Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΔΑΚΕ ΔΕ Πειραιά: Απολογισμός σχολ. έτους 2015 - 2016



Η Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Πειραιά συνεχίζοντας δυναμικά και χωρίς κομματικά και πολιτικά ταμπού, προχωράει στον καθιερωμένο ετήσιο απολογισμό:


  1.  Κενά στα σχολεία από την αρχή ως το τέλος
      Από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα κενά στα σχολεία μας ήταν πολλά. Αρκετά από αυτά παρέμειναν μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς. Φτάσαμε σε πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου μας με αρκετούς συναδέλφους να πηγαίνουν σε τρία ή τέσσερα σχολεία.
      Πού πήγε η εξαγγελία για την κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς;

  2. Αύξηση ορίων ηλικίας
     Με την Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2325/27-10-2015 άλλαξαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ως εκπαιδευτικοί χάσαμε την ευνοϊκή ρύθμιση για πλήρη σύνταξη 60 χρονών με 30 χρόνια υπηρεσίας. Σχεδόν όλοι θα βγούμε σε σύνταξη ή 62 χρονών με 40 χρόνια υπηρεσίας ή 67 χρονών.
     Πού πήγε η εξαγγελία για 30 χρόνια υπηρεσίας χωρίς όριο ηλικίας;

  3. Μισθολόγιο
     Το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε στις 15-12-2015 μας έδωσε μια νέα μισθολογική κατάταξη με μικρότερες όμως αποδοχές από αυτές που θα είχαμε αν η κυβέρνηση ξεπάγωνε τους μισθούς. Το χειρότερο όμως είναι ότι τους παγώνει ξανά για δύο χρόνια, τα οποία ΔΕΝ θα υπολογιστούν για τη μετέπειτα μισθολογική εξέλιξη.
     Πού πήγε η εξαγγελία για ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη;

 4. Κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης.
     Όταν το Υπουργείο είδε ότι δεν του βγαίνουν τα «κουκιά» ώστε να «εκλεγούν» οι αρεστοί ως Διευθυντές Εκπαίδευσης επανέφερε την «αμαρτωλή» συνέντευξη και μάλιστα σε ποσοστό υψηλότερο από τις προηγούμενες κρίσεις. Η παράταξη μας δεν συμμετείχε με υποψήφιό της ούτε στην επιλογή για τη στελέχωση του ΠΥΣΔΕ, ούτε στην επιλογή για Δ.Δ.Ε. αφού εκτίμησε ότι οι θέσεις ήταν ήδη μοιρασμένες.
     Πού πήγε η εξαγγελία για ΠΥΣΔΕ με τρεις αιρετούς;

 5. Myschool
    «Ο μεγάλος αδελφός» συνεχίζει το έργο του, σε αναβαθμισμένο ρόλο αφού χρησιμοποιήθηκε από τη διοίκηση για διάθεση συναδέλφων που τους υπολείπονταν 2 ή 3 ώρες και όχι μόνο.
    Πού πήγε η εξαγγελία για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας;

 6. Συνταξιοδοτικό
     Με την ψήφιση του 4387/16 καθορίστηκε ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, η οποία είναι το άθροισμα της εθνικής και της ανταποδοτικής.  Η εθνική υπολογίζεται στα 384€ για τουλάχιστον 20 χρόνια ασφάλισης. Το ποσό μειώνεται 2% για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 20 (376,32€ για 19 χρόνια και μέχρι 347 για τα 15 χρόνια). Η ανταποδοτική εξάγεται βάσει του χρόνου ασφάλισης και του μέσου όρου των συντάξιμων αποδοχών, ο οποίος προκύπτει ως το πηλίκο του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών δια του συνολικού χρόνου ασφάλισης.
    Πού πήγε η εξαγγελία για κάλυψη των απωλειών των συντάξεων;

 7. Κατάργηση του εργαστηριακού τρίωρου
     Το υπουργείο στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει στο ακέραιο τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ κατάργησε το τρίωρο που είχαν οι υπεύθυνοι εργαστηρίων στα σχολεία, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι ΠΕ04 και ΠΕ19-20 να βρεθούν με πλεόνασμα ωρών που σημαίνει μετακίνησή τους  σε άλλο σχολείο.

 8.  Αλλαγές στο Γυμνάσιο
     Για άλλη μια φορά το υπουργείο προχώρησε σε αλλαγές με καθαρά «λογιστικά» κριτήρια και χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη της ΟΛΜΕ. Έκοψε τη βιωματική δράση σε όλες τις τάξεις, την Οικιακή Οικονομία στη Β΄, 1 ώρα από τη Βιολογία και 1 ώρα από τη Γεωγραφία στην Α΄, 1 ώρα από τα Αρχαία στη Β΄ και τη Γ΄, απλά και μόνο για να εξοικονομήσει καθηγητές και να μην προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών.
Κ α λ ό    κ α λ ο κ α ί ρ ι !
Υ.Γ.1) Στη μισθοδοσία Ιουνίου έγιναν οι πρώτες μειώσεις στους μισθούς μας λόγω αύξησης των εισφορών στο ΤΕΑΔΥ και έπονται μεγαλύτερες λόγω μείωσης του αφορολόγητου. Άρα θα έχουμε περισσότερο φόρο.
Υ.Γ. 2) Τα υπογραμμισμένα του παραπάνω απολογισμού αναγράφονται ως υποσχέσεις των ΣΥΝΕΚ στην ανακοίνωση τους το Γενάρη του 2015.


Το  Δ.Σ.  της  Δ.Α.Κ.Ε.   Δ.Ε.  ΠΕΙΡΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.