι η αυτονομία και η ανεξαρτησία της συνδικαλιστικής Δράσης είναι το μόνο όπλο μας.

Η Δ.Α.Κ.Ε. με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πίστη για την ανάγκη ενωτικής δράσης και διεκδίκησης, σας καλεί, να στηρίξετε το ψηφοδέλτιό της και να ενισχύσετε τις δυνάμεις του ρεαλισμού, της υπευθυνότητας, της πρωτοπορίας και της δημιουργικότητας.


ΔΑΚΕ: ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

--------------------------------------

Υποψήφιοι για Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΜΑΡΙ  ΚΛΑΙΡ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΚΙΚΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΣΙΣΣΥ
ΓΟΥΛΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
ΔΗΜΟΥΛΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΑΝΤΡΑ
ΖΩΙΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ  ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΒΒΑΔΑ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΟΤΣΙΦΑΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ
ΣΚΟΡΔΑΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΑΚΗ  ΜΑΡΙΝΑ
ΤΑΟΥΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Yποψήφιοι για Ε. Ε.


ΜΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ  ΝΑΤΑΣΑ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ  ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.